Ухвала
від 19.12.2023 по справі 910/3748/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про призначення судового засідання в режимі відеоконференції

19.12.2023Справа № 910/3748/20

Суддя Господарського суду міста Києва Головіна К.І., розглянувши

заяву представника Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Надра" та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

у справі за позовом ОСОБА_1

до 1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Фондова компанія "Фаворит"

2) Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Надра"

3) Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Білої І. В.

4) Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма "Мотор-Ділер"

треті особи, що не заявляють самостійні вимоги на предмет спору, на стороні відповідачів:

1) Приватне акціонерне товариство "Українська міжбанківська валютна біржа"

2) Фонд гарантування вкладів фізичних осіб

3) Приватне товариство "Фондова біржа "Перспектива"

про визнання протиправним, недійсним, нікчемним правочину, переведення прав та обов`язків покупця, визнання права власності, витребування акцій та зобов`язання вчинити певні дії

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду міста Києва перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фондова компанія "Фаворит", Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Надра", Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Білої І. В. та до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма "Мотор-Ділер", треті особи без самостійних вимог на стороні відповідачів: Приватне акціонерне товариство "Українська міжбанківська валютна біржа", Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Приватне товариство "Фондова біржа "Перспектива". Справа розглядається в порядку загального позовного провадження, розгляд справи по суті у даній справі призначено на 18.01.2024 о 12:30.

14.12.2023 до суду надійшла заява представника відповідача-2 (ПАТ «КБ «Надра») та третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідачів (Фонд гарантування вкладів фізичних осіб) Сидоренко Ю. А. про забезпечення його участі в судовому засіданні, призначеному на 18.01.2024, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Згідно з ч. 2 ст. 197 ГПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ураховуючи наведені норми господарського процесуального закону, розгляд справи в режимі відеоконференції є правом суду, яке реалізується за наявності технічної можливості у суді для проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі, в якій дана сторона бере участь.

Оскільки у Господарському суді м. Києва на час призначеного розгляду даної справи (18.01.2024 о 12:30) наявна технічна можливість проведення судових засідань у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "ВКЗ", суд вважає за можливе провести засідання у даній справі, призначене на 18.01.2024, за участю представника ПАТ «КБ «Надра» та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб адвоката Сидоренко Ю. А. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмної системи "ВКЗ" (посилання у мережі Інтернет: https://vkz.court.gov.ua/).

На підставі викладеного, керуючись ст. 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву представника Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Надра" та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

2. Провести судове засідання у справі № 910/3748/20, призначене на 18.01.24 о 12:30 год, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення "ВКЗ" для представника Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Надра" та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб - адвоката Сидоренко Юлії Анатоліївни.

3. Попередити представника Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Надра" та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб - адвоката Сидоренко Юлії Анаталоївни, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення "ВКЗ", що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо, несе учасник справи, який подав відповідну заяву, а також використовувані учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку (ч. 5, 11 ст. 197 ГПК України).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя Головіна К. І.

Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено26.12.2023
Номер документу115817720
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання протиправним, недійсним, нікчемним правочину, переведення прав та обов`язків покупця, визнання права власності, витребування акцій та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —910/3748/20

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Корсак В.А.

Рішення від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Окрема ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Ухвала від 15.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Ухвала від 23.01.2024

Господарське

Велика палата Верховного Суду

Уркевич Віталій Юрійович

Ухвала від 18.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Ухвала від 21.12.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Губенко Н.М.

Ухвала від 19.12.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Ухвала від 14.12.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні