Ухвала
від 18.12.2023 по справі 492/491/23
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 492/491/23

провадження № 2-о/492/29/23

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

18 грудня 2023 року м. Арциз

Арцизький районний суд Одеської області у складі:

головуючої судді Гусєвої Н.Д.,

при секретарі судового засідання Гамурар І.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи: Арцизького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Болградському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про встановлення факту, що має юридичне значення, -

встановив:

В провадженні Арцизького районного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи: Арцизького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Болградському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про встановлення факту, що має юридичне значення.

Призначено справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 18 грудня 2023 року о 16 год. 00 хв. з повідомленням учасників справи.

Виклик у судове засідання учасників справи здійснено за адресами, вказаними у матеріалах справи.

Заявник та його представник про дату, час і місце судового засідання повідомлені належним чином, однак у судове засідання не з`явилися, але до суду від представника заявника надійшла заява про відкладення розгляду справи у зв`язку з неможливістю прибуття до суду свідків.

Представниця заінтересованоїособипро дату, час і місце судового засідання повідомлена належним чином, однак у судове засідання не з`явилася, але до суду від неї надійшла заява про розгляд справи за її відсутності, не заперечувала щодо задоволення заявлених вимог.

У звязку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, судом, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно положень ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно з п. 2, п. 5 ч. 2 ст. 43 ЦПК України учасники справи зобов`язані сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; надавати суду повні і достовірні пояснення з питань, які ставляться судом.

Відповідно до ч. 3 ст. 240 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених ч. 2 ст. 223 цього Кодексу.

Згідно з п. 2 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні з підстав неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Як вбачається з матеріалів справи, заявник та його представник у судове засідання, призначене на 18 грудня 2023 року о 16 год. 00 хв. не з`явилися, однак до суду від представника заявника надійшла заява про відкладення розгляду справи у зв`язку з неможливістю прибуття до суду свідків. Суд вважає, що причина, на яку посилається представник заявника у справі, є поважною, що є підставою для відкладення розгляду справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 240 ЦПК України, учасники справи, які не прибули в судове засідання повідомляються про судове засідання в порядку, визначеному цим Кодексом.

Враховуючи викладене, беручи до уваги, що до суду від представника заявника надійшла заява про відкладення розгляду справи, призначеного на 18 грудня 2023 року о 16 год. 00 хв., з поважних причин, а також, що учасники справи не з`явилися в судове засідання, суд дійшов до висновку про відкладення розгляду справи та з врахуванням недостатньої кількості суддів у суді (з 2017 року кількість суддів з повноваженнями зменшилася з 5 до 1), щодо яких здійснюється автоматизований розподіл справ (без урахування суддів, які хворіють, перебувають у відрядженні, знаходяться у відпустці), що створило надмірне навантаження та виключає можливість призначення справи до розгляду в строки, передбачені ЦПК України, призначити справу до розгляду в найближчу вільну дату роботи судді.

Суд,вважає занеобхідне,відповідно доч.1ст.212ЦПК України,роз`яснити учасникамсправи,що у суді є відповідна технічна можливість для участі учасниками справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, крім випадків, коли явка учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Суд звертає увагу, що явка учасників справи у судове засідання не визнана судом обов`язковою, з урахуванням воєнного стану учасник справи відповідно до ч. 2 ст. 211 ЦПК України має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Керуючись ст. ст. 43, 223, 240, 247, 258-261, 294, 315, 353 ЦПК України, суд, -

постановив:

Відкласти розгляд цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи: Арцизького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Болградському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про встановлення факту, що має юридичне значення.

У зв`язку з надмірним рівнем судового навантаження судді призначити судове засідання на 05 січня 2024 року о 13 год. 30 хв., про що повідомити учасників справи.

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, крім випадків, коли явка учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Довести до відома учасників справи, що їх явка в судове засідання не визнана судом обов`язковою, з урахуванням воєнного стану учасник справи відповідно до ч. 2 ст. 211 ЦПК України має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Арцизького районного суду

Одеської області Гусєва Н.Д.

Дата ухвалення рішення18.12.2023
Оприлюднено22.12.2023
Номер документу115789732
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —492/491/23

Рішення від 05.01.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Рішення від 05.01.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні