Ухвала
від 12.04.2024 по справі 364/798/23
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

справа № 364/798/23

провадження № 22-ц/824/9774/2024

головуючий у суді І інстанції Ткаченко О. В.

УХВАЛА

12 квітня 2024 року м. Київ

Київський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати у цивільних справах:

Головуючого судді Писаної Т.О.,

суддів Приходька К.П., Журби С.О.

вирішуючи питання про призначення до розгляду справи за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Елітно-насіннєва Агрофірма «Мрія»» на додаткове рішення Володарського районного суду Київської області від 29 лютого 2024 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Елітно-насіннєва Агрофірма «Мрія»» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Атлантік-Агро», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів: Державний реєстратор Фурсівської сільської ради Київської області Бондаренко Леся Михайлівна, про визнання договору емфітевзису недійсним, скасування державної реєстрації іншого речового права (права користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис)), витребування майна з чужого незаконного володіння,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Володарського районного суду Київської області від 14 лютого 2024 року позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Елітно-насіннєва Агрофірма «Мрія»» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Атлантік-Агро», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів: Державний реєстратор Фурсівської сільської ради Київської області Бондаренко Леся Михайлівна, про визнання договору емфітевзису недійсним, скасування державної реєстрації іншого речового права (права користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис)), витребування майна з чужого незаконного володіння - задоволено частково.

Визнано недійсним договір емфітевзису від 10.07.2023, укладений між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Атлантік-Агро».

Скасовано державну реєстрацію іншого речового права - права користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис) Товариства з обмеженою відповідальністю «Атлантік-Агро» (ідентифікаційний код 41854992) на земельну ділянку з кадастровим номером 3221682800:04:007:0010, загальною площею 3,2509 га, що зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 14.07.2023, номер запису про інше речове право 51028567.

Витребувано із незаконного володіння та користування у Товариства з обмеженою відповідальністю «Атлантік-Агро» (ідентифікаційний код 41854992) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Елітно-насіннєва Агрофірма «Мрія» (ідентифікаційний код 38512603) земельну ділянку, кадастровий номер: 3221682800:04:007:0010, загальною площею 3,2509 га, яка знаходиться на території Володарської селищної ради Білоцерківського району Київської області (колишня територія Капустинської сільської ради, Володарського району, Київської області) та належить на праві власності ОСОБА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ).

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Атлантік-Агро» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Елітно-насіннєва Агрофірма «Мрія» - 4026 (чотири тисячі двадцять шість) грн 00 коп. судових витрат, що складаються із 50% сплаченого судового збору.

Стягнуто з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Елітно-насіннєва Агрофірма «Мрія» - 4026 (чотири тисячі двадцять шість) грн 00 коп. судових витрат, що складаються із 50% сплаченого судового збору.

В іншій частині розподілу судових витрат - відмовлено.

Додатковим рішенням Володарського районного суду Київської області від 29 лютого 2024 року заяву представника позивача - адвоката Шаламової Олени Валеріївни, про ухвалення додаткового рішення про стягнення з відповідачів понесених судових витрат на професійну правничу допомогу у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Елітно-насіннєва Агрофірма «Мрія»» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Атлантік-Агро», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів: Державний реєстратор Фурсівської сільської ради Київської області Бондаренко Леся Михайлівна, про визнання договору емфітевзису недійсним, скасування державної реєстрації іншого речового права (права користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис)), витребування майна з чужого незаконного володіння - задоволено частково.

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Атлантік-Агро» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Елітно-насіннєва Агрофірма «Мрія» витрати на професійну правничу допомогу в розмірі - 7624 (сім тисяч шістсот двадцять чотири) грн 00 коп.

Стягнуто з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Елітно-насіннєва Агрофірма «Мрія» витрати на професійну правничу допомогу в розмірі - 7624 (сім тисяч шістсот двадцять чотири) грн 00 коп.

Не погоджуючись із вказаним додатковим рішенням суду представник Товариства з обмеженою відповідальністю «Елітно-насіннєва Агрофірма «Мрія» - адвокат Шаламова Олена Валеріївна 19 березня 2024 року звернулася до суду з апеляційною скаргою.

Ухвалою Київського апеляційного суду від 9 квітня 2024 року було відкрито апеляційне провадження.

Підготовка справи до розгляду проведена в обсязі, визначеному статтею 365 ЦПК України.

При підготовці справи до апеляційного розгляду проведені наступні підготовчі дії: з`ясовано питання про склад учасників судового процесу; визначено характер спірних правовідносин і закон, який їх регулює; з`ясовано обставини, на які посилаються учасники справи як на підставу своїх вимог і заперечень; з`ясовано, які обставини визнаються чи заперечуються учасниками справи.

Підстави проводити додаткові підготовчі дії відсутні.

Відповідно до статті 368 ЦПК України справа розглядається судом апеляційної інстанції за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, з особливостями, встановленими цією главою.

Розгляд справ у суді апеляційної інстанції здійснюється в судовому засіданні з повідомленням учасників справи, крім випадків, передбачених статтею 369 цього Кодексу.

Ураховуючи викладене, розгляд даної справи необхідно проводити з повідомленням учасників справи.

Заслухавши доповідь судді-доповідача, керуючись ст.ст. 365, 366, 368 ЦПК України, апеляційний суд,

У Х В А Л И В:

Закінчити проведення підготовчих дій, пов`язаних із призначенням справи до апеляційного розгляду.

Справу за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Елітно-насіннєва Агрофірма «Мрія»» на додаткове рішення Володарського районного суду Київської області від 29 лютого 2024 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Елітно-насіннєва Агрофірма «Мрія»» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Атлантік-Агро», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів: Державний реєстратор Фурсівської сільської ради Київської області Бондаренко Леся Михайлівна, про визнання договору емфітевзису недійсним, скасування державної реєстрації іншого речового права (права користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис)), витребування майна з чужого незаконного володіння призначити на 28 травня 2024 року на 10 год. 30 хв. у приміщенні Київського апеляційного суду (м. Київ, вул. Солом`янська, 2-а).

Про дату, час та місце розгляду справи повідомити учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з дня її постановлення, оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий Т.О. Писана

Судді К.П. Приходько

С.О. Журба

Дата ухвалення рішення12.04.2024
Оприлюднено16.04.2024
Номер документу118332167
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори щодо права користування чужою земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис)

Судовий реєстр по справі —364/798/23

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Писана Таміла Олександрівна

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Писана Таміла Олександрівна

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Писана Таміла Олександрівна

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Рішення від 20.02.2024

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Рішення від 14.02.2024

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні