Ухвала
від 15.12.2023 по справі 577/6662/23
КОНОТОПСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 577/6662/23

Провадження № 2-о/577/377/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

"15" грудня 2023 р.

Суддя Конотопського міськрайонного суду Сумської області Потій Н.В., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Виконавчий комітет Конотопської міської ради управління соціального захисту населення Конотопської міської ради, про продовження строку дії рішення суду про визнання ОСОБА_3 недієздатним та встановлення опіки,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 , звернувся суду із вказаною заявою про продовження строку дії рішення суду про визнання ОСОБА_3 недієздатним та встановлення опіки.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Зазначена заява подана з додержанням вимог статей 175, 177, 318 ЦПК України.

Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі.

Відповідно до ч. 9 ст. 300 ЦПК України суд зобов`язаний розглянути клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною до закінчення строку його дії в порядку, встановленому статтею 299 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадку розгляду судом в порядку окремого провадження справ про визнання фізичної особи недієздатною розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Згідно з ч. 1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

З огляду на викладене, вважаю за необхідне доручити Сумському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити ОСОБА_3 адвоката для представництва його інтересів у суді.

Керуючись ст. 187, 293, ч.5 ст. 293, 294, ч.9 ст. 300, ст. 315, 316, 318 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Виконавчий комітет Конотопської міської ради управління соціального захисту населення Конотопської міської ради, про продовження строку дії рішення суду про визнання ОСОБА_3 недієздатним та встановлення опіки.

Здійснювати розгляд справи за правилами окремого провадження.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 04 січня 2024 року о 09:00 год. за адресою: м місто Конотоп, вулиця Садова, 8, кабінет № 15, про що повідомити учасників справи.

Справа буде розглядатися судом у складі головуючого судді Потій Н.В. і двох присяжних Очкасова В.І., Фесенко С.М.

Доручити Конотопському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого АДРЕСА_1 ), у цивільній справі № 577/6662/23 та забезпечити прибуття призначеного адвоката до суду для участі в розгляді справи 04 січня 2024 року о 09:00 годині.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи разом з копією заяви з копіями доданих до неї документів заінтересованим особам.

Роз`яснити заявнику та заінтересованій особі, що у відповідності до частини 8 статті 49 ЦПК України заявник та заінтересовані особи у справах окремого провадження мають права та обов`язки сторін, крім випадків, передбачених у розділі IV ЦПК України.

Запропонувати заінтересованій особі протягом п`ятнадцяти днів з моменту отримання копії даної ухвали подати до суду письмові заперечення проти заяви та докази, якими вони обґрунтовуються, або відзив щодо вимог заявника, які одночасно із надісланням їх до суду надіслати заявнику.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за адресою: http://kn.su.court.gov.ua/sud1807/.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

СуддяН. В. Потій

Дата ухвалення рішення15.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115670411
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Інші справи окремого провадження

Судовий реєстр по справі —577/6662/23

Рішення від 21.02.2024

Цивільне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Потій Н. В.

Рішення від 21.02.2024

Цивільне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Потій Н. В.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Потій Н. В.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Потій Н. В.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Потій Н. В.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Потій Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні