Ухвала
від 15.01.2024 по справі 542/2070/23
НОВОСАНЖАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Справа № 542/2070/23

Провадження № 2/542/16/24

У Х В А Л А

Іменем України

15 січня 2024 року смт Нові Санжари

Новосанжарський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді Шарової-Айдаєвої О.О.,

за участю:

секретаря судового засідання Карась В.Р.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув смтНові Санжарицивільну справуза позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору: Кобеляцький районний відділ Державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Суми) про стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів на утримання дитини,

В С Т А Н О В И В:

23 листопада 2023 року ОСОБА_1 звернулась до Новосанжарського районного суду Полтавської області з позовною заявою до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Кобеляцький районний відділ Державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Суми), в якій просила стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , неустойку (пеню) за прострочення сплати аліментів на утримання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , за період з січня 2021 року по вересень 2023 року в розмірі 103894 грн 82 коп.

Ухвалою Новосанжарського районного суду Полтавської області від 06 грудня 2023 року після отримання інформації про зареєстроване місце проживання відповідача позовна заява прийнята до розгляду, відкрито провадження у справі, вирішено розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження (а.с. 28-29).

У судове засідання позивач не з`явилась, хоча про час, дату та місце судового засідання повідомлена належним чином (а.с. 31).

15 січня 2024 року від позивача до суду надійшла заява, в якій вона просила розглядати справу без її участі, а також, просила замінити третю особу на належну (а.с. 34).

Відповідач у судове засідання не з`явився, хоча про час, дату і місце судового засідання повідомлений належним чином. Судова повістка на 15 січня 2024 року разом із ухвалою проприйняття позовноїзаяви дорозгляду тавідкриття провадженняу справівід 06 грудня 2023 року, якою встановлювавсявідповідачу п`ятнадцятиденнийстрок іздня отриманняїї копіїдля наданнядо судувідзиву напозов, разоміз копієюпозовної заявиз додаткаминаправлялися назареєстровану адресувідповідача табули отриманіостаннім 16грудня 2023року(а.с. 33). Клопотань про відкладення ОСОБА_2 не надсилав про причини неявки не повідомляв.

Правом подати до суду відзив на позовну заяву у встановлений в ухвалі строк відповідач не скористався.

Представник третьої особи Кобеляцького районного відділу Державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Суми) в судове засідання не з`явився, будучи належним чином повідомленим про дату, час та місце судового засідання (а.с. 32). Клопотань про відкладення третя особа не надавала про причини неявки не повідомляла.

Відповідно до частини 1 статті 223 ЦПК України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Згідно з частиною 2 статті 247 ЦПК України, фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання. У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З огляду на викладені норми цивільно-процесуального законодавства, враховуючи подану до суду позивачем заяву, підготовче судове засідання проведено за відсутності учасників справи та без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Відповідно до статті 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Судом враховано, що постановою Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 року №912 "Про реорганізацію міжрегіональних територіальних органів Міністерства юстиції" постановлено реорганізувати, зокрема, Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Харків) шляхом його приєднання до Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) з перейменуванням у Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції.

Відповідно до відомостей, які містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, до реєстру внесено запис про Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (код ЄДРПОУ 43316700).

Враховуючи, що правонаступником Кобеляцького районного відділу Державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Суми) є Кобеляцький відділ Державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, він має бути залученим до участі в даній справі в якості правонаступника третьої особи.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне вчинити заміну третьої особи Кобеляцького районного відділу Державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Суми) (ідентифікаційний код 34865112) його правонаступником - Кобеляцьким відділом Державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (ідентифікаційний код 34865112).

Згідно з частиною 2 статті 258 ЦПК України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

На підставі викладеного, керуючись статтями 55, 258, 260 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Замінити третю особу в цивільній справі №542/2070/23 - Кобеляцький районний відділ Державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Суми) його правонаступником Кобеляцьким відділом Державної виконавчої служби у Полтавському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (ідентифікаційний код 34865112).

Відкласти судове засідання на 09 год 30 хв 21 лютого 2024 року, яке відбудеться у приміщенні Новосанжарського районногосуду Полтавськоїобласті, який знаходиться за адресою: площа Перемоги, 11, смт Нові Санжари, Полтавська область.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя О.О. Шарова-Айдаєва

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено18.01.2024
Номер документу116322086
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів на утримання дитини

Судовий реєстр по справі —542/2070/23

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Шарова-Айдаєва О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні