Ухвала
від 09.11.2023 по справі 359/10138/23
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №359/10138/23

Провадження №2/359/2785/2023

УХВАЛА

9листопада 2023року суддяБориспільського міськрайонногосуду Київськоїобласті БорецьЄ.О.,вирішуючи питанняпро відкриттяпровадження уцивільній справіза позо-вомтовариства зобмеженою відповідальністю«Світ фінансів»до ОСОБА_1 ,треті особи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору:відділ примусовоговиконання рішеньуправління забезпеченняпримусового виконаннярішень уКиївській областіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ),приватний виконавецьвиконавчого округум.Київ ТелявськийАнатолій Миколайович,Новомосковський відділдержавної виконавчоїслужби уНовомосковському районіДніпропетровської областіПівденно-Східногоміжрегіона-льногоуправління Міністерстваюстиції (м.Дніпро),Городнянський відділдержавної виконавчоїслужби уЧернігівському районіЧернігівської областіПівнічно-Східногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Суми),про зняття обтяження з нерухомого майна,

встановив:

В жовтні 2023 року ТОВ «Світ фінансів» звернулось до суду з вказаним позовом та просить зняти обтяження в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на домоволодіння по АДРЕСА_1 , а також на земельну ділянку площею 0,25 га з кадастровим номером 3220887601:01:019:0018 з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, що знаходиться в межах Старівської сільської ради.

Відповідно до ч.1 ст.187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі.

Встановлено, що цивільна справа підсудна Бориспільському міськрайонному суду. Форма та зміст позову відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України. Ці обставини свідчать про те, що підстави для залишення позову без руху, повернення позову або залишення його без розгляду, а також для відмови у відкритті провадження в цивільній справі відсутні.

З огляду на це суддя вважає, що належить відкрити провадження у цивільній справі.

Відповідно до ч.2 ст.184 ЦПК України позивач має право в позовній заяві заявити клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, якщо такий розгляд допускається цим Кодексом.

Згідно з ч.1 ст.276 ЦПК України клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження подається у письмовій формі одночасно з поданням позовної заяви або може міститись у ній.

Встановлено, що позивач не подав заяви про розгляд цивільної справи в порядку спрощеного позовного провадження. Крім того, в змісті позову також відсутня вимога про вжиття цього процесуального заходу.

З огляду на це суддя вважає, що цивільну справу належить розглядати в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ч.2 ст.187, п.1 ч.1, ч.2 ст.258, ст.260 ЦПК України, суддя

ухвалив:

Відкрити провадженняу цивільнійсправі запозовом товаристваз обмеженоювідповідальністю «Світфінансів» до ОСОБА_1 ,треті особи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору:відділ примусовоговиконання рішеньуправління забезпеченняпримусового виконаннярішень уКиївській областіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ),приватний виконавецьвиконавчого округум.КиївТелявський АнатолійМиколайович,Новомосков-ськийвідділ державноївиконавчої службиу Новомосковськомурайоні Дніпропетровськоїобласті Південно-Східногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Дніпро),Городнянський відділдержавної виконавчоїслужби уЧернігівському районіЧернігівської областіПівнічно-Східногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Суми),про зняття обтяження з нерухомого майна.

Розгляд цивільної справи здійснювати в порядку загального позовного провадження та призначити підготовче судове засідання на 15 годину 00 хвилин 19 січня 2024 року.

Копію ухвали судді направити сторонам.

Направити відповідачу та третім особам копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів, а також запропонувати протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали судді:

-надіслати суду відзив на позовну заяву, всі письмові та електронні докази, заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

-надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію про цивільну справу за веб-адресою: http://bpm.ko.court.gov.ua/sud1005.

Ухвала судді є остаточною та не підлягає апеляційному оскарженню.

Суддя

Бориспільського міськрайонного суду Є.О. Борець

Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115502898
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття обтяження з нерухомого майна

Судовий реєстр по справі —359/10138/23

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Борець Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні