Ухвала
від 24.11.2023 по справі 945/2311/23
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Справа № 945/2311/23

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

24листопада 2023року Суддя Миколаївського районного суду Миколаївської області Войнарівський М.М. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Публічного акціонерного товариства «Миколаївобленерго», Товариства з обмеженою відповідальністю «Миколаївська електропостачальна компанія» про погашення боргів за рахунок держави, підключення квартири до електромережі; здійснення перерахунків за рахунок субсидій; закриття провадження в ДВС, -

встановив:

Позивачі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 (далі - позивачі) звернулися до Миколаївського районного суду Миколаївської області з позовною заявою до Публічного акціонерного товариства «Миколаївобленерго», Товариства з обмеженою відповідальністю «Миколаївська електропостачальна компанія» (далі - відповідачі) про погашення боргів за рахунок держави, підключення квартири до електромережі; здійснення перерахунків за рахунок субсидій; закриття провадження в ДВС.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, справу розподілено судді Войнарівському М.М.

Статтею 15 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) встановлено, що кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання. Кожна особа має право на захист свого інтересу, який не суперечить загальним засадам цивільного законодавства.

Відповідно до ч. 1 ст. 16 ЦК України кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

Згідно з положеннями п. п. 2), 4) ч. 3 ст. 175 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Відповідно до п. 5) ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Відповідно до п. 8) ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Згідно зположеннями п. п. 9), 10) ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Позовна заява не містить реєстраційних номерів облікових карток платників податків позивачів і номерів та серій їхніх паспортів, а також ідентифікаційних кодів відповідачів в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України.

Також позовна заява не містить змісту позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

У позовній заяві позивачі не зазначають доказів, що підтверджують обставини, якими вони обґрунтовують свої вимоги. До заяви позивачі також не додають таких доказів.

Позовна заява не мітить переліку документів і будь - яких вказівок на докази, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності).

Позовна заява не містить: попереднього (орієнтовного) розрахунку суми судових витрат, які позивачі понесли і які очікують понести у зв`язку із розглядом справи; підтвердження позивачів про те, що ними не подано іншого позову до цих же відповідачів з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позивачами допозовної заявине доданодокументу,що підтверджуєсплату судовогозбору увстановлених порядкуі розмірі, або документу, що підтверджує підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Таким чиномпозивачам необхіднонадати судуновий текстпозовної заяви,який маємістити:реєстраційні номериоблікових картокплатників податківпозивачів іномери тасерії їхніхпаспортів,ідентифікаційні кодивідповідачів вЄдиному державномуреєстрі підприємстві організаційУкраїни; змістпозовних вимогщодо кожногоз відповідачів;зазначення доказів,що підтверджуютьусі обставини,якими позивачіобґрунтовують своївимоги.Вказані доказипозивачам сліддодати донового текступозовної заяви;зазначити докази,які неможуть бутиподані разоміз позовноюзаявою (занаявності);перелік документівта іншихдоказів,що додаютьсядо заяви; попередній(орієнтовний)розрахунок сумисудових витрат,які позивачіпонесли іякі очікуютьпонести узв`язку ізрозглядом справи;підтвердження позивачівпро те,що нимине поданоіншого позову(позовів)до цихже відповідачівз тимсамим предметомта зтих самихпідстав. Крім цього, позивачам необхідно сплатити судовий збір.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, оскільки позовну заяву подано без додержання вимог п. п. 2), 4), 5), 8), 9), 10) ч. 3 ст. 175, ч.4ст.177 ЦПК України, позовну заяву належить залишити без руху та надати позивачам строк для усунення недоліків.

Керуючись ч. ч. 1 - 3 ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України, -

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Публічного акціонерного товариства «Миколаївобленерго», Товариства з обмеженою відповідальністю «Миколаївська електропостачальна компанія» про погашення боргів за рахунок держави, підключення квартири до електромережі; здійснення перерахунків за рахунок субсидій; закриття провадження в ДВС, - залишити без руху та надати позивачам десятидений строк для усунення недоліків, який рахується з дня вручення позивачами копії ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити, що якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 ЦПК України, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Інакше заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.М.Войнарівський

Дата ухвалення рішення24.11.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115612243
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —945/2311/23

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Войнарівський М. М.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Войнарівський М. М.

Постанова від 15.11.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Крамаренко Т. В.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Крамаренко Т. В.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Крамаренко Т. В.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Войнарівський М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні