Ухвала
від 19.12.2023 по справі 392/2171/23
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/2171/23

Провадження № 2-о/392/70/23

УХВАЛА

19 грудня 2023 року м. Мала Виска

Суддя Маловисківського районного суду Кіровоградської області Бадердінова А.В., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 (місце реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (місце реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи: служба у справах дітей Маловисківської міської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області (місцезнаходження: вул. Спортивна, 6, м. Мала Виска, Новоукраїнський район, Кіровоградська область), комунальне некомерційне підприємство «Маловисківська лікарня» Маловисківської міської ради про усиновлення,-

В С Т А Н О В И Л А:

Заявники ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулися до суду з заявою про усиновлення.

Подана заява відповідає вимогам статей 310, 311 ЦПК України. Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

За положеннями ч. 1 ст. 310 ЦПК України заява про усиновлення дитини подається до суду за місцем її проживання. Оскільки дитина перебуває у м. Мала Виска, Новоукраїнського району, Кіровоградської області, справа підсудна Маловисківському районному суду Кіровоградської області.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про усиновлення.

За положеннями ч. 4 ст. 293 ЦПК України у випадку розгляду справи про усиновлення, розгляд справи проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 226 Сімейного кодексу України особа має право на таємницю перебування на обліку тих, хто бажає усиновити дитину, пошуку дитини для усиновлення, подання заяви про усиновлення та її розгляду, рішення суду про усиновлення. Дитина, яка усиновлена, має право на таємницю, в тому числі і від неї самої, факту її усиновлення.

Згідно з ч. 1, 3 ст. 313 ЦПК України суд розглядає справу про усиновлення дитини за обов`язковою участю заявника, органу опіки та піклування або уповноваженого органу виконавчої влади, а також дитини, якщо вона за віком і станом здоров`я усвідомлює факт усиновлення, з викликом заінтересованих та інших осіб, яких суд визнає за потрібне допитати. Для забезпечення таємниці усиновлення у випадках, встановлених СК України, суд розглядає справи в закритому судовому засіданні.

На підставі викладеного, дану цивільну справу необхідно розглядати в закритому судовому засіданні.

Керуючись ст.ст. 293, 294, 310, 311 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И Л А:

Відкрити окреме провадження по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересовані особи: служба у справах дітей Маловисківської міської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області, комунальне некомерційне підприємство «Маловисківська лікарня» Маловисківської міської ради про усиновлення.

Розгляд справи здійснювати у порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання з повідомленням (викликом) учасників справи на 30.01.2024 року о 09 год. 30 хв. у приміщенні Маловисківського районного суду Кіровоградської області за адресою: м Мала Виска, вул. Містечкова, 53.

В судове засідання викликати заявника та заінтересованих осіб.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати заінтересованим особам копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Альона Володимирівна Бадердінова

Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено27.12.2023
Номер документу115810779
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення

Судовий реєстр по справі —392/2171/23

Рішення від 30.01.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Рішення від 30.01.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні