Ухвала
від 12.12.2023 по справі 713/3119/23
ВИЖНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 713/3119/23

Провадження №2/713/483/23

УХВАЛА

іменем України

12.12.2023 м. Вижниця

Вижницьким районним судом Чернівецької області в складі: головуючого судді Пилип`юка І.В., з участю секретарки судових засідань Паучек Є.В., представників сторін адвоката Поляка Петра Петровича, ОСОБА_1 , в залі суду в м. Вижниця в порядку загального позовного провадження проведено відкрите підготовче засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Служба у справах дітей Вижницької міської ради Вижницького району Чернівецької області, про визначення способу участі у вихованні дітей,

УСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 , інтереси якої представляє адвокат Поляк Петро Петрович, юридична адреса: вул. Заньковецької, 8, м. Чернівці, звернулася в суд з позовом до ОСОБА_3 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Служба у справах дітей Вижницької міської ради Вижницького району Чернівецької області, юридична адреса: вул. Українська, 34, м. Вижниця, Вижницький район, Чернівецька область, про визначення способу участі у вихованні дітей.

До закінчення підготовчого засідання представник відповідача адвокат Морозова О.В. заявила письмове клопотання про заміну третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Служби у справах дітей Вижницької міської ради Вижницького району Чернівецької області на Службу у справах дітей Чернівецької міської ради, оскільки на час виникнення спірних правовідносин діти сторін проживають з відповідачем в АДРЕСА_2 .

У підготовче засідання представник відповідача адвокат Морозова О.В. не з`явилася, належним чином повідомлена про дату, час та місце проведення підготовчого засідання, про що є відомості в матеріалах справи. Причини неявки суду не повідомила, на відеоконференцзв`язок «ВКЗ» за 10 хвилин до визначеного часу судового засідання не вийшла.

У підготовчому засіданні представник позивачки адвокат Поляк П.П. щодо залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Служби у справах дітей Чернівецької міської ради не заперечував.

У підготовчому засіданні представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Служби у справах дітей Вижницької міської ради Вижницького району Чернівецької області Олексюк О.В. зазначила, що відповідач та неповнолітні діти сторін на території Вижницької територіальної громади не зареєстровані та не проживають, тому належною третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору є Служба у справах дітей Чернівецької міської ради.

Суд, заслухавши представників сторін адвоката Поляка П.П., Олексюк О.В., дослідивши клопотання представника відповідача дійшов таких висновків.

Статтею 53 ЦПК України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Аналіз зазначеної норми свідчить, що нею не передбачено процесуальної можливості заміни раніше залученої до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Тому клопотання представника відповідача адвоката Морозової О.В., про заміну третьої особи безпідставне і задоволенню не підлягає.

Водночас, враховуючи вимоги ч.4 ст.19 СК України та п.73 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов`язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866, позицію представників сторін та фактичне проживання дітей з відповідачем у АДРЕСА_2 , суд вважає за необхідне залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Службу у справах дітей Чернівецької міської ради, юридична адреса: м. Чернівці, площа Центральна, 1.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.53, 197, 198, 222, 258-261 ЦПК України, Суд,

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника відповідача адвоката Морозової Оксани Володимирівни, про заміну третьої особи відмовити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Служба у справах дітей Вижницької міської ради Вижницького району Чернівецької області, про визначення способу участі у вихованні дітей в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Службу у справах дітей Чернівецької міської ради, юридична адреса: м. Чернівці, площа Центральна, 1.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Іван ПИЛИП`ЮК

СудВижницький районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення12.12.2023
Оприлюднено13.12.2023
Номер документу115568164
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —713/3119/23

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ПИЛИП'ЮК І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні