Ухвала
від 07.12.2023 по справі 728/3218/23
БАХМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 728/3218/23

Номер провадження 2/728/542/23

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

07 грудня 2023 року Бахмацький районний суд Чернігівської області в складі:

головуючої судді - Лободи Н.В.

за участі секретаря судового засідання - Кулик Л.І.

у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м.Бахмач у цивільній справі, яка розглядається у порядку загального позовного провадження за позовом ОСОБА_1 до Бахмацької міської ради Чернігівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АГРОТРЕЙД-ХАЛИМОНОВЕ» про визнання права в порядку спадкування,-

В С Т А Н О В И В :

16.11.2023 ОСОБА_1 (далі Позивач) звернувся до суду з позовом до Бахмацької міської ради Чернігівської області (далі Відповідач), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача СТОВ «АГРОТРЕЙД-ХАЛИМОНОВЕ» (далі Третя особа) про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування після смерті ОСОБА_2 , мотивуючи свої вимоги тим, що він є спадкоємцем за заповітом після смерті ОСОБА_2 , яка на підставі сертифікату серії ЧН №0073651 мала право на земельну частку (пай) із земель колишнього сільгосппідприємства «Ватутіна», однак за життя не отримала вищевказаного правовстановлюючого документа, внаслідок чого на даний час нотаріус відмовляє Позивачу у видачі свідоцтва про право на спадщину, тому за захистом своїх прав він змушений звернутися до суду.

Згідно з ухвалою суду від 16.11.2023 вказану позовну заяву було прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та призначене підготовче засідання на 07.12.2023.

У підготовче засідання сторони не з`явилися, надали заяви про розгляд справи без їх участі. При цьому, Позивач позовні вимоги підтримує у повному обсязі, просить їх задовольнити. Представник Відповідача проти задоволення позову не заперечує, відзиву на позов у встановлені судом строки не подав; третя особа причини неявки не повідомила, заяви про відкладення підготовчого засідання та письмових пояснень щодо позову до суду не направила.

Разом з тим, у позовній заяві та у заяві про розгляд справи без його участі Позивач просить витребувати у Державному нотаріальному архіві Чернігівської області відомості про відкриття спадкової справи після смерті ОСОБА_2 та копію складеного нею заповіту, оскільки самостійно надати суду вказану інформацію він не має можливості.

На підставі ч.2 ст.247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

У підготовчому засіданні визначено дату, час і місце проведення судового засідання, установлено порядок з`ясування обставин, на які учасники справи посилаються і порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються, під час розгляду справи по суті, здійснено інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи.

Щодо клопотання Позивача, то суд приходить до висновку про наявність підстав для його задоволення у відповідності до положень ст.84 ЦПК України.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.84, 197-200, 260 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Бахмацької міської ради Чернігівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «АГРОТРЕЙД-ХАЛИМОНОВЕ» про визнання права в порядку спадкування до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Бахмацького районного суду Чернігівської області на 28.12.2023 на 11:00 год.

Справу розглядати суддею одноособово в порядку загального позовного провадження.

У судове засідання викликати сторони та третю особу.

Витребувати у Державному нотаріальному архіві Чернігівської області відомості про відкриття спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Халимоново Бахмацького району Чернігівської області та копію заповіту ОСОБА_2 , який наявний в матеріалах спадкової справи.

Вищевказану інформацію надати суду до 28.12.2023.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Бахмацького районного суду Н.В.Лобода

СудБахмацький районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення07.12.2023
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115473083
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —728/3218/23

Рішення від 13.02.2024

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Бахмацький районний суд Чернігівської області

Лобода Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні