Ухвала
від 21.12.2023 по справі 2206/113/12
ДУНАЄВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2206/113/12

Провадження № 4-с/674/5/23

У Х В А Л А

про залишення скарги без руху

21 грудня 2023 року м. Дунаївці

Суддя Дунаєвецького районного суду Хмельницької області Шафікова Ю.Е., ознайомившись із скаргою ОСОБА_1 в інтересах якого діє ОСОБА_2 , заінтересована особа: Дунаєвецький відділ ДВС у Кам`янець-Подільському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), на дії державного виконавця та зобов`язання вчинити дії,-

ВСТАНОВИВ:

20 грудня 2023 року ОСОБА_1 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 , звернувся до суду зі скаргою на дії державного виконавця та зобов`язання вчинити дії.

Дослідивши зміст скарги, вважаю, що її необхідно залишити без руху з наступних підстав.

Відповідно до роз`яснень, що викладені у п.13 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 6 від 07.02.2014р. «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судових рішень у цивільних справах», судам роз`яснено, що скарга має відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннями ЦПК, та містити відомості, зазначені в пунктах 3 - 5 частини сьомої статті 82 Закону про виконавче провадження, зокрема зміст оскаржуваних рішень, дій чи бездіяльності державного виконавця або іншої посадової особи державної виконавчої служби та норму закону, яку порушено, а також обставини, якими заявник обґрунтовує свої вимоги.

Якщо скарга за формою і змістом не відповідає таким вимогам, то застосовуються положення ст.185 ЦПК України.

Спеціальними нормами частини 4 статті 74 Закону України «Про виконавче провадження» визначено основні вимоги до скарги, зокрема, вона має містити, серед іншого, повне найменування (прізвище, ім`я та по батькові) стягувача та боржника, їхні місця проживання чи перебування (для фізичних осіб) або місцезнаходження (для юридичних осіб), а також найменування (прізвище, ім`я та по батькові) представника сторони виконавчого провадження, якщо скарга подається представником; реквізити виконавчого документа (вид документа, найменування органу, що його видав, день видачі та номер документа, його резолютивна частина); зміст оскаржуваних рішень, дій чи бездіяльності та посилання на порушену норму закону.

Проте, подана скарга ні процесуальним вимогам до позовної заяви, ні спеціальним вимогам до оформлення скарг згідно Закону України «Про виконавче провадження» не відповідає.

Відповідно до ст.447ЦПК України сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи.

Нормами ч.1 ст. 450 ЦПК України передбачено, що скарга розглядається у десятиденний строк у судовому засіданні за участю стягувача, боржника і державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, рішення, дія чи бездіяльність яких оскаржуються.

Проте, реквізитів стягувача скарга не містить, та не містить відомостей про державного виконавця або іншу посадову особу органу державної виконавчої служби, діями (бездіяльністю) якої порушено права скаржника.

Крім того, з аналізу скарги, у порядкуст.447 ЦПК України, не зрозуміло, чи він звертається до суду зі скаргою на дії державного виконавця або з позовною заявою, оскільки не вказано яку норму Закону України «Про виконавче провадження» порушено, натомість присутнє посилання на п.2 Постанови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ «Про судову практику в справах про зняття арешту з майна» від 03.06.2016, де вказано про право на пред`явлення позову про зняття арешту майна його власником.

Враховую наведене вище, згідно зі ст. ст.185,447 ЦПК України, ст.74 Закону «Про виконавче провадження»скаргу слід залишити без руху, надати заявнику строк для усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючисьст.187 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Скаргу ОСОБА_1 в інтересах якого діє ОСОБА_2 , заінтересована особа: Дунаєвецький відділ ДВС у Кам`янець-Подільському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), на дії державного виконавця та зобов`язання вчинити дії - залишити без руху та надати скаржнику строк протягом 10 днів з дня отримання копії ухвали для усунення вказаних недоліків.

Роз`яснити скаржнику, що в разі не усунення недоліків скарга вважається неподаною та повертається заявнику,що не перешкоджає повторному зверненню до суду.

Копію ухвали направити скаржнику для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.Е. Шафікова

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115814918
СудочинствоЦивільне
Сутьзалишення скарги без руху 21 грудня 2023 року м. Дунаївці

Судовий реєстр по справі —2206/113/12

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Постанова від 20.03.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Постанова від 20.03.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Корніюк А. П.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні