Ухвала
від 21.12.2023 по справі 613/1183/21
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/1183/21 Провадження № 2/613/27/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 грудня 2023 року. Богодухівський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Уварової Ю.В.

за участі секретаря Макушинської О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду у місті Богодухові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Орган опіки та піклування Богодухівської міської ради Харківської області про усунення перешкод у користуванні власністю та вселення, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Богодухівського районного суду Харківської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Орган опіки та піклування Богодухівської міської ради Харківської області про усунення перешкод у користуванні власністю та вселення.

Ухвалою від 09 листопада 2022 року провадження у справі зупинено узв`язку ізперебуванням відповідача ОСОБА_2 у складі Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України, що переведена на воєнний стан.

Від представника позивача адвоката Цуркан В.І. надійшла заява про поновлення провадження у справі. В обгрунутування заяви представник позивача зазначає, що відповідач активно реалізує свої цивільні права та свободи, вільно пересувається по території Харківської області та України, приймає участь у розгляді та вирішення інших позовів в межах інших судових проваджень, які розглядаються судовими інстанціями за різною територіальністю, особисто ініціює нові позови, безпосередньо приймає участь у судових засіданнях. При цьому зупинення інших судових проваджень, які розглядалися та розглядаються у м.Харкові, відповідач не ініціює.

На даний час в провадженні Богодухівського районного суду Харківської області знаходиться цивільна справа № 613/1404/23 (2/613/460/23) за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про зменшення розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини. Розгляд судової справи триває, відповідач особисто приїжджає до суду та приймає участь у судових засіданнях, при цьому ініціативи щодо зупинення судового провадження не проявляє. Отже, простежується, що відповідач вибирає можливість зупинення судового провадження в залежності від отримання будь-якої власної вигоди на шкоду у реалізації прав і інтересів позивачки разом з неповнолітнім сином або на створення негативних наслідків, які унеможливлюють реалізацію законних прав. Такий підхід відповідача схожий на зловживання процесуальним правом, що є недопустимим та неприпустимим, більш того в ході реалізації прав неповнолітньої дитини.

Також представник позивача посилається на постанови Верховного суду, у яких Верховний суд не вбачає підстав для зупинення провадження, навіть коли сторона перебуває у складі ЗСУ, а також визначив, що належним письмовим доказом для зупинення провадження у зв`язку з перебуванням сторони у складі ЗСУ є наказ по особовому складу, виданий в порядку п. 12 Положення про проходження громадянами України військової служби у ЗСУ, затвердженого Указом Президента України від 10 грудня 2008 року № 1153/2008. Інші докази (довідки, листи з військової частини) суд визнав недостатніми для встановлення відносин військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом.

Представник позивача вважає, що відсутні підстави, які унеможливлюють продовження судового розгляду справи, у зв`язку з чим судове провадження необхідно поновити.

Від представника відповідача адвоката Агаєвої С.М. надійшла заява, у якій представник просила вирішити питання про поновлення провадження без її участі.

Відповідно до ч. 1 ст. 254 ЦПК України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

З урахуванням обставин, на які посилався представник позивача, суд вважає за необхідне провадження у справі відновити, з метою перевірки відомостей про проходження відповідачем військової служби.

На підставі викладеного і керуючись ст. 254 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Поновити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Орган опіки та піклування Богодухівської міської ради Харківської області про усунення перешкод у користуванні власністю та вселення.

Призначити у справі судове засідання на 19 січня 2024 року, 13.00 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115811050
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні власністю та вселення

Судовий реєстр по справі —613/1183/21

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 09.11.2022

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 21.01.2022

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 21.10.2021

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 26.08.2021

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні