Ухвала
від 13.12.2023 по справі 307/2313/22
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/2313/22

Провадження № 2/307/487/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду

13 грудня 2023 року м. Тячів

Тячівський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючого судді Бряник М.М.,

секретар судового засідання Немеш Д.І.,

за участю позивачки - ОСОБА_1

розглянувши у підготовчому засіданні у залі суду в місті Тячів цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 ,в інтересахякої дієадвокат МайстренкоНаталія Миколаївнадо ОСОБА_2 та ОСОБА_3 де третіособи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору,на сторонівідповідачів: ОСОБА_4 таАкціонерне товариство«Державний ощаднийбанк України»в особіфілії Закарпатськогообласного управлінняАТ «Ощадбанк»про припиненняправа начастки успільному майні та за позовом ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до ОСОБА_1 про виділ часток та припинення спільної часткової власності на майно,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 , звернулася в суд з позовною заявою до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 де треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів: ОСОБА_4 та Акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» в особі філії Закарпатського обласного управління АТ "Ощадбанк" про припинення права на частки у спільному майні.

Ухвалою судді Тячівського районного суду Закарпатської області від 28.07.2022 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі за вказаною позовною заявою, розгляд справи постановлено проводити у порядку загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Ухвалою Тячівського районного суду Закарпатської області від 12.06.2023 року об`єднано в одне провадження цивільну справу № 307/3060/22 за позовом ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до ОСОБА_1 про виділ часток та припинення спільної часткової власності на майно з цивільною справою № 307/2313/22 за позовом ОСОБА_1 інтереси якої представляє адвокат Майстренко Н.М. до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 де треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів: ОСОБА_4 та Акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» в особі філії Закарпатського обласного управління АТ «Ощадбанк» про припинення права на частку у спільному майні. Об`єднаній цивільній справі присвоїно номер № 307/2313/22, провадження № 2/307/487/22.

Згідно з ч. 1 ст. 196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Представник ОСОБА_1 , адвокат Майстренко Н.М. будучи належним чином повідомленою про дату, час та місце розгляду справи у підготовче судове засідання не з`явилися. Подала до суду заяву згідно якої просить провести розгляд справи без їх участі та призначити справу до судового розгляду.

ОСОБА_2 та ОСОБА_3 та їх представник, адвокат Кохман М.В. будучи належним чином повідомленими про дату, час та місце розгляду справи у підготовче судове засідання не з`явилися. Предстаник ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , адвокат Кохман М.В. подала до суду заяву згідно якої просить провести розгляд справи без її участі.

Третя особа ОСОБА_4 будучи належним чином повідомленою про дату, час та місце розгляду справи у підготовче судове засідання не з`явилася.

Представник третьої особи Акціонерного товариство «Державний ощадний банк України» в особі філії Закарпатського обласного управління АТ «Ощадбанк» будучи належним чином повідомленим про дату, час та місце розгляду справи в судове засідання не з`явився та подав до суду заяву згідно якої просить розгляд справи проводити без участі представника третьої особи.

Пунктом 2 частини 2 ст.49 ЦПК України передбачено, що до закінчення підготовчого засідання позивач має право збільшити або зменшити розмір позовних вимог .

Частиною 3 ст.49 ЦПК України передбачено, що до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

Враховуючи те, що позивачами дотримано правил вчинення відповідної процесуальної дії при поданні вказаних заяв суд приймає до розгляду заяви про зміну предмету позову та про збільшення позовних вимог.

Передбачені ч. ч. 2, 5 ст. 198 ЦПК України підстави для відкладення підготовчого засідання та оголошення перерви судом не встановлені.

У підготовчому засіданні судом виконані вимоги, передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України. При цьому підстав для залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі чи ухвалення рішення у підготовчому засіданні немає.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Зважаючи на викладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 189, 196-200, 280, 281 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду заяву представника позивачки за позовом ОСОБА_1 , адвоката Майстренко Н.М. про зміну предмету позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 де треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів: ОСОБА_4 та Акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» в особі філії Закарпатського обласного управління АТ «Ощадбанк» про припинення права на частку у спільному майні та за позовом ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до ОСОБА_1 про виділ часток та припинення спільної часткової власності на майно.

Прийняти до розгляду заяву позивачів ОСОБА_5 та ОСОБА_3 в інтересах яких діє адвокат Кохман М.В. про збільшення позовних вимог у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до ОСОБА_1 про виділ часток та припинення спільної часткової власності на майно та за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 де треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів: ОСОБА_4 та Акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» в особі філії Закарпатського обласного управління АТ «Ощадбанк» про припинення права на частку у спільному майні.

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 ,в інтересахякої дієадвокат МайстренкоНаталія Миколаївнадо ОСОБА_2 та ОСОБА_3 ,треті особи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору,на сторонівідповідачів: ОСОБА_4 таАкціонерне товариство«Державний ощаднийбанк України»в особіфілії Закарпатськогообласного управлінняАТ «Ощадбанк»про припиненняправа начастки успільному майні та за позовом ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до ОСОБА_1 провиділ частокта припиненняспільної частковоївласності намайно досудового розглядупо сутіна 8лютого 2024року на9год.30 хв. у приміщенні Тячівського районного суду Закарпатської області за адресою: вул. Незалежності, 120, м. Тячів, Закарпатська область.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і окремому оскарженню не підлягає.

Головуючий М.М. Бряник

Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115610269
СудочинствоЦивільне
Сутьвиділ часток та припинення спільної часткової власності на майно

Судовий реєстр по справі —307/2313/22

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Постанова від 07.03.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

Ухвала від 06.12.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні