Ухвала
від 14.12.2023 по справі 148/2122/23
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 148/2122/23

Провадження №2/148/679/23

У Х В А Л А

Іменем України

14 грудня 2023 року м. Тульчин

Суддя Тульчинського районного суду Вінницької області Ковганич С.В., розглянувши клопотанняпредставника позивача - адвоката Оснач Світлани Анатоліївни про участь у справі в режимі відеоконференції,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , поданим ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Територіального сервісного центру №0544 Регіонального сервісного центру МВС у Вінницькій області Головного сервісного центру МВС про визнання договору купівлі-продажу транспортного засобу недійсним, витребування майна з чужого незаконного володіння.

13.12.2023 через систему "Електронний суд" від представника позивача - адвоката Оснач С.А. надійшло клопотання про участь у справі в режимі відеоконференції, згідно якого вона просить надати їй можливість приймати участь в усіх судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через підсистему EASYCON, оскільки вона не має можливості прибути в судове засідання через територіальну віддаленість від місцезнаходження суду, так як проживає в м.Бровари, Київської області.

Ознайомившись з даним клопотанням, вважаю необхідним його задовольнити, виходячи з наступних підстав.

Відповідно до ч.1, 2, 5 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Таким чином, відеоконференція покликана захистити сторони від надмірного затягування судового процесу, оскільки основною причиною затягування справи є неявка учасників процесу до зали судового засідання.

Аналізуючи вищевикладене, з метою забезпечення оперативності розгляду справи у розумний строк і забезпечення процесуальних прав представника позивача на участь у розгляді справи, вважаю необхідним провести підготовче засідання, призначене на 17.01.2024 о 14:00 годині, в режимі відеоконференції з представником позивача поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу EASYCON.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 212 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача - адвоката Оснач Світлани Анатоліївни про участь у справі в режимі відеоконференції задовольнити.

Підготовче засідання у справі №148/2122/23 за позовом ОСОБА_1 , поданим ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Територіального сервісного центру №0544 Регіонального сервісного центру МВС у Вінницькій області Головного сервісного центру МВС про визнання договору купівлі-продажу транспортного засобу недійсним, витребування майна з чужого незаконного володіння, призначене на 17.01.2024 о 14:00 годині, провести в режимі відеоконференції з представником позивача - адвокатом Оснач Світланою Анатолієвною поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу EASYCON.

Роз`яснити представнику позивача наступне:

1) для участі у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції необхідно:

- зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку;

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфон з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- забезпечення участі у відеоконференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму);

- очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в підготовчому засіданні;

2) ризики технічної неможливості участі у засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали до виконання направити представнику позивача.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення14.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115645200
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —148/2122/23

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні