Ухвала
від 12.12.2023 по справі 632/1860/23
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 632/1860/23 провадження № 2-а/632/32/23

У Х В А Л А

12 грудня 2023 року місто Первомайський Харківської області

Суддя Первомайського міськрайонного суду Харківської області Библів С.В., розглянувши у місті Первомайський Харківської області адміністративний матеріал за адміністративним позовом ОСОБА_1 доДепартаменту патрульноїполіції про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі,-

У С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся досуду задміністративним позовомдо Департаментупатрульної поліціїпро скасування постанови про накладення адміністративного стягнення серії ЕАТ № 8051363 від 31.10.2023 року у справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі про притягнення його до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.126 КУпАП.

Разом зпозовною заявоюпозивачем поданоклопотання провитребування доказів посправі,а саме ОСОБА_1 просить суд витребувати від Департаменту патрульної поліції відео з нагрудної відеокамери 475726 від 31.10.2023 року, оскільки зазначений доказ може підтвердити,що водійне порушувавправил дорожньогоруху,а інспекторзупинив йогонезаконно,а такожте,що прискладанні постановисерії ЕАТ№ 8051363від 31.10.2023року булапорушена процедураїї складання.

Ознайомившись ізпозовною заявоюразом здоданими донеї документами,суддя вважає,що клопотанняпро витребуваннядоказів посправі повинно бути залишено без задоволення, виходячи з наступного.

Згідно ч.1 ст. 80 КАС України, учасник справи,у разінеможливості самостійнонадати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинахдругійтатретійстатті 79 КАС України. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Всупереч вказаноїнорми, ОСОБА_1 незазначив жоднихзаходів,яких вінвжив дляотримання необхідногодоказу самостійно,не надавжодного доказувжиття такихзаходів тане зазначивжодної причининеможливості самостійногоотримання нимвідео знагрудної відеокамери475726від 31.10.2023року від Департаменту патрульної поліції.

Що стосується позовної заяви, то вона відповідає вимогам, передбаченим у ст.ст.160, 161 КАС України.

Позовну заяву належить розглядати за правилами спрощеного позовного провадження, її подано з дотриманням правил підсудності, у строк, встановлений законом.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення, або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС Українинемає.

А, тому вважаю, що слід відкрити провадження у даній справі та призначити її до судового розгляду з повідомленням (викликом) сторін, визначити дату, час і місце першого судового засідання по справі.

Керуючись ст.ст. 80, 171, 248, 256, 268-270, 286, 293-295, ч.1 п.15.5 КАС України,

У Х В А Л И В:

Клопотання ОСОБА_2 провитребування доказів залишити без задоволення.

Відкрити провадження по адміністративній справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 доДепартаменту патрульноїполіції про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі

Провести розгляд даної справи в порядку визначеному параграфом другим глави другої КАС України з повідомленням (викликом) сторін.

Судовий розгляд справи відбудеться 17 січня 2024 року об 11 год. 30 хв. в приміщенні суду, що розташоване за адресою: Харківська область, місто Первомайський, 3 м-н, буд.1-А про що повідомити учасників судового розгляду.

Розмістити дану ухвалу про відкриття провадження у справі на веб-порталі судової влади України, відповідно до положень ч. 2 ст. 268 КАС України.

Негайно повідомити сторони про дату час і місце розгляду даної справи по телефону, відповідно до положень ч. 1 ст. 268 КАС України.

Надати відповідачу строк до дня судового розгляду даної справи для подання відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам, передбаченимст.162 КАС України.

Роз`яснити відповідачу, що у разі не надання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч.4 ст.159 КАС України не подання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Зобов`язати відповідача подати суду докази разом із поданням відзиву.

Роз`яснити сторонам, що докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (с т.79,ч.8,9 КАС України).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки https://pm.hr.court.gov.ua/sud2030/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:С. В. Библів

Дата ухвалення рішення12.12.2023
Оприлюднено13.12.2023
Номер документу115568013
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі

Судовий реєстр по справі —632/1860/23

Рішення від 07.03.2024

Адміністративне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Рішення від 07.03.2024

Адміністративне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 17.01.2024

Адміністративне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 12.12.2023

Адміністративне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні