Ухвала
від 18.12.2023 по справі 536/2877/23
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ 536/2877/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 грудня 2023 року суддя Кременчуцького районного суду Полтавської області БаранськаЖ.О., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Новогалещинської сільської ради про визнання права на земельну частку (пай) у порядку спадкування,

УСТАНОВИВ:

Позивачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулись до суду з позовом до Новогалещинської сільської ради Кременчуцького району, де просять суд ухвалити рішення, яким визнати за ними право на земельну частку (пай) розміром 4,40 га умовних кадастрових одиниць, розташованих в адміністративних межах Бондарівського старостинського округу Новогалещинської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області.

Подана позовна заява містить недоліки, без усунення яких неможливо вирішити питання про відкриття провадження у цій справі.

Нормами Цивільного процесуального кодексу України визначено, що позовна заява подається в письмовій формі та повинна бути подана з додержанням вимог статей 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України.

Відповідно до частини 4 статті 177 Цивільного процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом згідно з частиною 2 статті 133 Цивільного процесуального кодексу України.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначено Законом України «Про судовий збір».

Відповідно до частини 2 статті 9 Закону України «Про судовий збір» суд перед відкриттям (порушенням) провадження у справі, прийняттям до розгляду заяв (скарг) перевіряє зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України.

За подання позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою сплачується судовий збір у розмірі 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Предметом спору у цій справі є вимога позивачів про визнання права на земельну частку (пай ) у порядку спадкування за законом.

Варто зазначити, що відповідно до частини 7 статті 6З акону України «Про судовий збір» у разі якщо позов подається одночасно кількома позивачами до одного або кількох відповідачів, судовий збір обчислюється з урахуванням загальної суми позову і сплачується кожним позивачем пропорційно долі поданих кожним з них вимог окремим платіжним документом.

Однак, позивачами до матеріалів позову подано лише одну квитанцію про сплату судового збору в сумі 1073,60 грн.

Відповідно до частини 1, частини 2 статті 185 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, позивачам необхідно надати до суду докази, що підтверджують сплату судового збору в сумі 1073, 60 грн. за подання позову до суду кожним позивачем.

Роз`яснити позивачам, що за правилами частини 3 статті 185 Цивільного процесуального кодексу України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивачі не усунуть недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачам.

Керуючись статтями 175, 176-177, 185, 352, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Новогалещинської сільської ради про визнання права на земельну частку (пай) у порядку спадкування, залишити без руху.

Надати позивачам строк для усунення недоліків, зазначених в ухвалі суду, протягом десяти днів з дня вручення копії ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяЖ. О. Баранська

Дата ухвалення рішення18.12.2023
Оприлюднено19.12.2023
Номер документу115694280
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на земельну частку (пай) у порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —536/2877/23

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Баранська Ж. О.

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Баранська Ж. О.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Баранська Ж. О.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Баранська Ж. О.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Баранська Ж. О.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Баранська Ж. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні