Ухвала
від 12.12.2023 по справі 200/1220/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

12 грудня 2023 року Справа №200/1220/23

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Галатіна О.О., розглядаючи матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Вугледарського міського управління соціального захисту населення про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії, суд

В С Т А Н О В И В:

24 березня 2023 року ОСОБА_1 звернулась до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Вугледарського міського управління соціального захисту населення в якому просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність Вугледарського міського управління соціального захисту населення (код ЄДРПОУ: 25953362І місце розташування: в ул. 30-річчя Перемоги/ буд. № 161 м. Вугледар/ Донецька обл., 85670), яка полягає у не нарахуванні та невиплаті ОСОБА_1 державної компенсації за надання соціальних послуг з догляду на непрофесійній основі за вересень-грудень 2022 року у розмірі 6866 (шість тисяч вісімсот шістдесят шість) гривень 00 копійок;

- зобов`язати Вугледарське міське управління соціального захисту населення (код ЄДРПОУ: 25953362І місце розташування: в ул. 30-річчя Перемоги, буд. № 161 м. Вугледар/ Донецька обл., 85670) нарахувати та виплатити ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 І місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) державну компенсацію за надання соціальних послуг з догляду на непрофесійній основі за вересень-грудень 2022 року у розмірі 6866 (шість тисяч вісімсот шістдесят шість) гривень 00 копійок способом перерахування коштів на банківський рахунок (за стандартом IBAN) в банку/ в якому відкрито рахунок ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 І місце реєстрації: АДРЕСА_2 );

- стягнути з Вугледарського міського управління соціального захисту населення (код ЄДРПОУ 259533621 місце розташування: вул. 30-річчя Перемоги/ буд. № 161 м. Вугледар/ Донецька обл., 85670) на користь ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_2 ) судовий збір у розмірі 858 (вісімсот п`ятдесят вісім) гривень 88 копійок, сплачений відповідно до квитанції від 15.03.2023 № 196212101.

Ухвалою суду від 29 березня 2023 року позовну заяву ОСОБА_1 до Вугледарського міського управління соціального захисту населення про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії залишено без руху.

Встановлено позивачу п`ятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви, протягом якого позивач має надати до суду: належних документів, які зазначені у пункті 1 частини першої статті 13 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», на підставі яких суд буде мати змогу встановити особу ОСОБА_1 , встановити її адміністративну правосуб`єктність; належним чином завірені всі наявні докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів), або зазначити причини неможливості надання таких доказів; квитанцію про сплату судового збору у встановленому порядку та розмірі.

Ухвалою суду від 04 квітня 2023 року повернуто позовну заяву ОСОБА_1 до Вугледарського міського управління соціального захисту населення про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії - позивачеві.

Ухвалою першого апеляційного адміністративного суду від 23 травня 2023 року апеляційну скаргу представника позивача - Пирогова Владислава Сергійовича на ухвалу Донецького окружного адміністративного суду від 04 квітня 2023 року у справі № 200/1220/23 задоволено частково.

Ухвалу Донецького окружного адміністративного суду від 04 квітня 2023 року у справі № 200/1220/23 скасовано, а справу направлено для продовження розгляду до суду першої інстанції.

Ухвалою першого апеляційного адміністративного суду від 13 липня 2023 року заяву представника позивача - Пирогова Владислава Сергійовича про виправлення описки в судовому рішенні задоволено.

Виправлено описки в постанові Першого апеляційного адміністративного суду від 23 травня 2023 року, зазначивши в абзаці сьомому мотивувальної частини та у абзаці першому резолютивної частини замість слів «задовольнити частково» зазначити правильно «задовольнити повністю».

Ухвалою суду від 31 липня 2023 року позовну заяву ОСОБА_1 до Вугледарського міського управління соціального захисту населення про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії залишено без руху.

Ухвалою суду від 08 серпня 2023 року повернуто позовну заяву ОСОБА_1 до Вугледарського міського управління соціального захисту населення про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії - позивачеві.

Постановою Першого апеляційного адміністративного суду від 26 жовтня 2023 року апеляційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Донецького окружного адміністративного суду від 08 серпня 2023 р. у справі №200/1220/23 - задоволено.

Скасовано ухвалу Донецького окружного адміністративного суду від 08 серпня 2023 р. у справі №200/1220/23 та справу повернуто до суду першої інстанції для продовження розгляду справи.

Ухвалою суду від 20 листопада 2023 року прийнято до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Вугледарського міського управління соціального захисту населення про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

Відкрито провадження в адміністративній справі № 200/1220/23.

Справу призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Витребувано від Вугледарського міського управління соціального захисту населення наступні докази:

- засвідчені належним чином копії матеріалів справи про призначення ОСОБА_1 державної компенсації як фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, а саме: копію заяви ОСОБА_1 та усіх доданих до неї документів: копію постанови про призначення; копію довідки про нарахування та виплату ОСОБА_1 вказаної допомоги за вересень-грудень 2022 року..

Запропоновано відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали подати до суду відзиву на позовну заяву з доказами на його підтвердження з одночасним надісланням (наданням) його копії та доданих до нього документів позивачу.

До суду надійшло клопотання представника відповідача про витребування доказів.

Вказує на те, що у відповідача відсутні будь-які дані щодо перебування позивача на обліку у Вугледарському міському управлінні соціального захисту населення, у зв`язку із знищенням будівлі управління разом з серверними приміщеннями та архівними даними.

Суд розглянувши матеріали справи, виходить з наступного.

Статтею 72 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами:1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до частини 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з частиною 3 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

У відповідності до приписів частин 1 та 2 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього

Суд вважає, що для повного, всебічного та об`єктивного розгляду адміністративної справи, для з`ясування обставин, що мають значення для вирішення справи, необхідно витребувати від Міністерства соціальної політики України (м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10, 01601 info@mlsp.gov.ua) та Державного підприємства «Інформаційнообчислювальний центр Міністерство соціальної політики України» (03065, м. Київ, просп. Гузара, 7 office@ioc.gov.ua) з Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг: - інформацію з наданням відповідних доказів щодо перебування ОСОБА_1 на обліку у Вугледарському міському управлінні соціального захисту населення, як отримувача державної компенсації, як фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, дати призначення компенсації; - дати, підстави припинення виплати ОСОБА_1 державної компенсації, як фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, з наданням відповідного рішення; - суму, у разі наявності заборгованості з державної компенсації, як фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, за період вересень-грудень 2022 року.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 9, 72, 80, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника и про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від Міністерства соціальної політики України (м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10, 01601 info@mlsp.gov.ua) та Державного підприємства «Інформаційнообчислювальний центр Міністерство соціальної політики України» (03065, м. Київ, просп. Гузара, 7 office@ioc.gov.ua) з Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг:

- інформацію з наданням відповідних доказів щодо перебування ОСОБА_1 на обліку у Вугледарському міському управлінні соціального захисту населення, як отримувача державної компенсації, як фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, дати призначення компенсації;

- дати, підстави припинення виплати ОСОБА_1 державної компенсації, як фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, з наданням відповідного рішення; - суму, у разі наявності заборгованості з державної компенсації, як фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, за період вересень-грудень 2022 року.

Докази надати в п`ятиденний строк з дня отримання цієї ухвали.

Також, суд роз`яснює, що відповідно до частини 7 статті 80, частини 2 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Направлення даної ухвали суду здійснювати шляхом електронного листування на електронні адреси учасників справи.

Суддя О.О. Галатіна

Дата ухвалення рішення12.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115622886
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії, суд

Судовий реєстр по справі —200/1220/23

Ухвала від 19.02.2024

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Казначеєв Едуард Геннадійович

Рішення від 16.01.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 12.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Постанова від 26.10.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 09.10.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 04.09.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 04.09.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 08.08.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Ухвала від 31.07.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні