Ухвала
від 18.12.2023 по справі 378/948/23
СТАВИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття позовного провадження

Єдиний унікальний номер: 378/948/23

Провадження № 2/378/278/23

18.12.2023 року суддя Ставищенського районного суду Київської області Гуртовенко Р. В. , вивчивши матеріали за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, що не заявляють самостійних ви мог щодо предмета спору: Виконавчий комітет Ставищенської селищної ради Білоцерківського Київської області та Білоцерківське районне управління поліції ГУНП в Київській області, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини, -

ВСТАНОВИВ:

До судуз вказанимпозовом звернулася ОСОБА_1 (проживаєпо АДРЕСА_1 )до ОСОБА_2 (останнєвідоме місцепроживання по АДРЕСА_1 ),з посиланнямна те,що ОСОБА_2 є їїрідною сестрою,прямо відмовиласявід своєїдитини ОСОБА_3 ,участі уїї вихованніне приймалаі неприймає дотеперішнього часу.Вона (позивач)прикладає усісвої зусиллящоб забезпечитисвоїй племінниціреалізацію їїправа наосвіту,на достатнійрівень їїжиття,харчування,також паралельнонамагаюсь надатиналежну материнськуморальну підтримку. Дитина хворіє, не отримує ніякої допомоги як від біологічної матері, так і від держави, тому що, такі дії обмежують племінницю в її правах. Не маючи статусу опікуна вона не має змоги, на законодавчому рівні, їй допомогти: дитині 12 років, через два роки їй потрібно буде отримати паспорт, вона не має права представляти її інтереси. 06 листопада 2023 року ОСОБА_3 взято на облік, як таку, що потрапила в складні життєві обставини та 07 листопада поточного року вона влаштована в сім`ю позивача.

Позивач просить суд позбавити батьківських прав ОСОБА_2 щодо її малолітньої дитини ОСОБА_3 та стягнути з ОСОБА_2 аліменти на користь ОСОБА_1 на утримання ОСОБА_3 в розмірі частини від її заробітку, але не більше десяти прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку.

Підстав для залишення позовної зави без руху, повернення заяви, відмови у відкритті провадження у справі на даній стадії немає.

Клопотань від позивача разом з позовною заявою до суду не надходило.

Керуючись ст. ст. 84, 175, 187 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, що не заявляють самостійних ви мог щодо предмета спору: Виконавчий комітет Ставищенської селищної ради Білоцерківського Київської області та Білоцерківське районне управління поліції ГУНП в Київській області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини.

Призначити підготовче судове засідання в приміщенні Ставищенського районного суду Київської області за адресою: смт. Ставище, вул. Генерала Кравченка, 4 Київської області на 10 годин 00 хвилин 08 січня 2024 року, про що повідомити учасників справи.

Відповідачу подати судув 15-деннийстрок з днявручення ухвалипро відкриттяпровадження усправі у порядкута відповіднодо вимог ст.178ЦПК Українивідзив звикладенням запереченьпроти позову,докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Роз`яснити відповідачу право відповідно до ч. 1 ст. 93 ЦПК України поставити у відзиві (в першій заяві по суті справи) не більше десяти запитань позивачу про обставини, що мають значення для справи.

Роз`яснити відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України.

Роз`яснити позивачу право подати до суду відповідь на відзив, а відповідачу - заперечення протягом трьох днів з дня отримання відзиву або відповіді на відзив.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин відповідно до ч. 8 ст. 178 ЦПК України суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити третім особам право подати письмові пояснення щодо позову відповідно до ст. 192 ЦПК України.

Роз`яснити сторонам, що вони відповідно до ст. 212 ЦПК України мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням http://st.ko.court.gov.ua/sud1024/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р. В. Гуртовенко

СудСтавищенський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення18.12.2023
Оприлюднено20.12.2023
Номер документу115711283
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —378/948/23

Рішення від 23.01.2024

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Гуртовенко Р. В.

Рішення від 23.01.2024

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Гуртовенко Р. В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Гуртовенко Р. В.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Гуртовенко Р. В.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Гуртовенко Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні