Ухвала
від 20.12.2023 по справі 364/798/23
ВОЛОДАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 364/798/23

Провадження № 2/364/252/23

УХВАЛА

ПРО ПРИЗНАЧЕННЯ СПРАВИ ДО СУДОВОГО РОЗГЛЯДУ

20.12.2023 року, Володарський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Ткаченко О.В.,

за участю секретаря Бондаренко Л.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в смт Володарка Київської області цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Елітно-насіннєва Агрофірма «Мрія»», ідентифікаційний номер 38512603, адреса: 09340, Київська область, Білоцерківський район, с. Капустинці, вул. Соборна, 8,

представник позивача: адвокат Шаламова Олена Валеріївна, яка діє на підставі Свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю Серія КС №6090/10 від 07.07.2017р., адреса: АДРЕСА_1 ,

до ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_2 ,

Товариства з обмеженою відповідальністю «Атлантік-Агро», ідентифікаційний код 41854992, адреса: 09100, Київська область, Білоцерківський район, м. Біла Церква, вул. Героїв Небесної Сотні, буд. 7А,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів: Державний реєстратор Фурсівської сільської ради Київської області Бондаренко Леся Михайлівна, РНОКПП невідоме, адреса: АДРЕСА_3 ,

про визнання договору емфітевзису недійсним, скасування державної реєстрації іншого речового права (права користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис)), витребування майна з чужого незаконного володіння,

встановив:

Представник позивача адвокат Шаламова Олена Валеріївна звернулася досуду зпозовом до ОСОБА_1 , Товариствазобмеженоювідповідальністю «Атлантік-Агро»,третяособа,яканезаявляє самостійнихвимогнапредмет спору,насторонівідповідачів:ДержавнийреєстраторФурсівської сільськоїрадиКиївськоїобласті БондаренкоЛесяМихайлівна, про визнання договору емфітевзису недійсним, скасування державної реєстрації іншого речового права (права користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис)), витребування майна з чужого незаконного володіння.

Одночасно зпозовом поданодо судуклопотання провитребування доказів,а самевитребувати уБілоцерківської районноїдержавної адміністрації(адреса:вулиця ЯрославаМудрого,2,м.Біла Церква,Київська область,09100) копій документів, на підставі яких зареєстровано припинення права оренди ТОВ «Елітно-насіннєва Агрофірма «Мрія» земельної ділянки кадастровим номером 3221682800:04:007:0010, яка знаходиться на території Капустинської сільської ради, Володарського району, Київської області (нинішня територія Володарської селищної ради, Білоцерківського району Київської області), власник земельної ділянки ОСОБА_1 .

Підготовче засідання у справі призначено на 22.11.2023 року.

22.11.2023 року підготовче судове засідання відкладено у зв`язку з неявкою відповідача на 20.12.2023 р.

11.12.2023 року предствник позивача ОСОБА_2 подала до Володарського районного суду Київської області клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, 11.12.2023 року, ухвалою Володарського районного суду Київської області клопотання задоволено.

Представник позивача адвокат Шаламова Олена Валеріївна в підготовчому судовому засіданні позовну заяву і клопотання підтримала та не заперечувала проти призначення справи до судового розгляду.

Відповідач ОСОБА_1 у підготовче судове засідання не з`явився, про час та місце слухання справи повідомлявсь у встановленому законом порядку, подав до суду заяву про визнання позову.

Представник Товариствазобмеженоювідповідальністю «Атлантік-Агро» в підготовче судове засідання не з`явивсь, подав до суду заяву про визнання позову, якою просив позов задовольнити та відмовити у відшкодуванні витрат на правничу допомогу та вказав про розгляд справи без участі представника.

Третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог напредмет спору,на сторонівідповідачів:Державний реєстраторФурсівської сільськоїради Київськоїобласті БондаренкоЛеся Михайлівна в підготовче судове засідання не з`явилась, повідомлена у встановленому законом порядку про дату, час і місце розгляду справи, що стверджено рекомендованим поштовим повідомленням про вручення в наданих до суду поясненнях на позовну заяву заперечувала щодо задоволення позовних вимог.

Вирішуючи питання щодо поданого клопотання про витребування доказів, суд виходить з такого.

Відповідно до ч. 1ст. 84 ЦПК Україниучасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подавати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ч. 3ст. 84 ЦПК Україниу разі задоволення клопотання суд своє ухвалою витребовує відповідні докази.

Вивчивши клопотання про витребування доказів суд приходить до висновку, що воно підлягає задоволенню, оскільки відомості які містяться у вказаних документах, на думку позивача, мають значення для встановлення обставин справи, повного та всебічного її розгляду.

Відповідно до ч. ч. 7-10ст. 84 ЦПК Україниособи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Судом вчинені всі процесуальні дії, необхідні для закінчення підготовчого провадження, тому, з метою ефективного захисту оспорюваних прав та інтересів сторін, суд вважає за необхідне призначити справу до судового розгляду справи по суті.

Керуючись ст. ст. 13, 84, 197, 200, 258 ЦПК України, суд,

ухвалив:

Клопотання представника позивачаадвоката Шаламової Олени Валеріївни - задоволити.

Витребувати від Білоцерківської районної державної адміністрації (адреса: вулиця Ярослава Мудрого, 2, м. Біла Церква, Київська область, 09100) копій документів, на підставі яких зареєстровано припинення права оренди ТОВ «Елітно-насіннєва Агрофірма «Мрія» земельної ділянки кадастровим номером 3221682800:04:007:0010, яка знаходиться на території Капустинської сільської ради, Володарського району, Київської області (нинішня територія Володарської селищної ради, Білоцерківського району Київської області), власник земельної ділянки ОСОБА_1 . У разі наявності вище зазначених документів надати належним чином завірену їх копію до канцелярії Володарського районного суду Київської області протягом 5 днівз дня отримання ухвали суду.

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті на 24.01.2024 року на 11:00 год в залі судових засідань № 2 Володарського районного суду Київської області.

В судове засідання викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Ткаченко

Дата ухвалення рішення20.12.2023
Оприлюднено21.12.2023
Номер документу115764415
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори щодо права користування чужою земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис)

Судовий реєстр по справі —364/798/23

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Писана Таміла Олександрівна

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Писана Таміла Олександрівна

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Писана Таміла Олександрівна

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Рішення від 20.02.2024

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Рішення від 14.02.2024

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні