Ухвала
від 13.12.2023 по справі 511/3270/23
РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Роздільнянський районний суд Одеської області

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

Справа № 511/3270/23

Номер провадження: 2/511/778/23

"13" грудня 2023 р. суддя Роздільнянського районного суду Одеської області Теренчук Ж. В., розглянувши матеріали цивільноїсправи за позовною заявою

позивача:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1

до

відповідачів:

Приватне акціонернетовариство ГРУППА«ТАС» , яке розташоване за адресою 03117 м.Київ, просп.Берестейський, 65

Товариство з обмеженою відповідальністю «ГАРАНТ ГРУП», яке розташоване за адресою 68000, Одеська область, м.Чорноморськ, вулиця Праці , 9 кв.2

третя особа на стороні відповідача:

ОСОБА_2 , яка проживає в АДРЕСА_2

про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням,

встановив:

Позивач ОСОБА_3 звернулась в з позовом до відповідачів, в якому просить суд стягнути з них на її користь кошти в рахунок відшкодування шкоди, заподіяної їй ОСОБА_4 , який 30.11.2015 року, працюючи водієм ТОВ «ГАРАНТ ГРУП» та керуючи сідловим тягачем в м.Роздільна Одеської області порушив Правила дорожнього руху та здійснив наїзд на пішохода ОСОБА_5 , який в результаті ДТП загинув.

Відносно водія ОСОБА_4 було порушено кримінальне провадження, яке розглядалось в Суворовському районному суді м.Одеси, однак під час слухання справи водій ОСОБА_4 помер і кримінальне провадження відносно нього було закрито за п.5 ч.1 ст.284 КПК України в зв`язку з його смертю, тобто ОСОБА_4 реабілітований не був, а тому відповідачі як страхова компанія та власник транспортного засобу несуть матеріальну відповідальність за наступивші наслідки.

На підставі витягу автоматизованої системи документообігу Роздільнянського районного суду Одеської області для розгляду справипризначено головуючого суддю Теренчук Ж.В.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не має, дана справа віднесена до юрисдикції Роздільнянського районного суду Одеської області.

Враховуючи викладене, складність даної справи, кількість учасників даного процесу, суд вважає за необхідне призначити справу до розгляду в загальному позовному провадженні.

Керуючись ст.ст.175-177,187,189,190,353 ЦПК України, суд

постановив:

1. Прийняти позов до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства ГРУППА «ТАС», Товариство з обмеженою відповідальністю «ГАРАНТ ГРУП», третя особа на стороні відповідача ОСОБА_2 , про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

2.Призначити підготовчесудове засіданняв приміщенніРоздільнянського районногосуду Одеськоїобласті (вул.Європейська,37-А,м.Роздільна,Одеська область)на 28.12.2023 року о 12 год.00 хв.

3. В п`ятнадцяти денний строк з дня отримання ухвали суду про відкриття провадження відповідач має право подати :

1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

2) позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

4. В п`ятнадцяти денний строк з дня отримання ухвали суду про відкриття провадження треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову .

5. Роз`яснити учасникам провадження що :

- подання заяв по суті справи є правом учасників справи (ст.174 ЦПК України).

- усі документи адресовані суду повинні подаватися завчасно у встановлений судом строк із зазначенням номеру справи, розкладені у відповідності до переліку додатків прошиті та пронумеровані. (Глава 1 ЦПК України)

- письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.95 ЦПК України).

- у разі неявки сторін та їх представників у підготовче судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами або залишити позов без розгляду.

6. Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб - адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України - http://rz.od.court.gov.ua/sud1524/gromadyanam/csz/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:Ж. В. Теренчук

Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115613292
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням

Судовий реєстр по справі —511/3270/23

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Теренчук Ж. В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Теренчук Ж. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні