Ухвала
від 19.12.2023 по справі 274/8031/23
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №274/8031/23

Провадження №2/0274/1850/23

Ухвала

про поверенення відзиву

19.12.2023 року Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області в складі : судді Вдовиченко Т.М., за участі секретаря судових засідань Рудич М.О., розглянувши в відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Бердичеві Житомирської області в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Швайківського ліцею Швайківської сільської ради Бердичівського району Житомирської області, Мирославського ліцею імені О.І.Онишка Швайківської сільської ради Бердичівського району Житомирської області, третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Швайківської сільської ради Бердичівського району Житомирської області про визнання протиправним та скасування наказів, зобов"язання нарахувати та виплатити середній заробіток за час несення військової служби, -

в с т а н о в и в :

В провадженні Бердичівського міськрайонного суду з 16.11.2023 року перебуває зазначена цивільна справа.

Позивач в судове засідання не з"явився, представником позивача на адресу суду скеровано клопотання про відкладення розгляду справи, надання часу для ознайомлення з матеріалами справи.

Інші учасники справи також не з"явилися в судове засідання.

07.12.2023року представниквідповідача - Мирославського ліцеюімені О.І.Онишка Швайківської сільськоїради Бердичівськогорайону Житомирськоїобласті надіслав на електронну адресу суду відзив на позовну заяву ОСОБА_1 до Швайківського ліцею Швайківської сільської ради Бердичівського району Житомирської області, Мирославського ліцею імені О.І.Онишка Швайківської сільської ради Бердичівського району Житомирської області, третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Швайківської сільської ради Бердичівського району Житомирської області.

Суд, ознайомившись з надісланим відзивом, вважає за необхідне повернути його відповідачу з огляду на таке.

Як вбачається з матеріалів справи, поданий відповідачем відзив на позовну заяву, надійшов на електронну адресу суду у формі електронного документа.

Згідно зчастиною восьмоюстатті 43ЦПК Україниякщо документиподаються учасникамисправи досуду абонадсилаються іншимучасникам справив електроннійформі,такі документи скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника).

Правилами ч. 2 ст. 183 ЦПК України унормовано, що письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

За змістом частини першої статті 7 Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг" оригіналом електронного документа вважається електронний примірник документа з обов`язковими реквізитами, у тому числі з електронним підписом автора або підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги".

Пунктами 12, 32 частини першої статті 1 Закону України "Про електронні довірчі послуги" передбачено, що електронний підпис - це електронні дані, які додаються підписувачем до інших електронних даних або логічно з ними пов`язуються і використовуються ним як підпис; підписувач - фізична особа, яка створює електронний підпис.

Відповідно до частини 4 статті 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Поряд зцим,відзив напозовну заявуподаний Мирославськимліцеєм іменіО.І.Онишка Швайківськоїсільської радиБердичівського районуЖитомирської області подано через електронну пошту без застосування електронного цифрового підпису.

Враховуючи, що поданий відзив не підписано електронним цифровим підписом представником відповідача, відповідно до частини 4 статті 183 ЦПК України відзив не приймається до розгляду і повертається судом.

На підставі викладеного, керуючись ст. 183, 258-261,354 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Повернути Мирославському ліцею іменіО.І.Онишка Швайківськоїсільської радиБердичівського районуЖитомирської області поданий 08.12.2023 року відзив на позовну заяву у справі за позовом ОСОБА_1 до Швайківського ліцею Швайківської сільської ради Бердичівського району Житомирської області, Мирославського ліцею імені О.І.Онишка Швайківської сільської ради Бердичівського району Житомирської області, третя особа, що не заявляє самостійних вимог: Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Швайківської сільської ради Бердичівського району Житомирської області - без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і може бути оскаржена безпосередньо до Житомирського апеляційного суду протягом 15 днів, починаючи з наступного за днем складення ухвали суду.

Суддя: Т.М.Вдовиченко

СудБердичівський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено22.12.2023
Номер документу115802417
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —274/8031/23

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Рішення від 07.02.2024

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Вдовиченко Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні