Ухвала
від 13.12.2023 по справі 148/2122/23
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 148/2122/23

Провадження №2/148/679/23

У Х В А Л А

Іменем України

13 грудня 2023 року Тульчинський районний суд

Вінницької області

в складі: головуючого судді Ковганича С.В.,

при секретарі Мрочко Т.О.,

за участі представника позивача ОСОБА_1 ,

відповідача ОСОБА_2 ,

представника відповідача ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Тульчині за правилами спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_4 , поданим ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Територіального сервісного центру №0544 Регіонального сервісного центру МВС у Вінницькій області Головного сервісного центру МВС про визнання договору купівлі-продажу транспортного засобу недійсним, витребування майна з чужого незаконного володіння,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Територіального сервісного центру №0544 Регіонального сервісного центру МВС у Вінницькій області Головного сервісного центру МВС про визнання договору купівлі-продажу транспортного засобу недійсним, витребування майна з чужого незаконного володіння.

Ухвалою суду від 09.11.2023 відкрито провадження у даній справі за правилами спрощеного позовного провадження.

Під час розгляду справи представник відповідача заявив письмове клопотанння про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження, посилаючись на рішення Конституційного Суду України від 22.11.2023 у справі №10-р(ІІ)/2023.

Відповідач в судовому засіданні підтримала свого представника та просить його клопотання задовольнити.

Представник позивача в судовому засіданні не заперечила проти задоволення даного клопотання.

Третя особа - представник Територіального сервісного центру №0544 Регіонального сервісного центру МВС у Вінницькій області Головного сервісного центру МВС в судове засідання не з`явився, в матеріалах справи наявна заява від нього, згідно якої він вказав, що територіальний сервісний центр МВС №0544 РСЦ ГСЦ МВС у Вінницькій області не є юридичною особою, а тому не може бути залучений в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог.

Суд вважає можливим розглянути клопотання представника відповідача у відсутність нез`явившихся учасників справи.

Заслухавши учасників справи, дослідивши клопотання представника відповідача та матеріали справи, суд вважає за необхідне його задовольнити, виходячи з наступного.

Частина 4 ст.19 ЦПК України визначає, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду: 1) малозначних справ; 2) справ, що виникають з трудових відносин; 3) справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; 4) справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Частинами 4, 5, 6 ст.277 ЦПК України передбачено, що якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про: 1) залишення заяви відповідача без задоволення; 2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Якщо відповідач не подасть у встановлений судом строк такі заперечення, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Враховуючи викладене, беручи до уваги складність справи, характер правовідносин, предмет та обсяг доказування у справі, ціну позову, суд вважає за необхідне перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження, оскільки в даному випадку недоцільно розглядати дану справу у спрощеному позовному провадженні

На підставівикладеного,керуючись ст.277,260 ЦПКУкраїни,суд,-

П О СТ А Н О В И В:

Клопотання представника відповідача про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження задовольнити.

Перейти від розгляду справи за позовом ОСОБА_4 , поданим ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Територіального сервісного центру №0544 Регіонального сервісного центру МВС у Вінницькій області Головного сервісного центру МВС про визнання договору купівлі-продажу транспортного засобу недійсним, витребування майна з чужого незаконного володіння за правилами спрощеного позовного провадження в розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Призначити справу до розгляду у відкритому підготовчому засіданні на 17.01.2024 о 14:00 годині.

В підготовче засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали направити до відома учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115645193
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —148/2122/23

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні