Рішення
від 12.12.2023 по справі 752/18281/16-ц
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/18281/16-ц

Провадження № 2/752/8282/23

За правилами ст.268 ЦПК України, судом проголошуються вступна та резолютивна частини

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

12 грудня 2023 року Голосіївський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Плахотнюк К.Г.,

за участі секретаря судового засідання Ахмеяна Б.А.

за участі представника позивача виконавчого комітету Білогородської сільської ради Юучанського району Київської області - Зінченка К.М.

представника відповідачки ОСОБА_1 - адвоката Семенюка О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві справу за позовом виконавчого комітету Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області до ОСОБА_1 про визнання договору укладеним,

встановив:

повний текст рішення буде складено на 23 грудня 2023 року.

суд, -

ухвалив:

позовні вимоги Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області до ОСОБА_1 про визнання договору укладеним, задовольнити.

Визнати укладеним з 19 листопада 2013 року Договір про пайову участь (внесок) замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села Бобриця, разом з розрахунком величини пайової участі (внеску) замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села Бобриця, між виконавчим комітетом Бобрицької сільської ради (ідентифікаційний код 40231944) та ОСОБА_1 (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) в наступній редакції:

Договір

про пайову участь (внесок) замовника у створенні і

розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села Бобриця

с. Бобриця 19 листопада 2013 р.

Виконавчий комітет Бобрицької сільської ради в особі Бобрицького сільського голови Короля Олександра Григоровича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», далі - Виконком, з однієї сторони, та ОСОБА_1 (далі - «Замовник»), з другої сторони, разом іменовані «Сторони», уклали цей Договір про наступне

І. Предмет Договору

1.1. Цей договір укладений відповідно до ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та визначає обов`язок внесення Замовником на спеціальний рахунок місцевого бюджету коштів пайової участі у розвитку інфраструктури села Бобриця.

1.2. Назва та місце розташування об`єкта: Будівництво житлового будинку з господарською будівлею по АДРЕСА_1 .

1.3. Цільове призначення об`єкта: Житловий будинок та господарська будівля.

ІІ. Сума договору та умови оплати

2.1. Відповідно до п. 3 розділу II Порядку визначення розміру пайової участі (внеску) замовників будівництва, його залучення та використання на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села Бобриця, який затверджений рішенням № 579-17-V 17-ої сесії Бобрицької сільської ради 6-го скликання від 25 грудня 2012 р., розмір коштів, які Замовник повинен сплатити на пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села Бобриця, складає 4% від загальної кошторисної вартості будівництва об`єкта.

2.2. Згідно з цим Договором Замовник бере пайову участь у розвитку інфраструктури села Бобриця та перераховує грошові кошти в розмірі 85080 грн. (вісімдесят п`ять тисяч вісімдесят гривень) до спеціального цільового фонду місцевого бюджету с. Бобриця (рахунок № 31513921700361, код 38010937, МФО 821018, ККД 24170000, банк одержувача ГУ ДКСУ в Київській області) на пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села Бобриця у розмірі, що дорівнює 4% від загальної кошторисної вартості будівництва об`єкта, яка визначена проектною документацією та зазначена у декларації про готовність об`єкта до експлуатації (що зареєстрована в Інспекції ДАБК у Київській області 19.11.2013 № КС142133230307).

ІІІ. Зобов`язання Сторін

3.1. Замовник будівництва зобов`язується сплатити (перерахувати) зазначені у п. 2.2. цього Договору кошти до місцевого бюджету села Бобриця у двомісячний строк з дня укладення цього Договору.

3.2. Виконком зобов`язується використовувати отримані від Замовника кошти, як пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту, виключно для створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села Бобриця.

IV. Відповідальність Сторін

4.1. У разі невиконання Замовником будівництва умов цього Договору щодо перерахування в повному обсязі коштів, Виконком здійснює необхідні заходи щодо примусового стягнення вказаних коштів у судовому порядку.

4.2. Замовник у випадку несвоєчасної сплати внеску, передбаченого пунктом 2.2. цього Договору, сплачує пеню в розмірі 0,1% за кожний день прострочення, але не більше облікової ставки НБУ від суми договору. Сплата пені не звільняє Замовника від наслідків, передбачених ч. 2 ст. 625 Цивільного кодексу України.

4.3. Сторони звільняються від відповідальності за часткове чи повне невиконання зобов`язань по цьому Договору, якщо це невиконання викликане обставинами форс-мажору.

V. Строк дії договору

5.1. Цей Договір набуває чинності з 19 листопада 2013 року та діє до повного виконання Сторонами своїх зобов`язань.

VІ. Інші умови

6.1. Зміни до цього договору вносяться в установленому законодавством порядку, за взаємною згодою Сторін, шляхом укладання відповідних угод, які є невід`ємною частиною цього Договору, або у судовому порядку.

6.2. Одностороння зміна умов або одностороння відмова від цього Договору неприпустима.

6.3. У випадках, непередбачених даним Договором, Сторони керуються чинним законодавством України.

6.4. У випадку виникнення спору між Виконкомом і Замовником, що стосується виконання зобов`язань цього Договору, сторони вживають заходи до їх врегулювання шляхом переговорів або у судовому порядку.

6.5. Цей Договір складено у двох примірниках, які мають однакову юридичну силу, один з яких зберігається у Замовника, другий - у Виконкомі.

6.6. Невід`ємною частиною цього Договору є розрахунок величини пайової участі (внеску) замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села Бобриця.

VI. Адреси та реквізити Сторін

Виконавчий комітет Бобрицької сільської ради (Ідентифікаційний код 40231944) р/р НОМЕР_2 в ГУ ДКСУ у Київської області код банку 38010937, МФО 821018 08142 Україна, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Бобриця, вул. Шкільна, 17 тел. (04598) 5-83-59 Бобрицький сільський голова


/ОСОБА_2/Замовник ОСОБА_1 (Ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) паспорт серії НОМЕР_3 , виданий Ленінградським РУ ГУ МВС України в м. Києві 03187 Україна, м. Київ, вул. Теремківська, 2-Г кв. 18 тел. НОМЕР_4
/ОСОБА_3/

Додаток до договору

від 19 листопада 2013 р.

РОЗРАХУНОК

величини пайової участі (внеску) замовника у створенні і розвитку

інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села Бобриця

Виконавчий комітет Бобрицької сільської ради в особі Бобрицького сільського голови Короля Олександра Григоровича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з однієї сторони, та ОСОБА_1 (далі - «Замовник»), що діє на підставі власного волевиявлення, з другої сторони, далі за текстом договору - «Сторони», відповідно до умов Договору про пайову участь (внесок) замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села Бобриця від 19 листопада 2013 року склали розрахунок величини пайової участі по об`єкту містобудування - житловому будинку та господарській будівлі за адресою: АДРЕСА_1 .

1. Величина пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту визначається відповідно до встановленого Бобрицькою сільською радою розміру пайової участі у розвитку інфраструктури, з урахуванням загальної кошторисної вартості будівництва об`єкта, визначеної згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами.

2. Кошторисна вартість об`єкта будівництва станом на день введення об`єкта в експлуатацію - 19 листопада 2013 року - становила 2127000 (два мільйони сто двадцять сім тисяч) гривень.

3. Розрахунок величини пайового внеску Замовника будівництва об`єкта здійснюється за формулою:

ВПУ= КВ ? РПУ, де:

ВПУ - величина пайової участі;

КВ - кошторисна вартість будівництва об`єкта;

РПУ - розмір пайової участі, який складає 4% від загальної вартості будівництва.

Величина пайової участі складає: 2127000 ? 0,04 = 85080 грн.

4. Цей розрахунок є невід`ємною частиною Договору про пайову участь (внеску) замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури від 19 листопада 2013 року.

VI. Адреси та реквізити Сторін

Виконавчий комітет Бобрицької сільської ради (Ідентифікаційний код 40231944) р/р НОМЕР_2 в ГУ ДКСУ у Київської області код банку 38010937, МФО 821018 08142 Україна, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Бобриця, вул. Шкільна, 17 тел. (04598) 5-83-59 Бобрицький сільський голова


/ОСОБА_2/Замовник ОСОБА_1 (Ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) паспорт серії НОМЕР_3 , виданий Ленінградським РУ ГУ МВС України в м. Києві 03187 Україна, м. Київ, вул. Теремківська, 2-Г кв. 18 тел. НОМЕР_4
/ОСОБА_3/

Стягнути з ОСОБА_1 ( реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ) на користь виконавчого комітету Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області судові витрати по сплаті судового збору в розмірі 1 378 (одна тисяча триста сімдесят вісім) гривень 00 копійок.

Рішення суду може бути оскаржене протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Київського апеляційного суду, а в разі, якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Суддя К.Г. Плахотнюк

Дата ухвалення рішення12.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115620493
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору укладеним

Судовий реєстр по справі —752/18281/16-ц

Рішення від 12.12.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Рішення від 12.12.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 04.08.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 07.02.2019

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 13.09.2018

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Новак А. В.

Ухвала від 21.05.2018

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ладиченко С. В.

Ухвала від 20.10.2017

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Новак А. В.

Ухвала від 21.04.2017

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шумко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні