Ухвала
від 11.12.2023 по справі 280/10104/23
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

11 грудня 2023 року Справа № 280/10104/23 м. ЗапоріжжяСуддя Запорізького окружного адміністративного суду Мінаєва К.В., перевіривши матеріали позовної заяви

ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 )

до Військово-лікарської комісії Шевченківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (вул. 8-го Березня, буд. 33, м. Запоріжжя, 69107; код ЄДРПОУ 09846164)

про визнання протиправним та скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 (далі - позивач) до Військово-лікарської комісії Шевченківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі відповідач), в якій позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення відповідача, оформлене у формі довідки від 23.11.2023 щодо визнання обмежено придатним до військової служби позивача.

Разом з позовною заявою позивачем заявлені клопотання про витребування доказів та про призначення судово-медичної експертизи.

Обґрунтовуючи клопотання про витребування доказів зазначено, що предметом оскарження по справі є рішення Військово-лікарської комісії Шевченківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки від 23.11.2023 щодо визнання обмежено придатним до військової служби ОСОБА_1 . Оскаржуване рішення позивачу не було надано відповідачем, також у нього відсутні акти дослідження стану його здоров`я (Додаток 10 наказу від 14.08.2008 № 402) та супровідні медичні документи відповідно. На підставі наведеного, позивач просить витребувати від відповідача оскаржуване рішення, акти дослідження стану його здоров`я та супровідні медичні документи.

Згідно з частиною третьою статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

За приписами статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

З урахуванням наведених обставин, суд дійшов висновку, що для дослідження обставин, які входять до предмету доказування та об`єктивного, належного розгляду справи, клопотання позивача про витребування доказів підлягає задоволенню.

Клопотання про призначення судово-медичної експертизи буде розглянуто після отримання судом відзиву на позовну заяву від Військово-лікарської комісії Шевченківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Частинами першою, другою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно з частинами першою, другою статті 257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності. За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Оскільки дана справа є справою незначної складності, то остання підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення та виклику сторін в строк, передбачений статтею 258 КАС України.

На підставі викладеного та керуючись статтями 12,77, 80, 171, 179, 243, 248, КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Військово-лікарської комісії Шевченківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про визнання протиправним та скасування рішення.

Призначити справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення та виклику сторін.

Витребувати від Військово-лікарської комісії Шевченківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки:

- рішення Військово-лікарської комісії Шевченківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки від 23.11.2023 щодо визнання обмежено придатний до військової служби ОСОБА_1 ;

- акти дослідження стану здоров`я ОСОБА_1 (Додаток 10 наказу від 14.08.2008 № 402) та супровідні медичні документи;

- документи щодо створення та повноважень військово-лікарської комісії при Шевченківському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки;

- всі документи (у тому числі медичної документації) щодо ОСОБА_1 , які враховані при прийнятті оскаржуваного рішення.

Витребувані судом докази надати до Запорізького окружного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів, з дня отримання копії цієї ухвали.

Клопотання про призначення судово-медичної експертизи буде розглянуто після отримання судом відзиву на позовну заяву від Військово-лікарської комісії Шевченківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та його письмової позиції щодо цього питання.

Справа розглядатиметься одноособово суддею Мінаєвою Катериною Володимирівною.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до частини першої статті 258 КАС України суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Запропонувати:

відповідачу подати до суду відзив на позовну заяву та документи на його обґрунтування протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами;

позивачу у строк протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву подати до суду відповідь на відзив;

відповідачу подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів у строк протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити учасникам справи, що до заяв по суті справи мають бути додані документи, що підтверджують надіслання таких заяв та доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Копію цієї ухвали направити учасникам справи, відповідачу - копію позовної заяви з доданими до неї матеріалами.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі Судова влада України, за якою учасники справи можуть отримати інформацію: http://adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя К.В.Мінаєва

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115623372
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо охорони здоров’я

Судовий реєстр по справі —280/10104/23

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Мінаєва Катерина Володимирівна

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Мінаєва Катерина Володимирівна

Ухвала від 11.12.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Мінаєва Катерина Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні