Ухвала
від 18.12.2023 по справі 302/2094/23
МІЖГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 302/2094/23

Провадження № 2/302/387/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про відкриття провадження у справі

18.12.2023 смт.Міжгір`я

Суддя Міжгірського районного суду Закарпатської області Сидоренко Ю.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ) до Синевирської сільськоїради Хустськогорайону Закарпатськоїобласті (місце знаходження за адресою: с.Синевир, буд. 1066 Хустського району Закарпатської області) про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом, -

В С Т А Н О В И В:

11.12.2023 року позивачка ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Рішко С.І., звернулася до Міжгірського районного суду Закарпатської області з позовом до Синевирської сільської ради Хустського району Закарпатської області, про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом, та у пред`явленому позові ОСОБА_1 просить визнати за нею право власності на будинок садибного типу з господарськими будівлями та спорудами, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , у порядку спадкування за законом до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , та померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 .

Оглянувши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, вважаю, що підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі на даний час не встановлено.

За таких обставин, вважаю за можливе відкрити провадження у справі в порядку ст.187 ЦПК України.

Крім того, вважаю, що дану справу доцільно розглядати у порядку загального позовного провадження, зокрема, враховуючи ціну позову, обраний позивачем спосіб захисту, категорію справи про спадкування, обсяг та характер доказів у справі, а також кількість учасників справи, тому вважаю за необхідне провести розгляд зазначеної справи за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче судове засідання, з викликом (повідомленням) сторін та осіб, які беруть участь у справі.

Крім того, на підставі п.7 ч.1 ст.84 ЦПК України, та враховуючи категорії справи про спадкування, також під час вирішення питання про відкриття провадження у справі вважаю за необхідне, з метою всебічного та повного розгляду даної цивільної справи, витребувати від державного нотаріуса Міжгірської державної нотаріальної контори копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Приймаючи до уваги вищевикладене, керуючись ст.ст.19,84,175,177,187,259-261,274,277 ЦПК України, суддя -

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадження у цивільній справі № 302/2094/23 за позовом ОСОБА_1 до Синевирської сільської ради Хустського району Закарпатської області про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом.

Призначити підготовче судовезасідання у Міжгірському районному суді Закарпатської області на 10годин 00 хвилин 28грудня 2023 рокув приміщенні зали судових засідань Міжгірського районного суду Закарпатської області за адресою: Закарпатська область Хустський район смт. Міжгір`я вул. Шевченка, буд.99.

Про час та місце розгляду справи повідомити сторони та інших осіб, які беруть участь у справ та викликати їх в судове засідання.

Направити учасникам судового розгляду копію даної ухвали, відповідачу направити копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Витребувати від державного нотаріуса Міжгірської державної нотаріальної контори Дунаєвої Ольги Іванівни (адреса: смт. Міжігр`я, вул. Шевченка, 99, Хустського району, Закарпатської області) завірену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Вказані документи (докази) направити на адресу Міжгірського районного суду Закарпатської області у десятиденний строк з дати отримання цієї ухвали, до 28.12.2023 року, включно.

Роз`яснити, що згідно ч.7 ст.84 ЦПК України, у разі відсутності можливості подати доказ, який витребовує суд, або відсутності можливості подати такий доказ у встановлені строки, особи зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5 (п`яти) днів з дня вручення ухвали.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всіх письмових та електронних доказів, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Зобов`язати відповідача, відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам цивільного процесу.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами, згідно ч.8 ст.178 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, який має відповідати вимогам ч.3-5 ст.178, ст.179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк для подачі заперечень до відповіді на відзив протягом п`яти днів з дня отримання її копії.

Учасники цивільного процесу можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://vs.zp.court.gov.ua/.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Міжгірського районного суду

Закарпатстькоїобласті: Ю. В. СИДОРЕНКО

СудМіжгірський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення18.12.2023
Оприлюднено20.12.2023
Номер документу115726049
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —302/2094/23

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні