Ухвала
від 20.12.2023 по справі 927/1497/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

20 грудня 2023 року м. Чернігівсправа № 927/1497/23 Господарський суд Чернігівської області у складі головуючого судді Фесюри М.В., при секретарі Ткачовій А.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: Приватного акціонерного товариства "Чернігівський завод "ЕКСОМ",

код ЄДРПОУ 14307860, вул. Старобілоуська, 73, м. Чернігів, 14021,

відповідач: Заступник начальника відділу - державний реєстратор відділу державної реєстрації юридичних осіб - фізичних осіб-підприємців Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Носенко Юрій Іванович,

код ЄДРПОУ 38271176, проспект Левка Лук`яненка, 20-А, м. Чернігів, 14032,

e-mail: cnap@chernigiv-rada.gov.ua,

про визнання протиправним та скасування реєстраційної дії, зобов`язання вчинити дії

представники сторін: від позивача - Дьяченко Н.Ю.

У судовому засіданні оголошену вступну та резолютивну частини ухвали на підставі ст. 233 ГПК України.

Обставини справи:

У провадженні перебуває справа за позовом Приватного акціонерного товариства "Чернігівський завод "ЕКСОМ" до Заступника начальника відділу - державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб - фізичних осіб-підприємців Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Носенко Юрія Івановича, в якому просить суд:

1-визнати протиправним та скасувати повідомлення про відмову у державній реєстрації змін до відомостей про юридичну особу - Приватне акціонерне товариство "Чернігівській завод "ЕКСОМ" (ідентифікаційний код юридичної особи - 14307860) в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 29.09.2023р. та рішення про відмову у державній реєстрації в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 29.09.2023р. код: 99320054416 заступника начальника відділу - державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Носенко Юрія Івановича;

2-зобов`язати заступника начальника відділу - державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Носенко Юрія Івановича провести державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Приватне акціонерне товариство "Чернігівській завод "ЕКСОМ" (ідентифікаційний код юридичної особи 14307860), відповідно до рішення Голови Правління Приватного акціонерного товариства "Чернігівській завод "ЕКСОМ" (ідентифікаційний код юридичної особи - 14307860) від 18.09.2023, а саме:

виключити з розділу "Перелік засновників (учасників) юридичної особи", що міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо Приватного акціонерного товариства "Чернігівській завод "ЕКСОМ" (ідентифікаційний код юридичної особи -14307860), наступну інформацію

- ОСОБА_1 , Країна громадянства: Російська Федерація, Місцезнаходження: Російська Федерація, вул. Слав`янський базар, 7, 1, 93, Москва, Розмір частки- засновника (учасника): 313600,00;

- ОСОБА_2 , Країна громадянства: Україна, Місцезнаходження: АДРЕСА_1 , Розмір частки засновника (учасника): 72730, 00;

-згідно реєстру 436 акціонерів. Розмір частки засновника (учасника): 223670;

Включити в розділ "Перелік засновників (учасників) юридичної особи" що міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, щодо Приватного акціонерного товариства "Чернігівській завод "ЕКСОМ" (ідентифікаційний код юридичної особи -14307860), наступну інформацію: "акціонери згідно реєстру".

Ухвалою суду від 06.11.23 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 06 грудня 2023 року о 09:00.

За наслідками розгляду справи у підготовчому засіданні 06.12.23, суд постановив із занесенням до протоколу судового засідання від 06.12.23, про відмову у задоволенні клопотання Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору - Департамент контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби Безпеки України, та про відкладення підготовчого засідання на 20.12.23 на 10:00.

До початку підготовчого засідання до суду надійшли:

-від Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради в особі представника Носенка Ю.І. відзив на позовну заяву;

-від Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради в особі представника Носенка Ю.І. клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Департамент контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України (код 00034074, м. Київ, вул. Володимирська, 33);

-від Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради в особі представника Носенка Ю.І. клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради (пр. Левка Лук`яненка, 20А, м. Чернігів, 14032, код ЄДРПОУ 38271176);

-від Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради в особі представника Голован О.Г. клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради (пр. Левка Лук`яненка, 20А, м. Чернігів, 14032, код ЄДРПОУ 38271176). До клопотання також надано для залучення до матеріалів справи Виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відповідно до якої серед осіб, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори тощо (діє виключно в судах України без окремого доручення керівника з усіма правами, які надаються законом позивачу, відповідачу та третій стороні у справі) - значиться Голован О.Г. Судом клопотання та надані докази судом залучено до матеріалів справи та прийнято до розгляду.

Протокольною ухвалою від 20.12.23 судом постановлено про відмову у прийнятті відзиву на позов та задоволенні клопотань, які подані від імені Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради в особі представника Носенка Ю.І.

У підготовче засідання з`явився представник позивача, який виклав усні пояснення по справі та щодо залучення в якості третьої особи Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради не заперечив.

В обґрунтування поданого клопотання Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради зазначило, що обставини, які є предметом судового розгляду у даній справі, а також судове рішення, яке може бути ухвалене за наслідками її розгляду, можуть вплинути на права, інтереси та обов`язки, що пов`язані із наслідками вирішення справи, зокрема, суб`єктом виконання умов скасування рішення та вчинення дій, повинен бути не конкретний державний реєстратор, а орган державної реєстрації - Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради.

Відповідно до ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити в справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Приймаючи до уваги викладені у клопотанні обставини та зміст позовних вимог, з метою повного, всебічного та об`єктивного вирішення спору, суд вважає необхідним задовольнити клопотання та залучити до участі у справі Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради (пр. Левка Лук`яненка, 20А, м. Чернігів, 14032, код ЄДРПОУ 38271176) в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

З огляду на залучення до участі у справі третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, питання визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Відповідно до ч.2 ст.183 ГПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1) визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу; 2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; 3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

З огляду на викладені обставини, зокрема, на залучення до участі у справі третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, у зв`язку з неможливістю вирішити у цьому засіданні усі питання, визначені ч.2 ст.182 ГПК України, з метою забезпечення реалізації учасниками справи своїх процесуальних прав, передбачених ГПК України, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання на іншу дату.

Про відкладення розгляду справи постановляється ухвала (ч. 8 ч. 202 ГПК України).

Керуючись ст.ст. 2, 7, 50, 183, 202, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд,-

У Х В А Л И В:

1.Підготовче засідання відкласти на « 31» січня 2024 р. на 12:00. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Чернігівської області за адресою: проспект Миру 20, м. Чернігів, 14000, зал судових засідань №301.

2.Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради (пр. Левка Лук`яненка, 20А, м. Чернігів, 14032, код ЄДРПОУ 38271176).

3.Зобов`язати позивача направити залученій третій особі позовну заяву разом з доданими до неї матеріалами, про що надати господарському суду відповідні докази.

4.Зобов`язати учасників справи направити на адресу третьої особи - Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради копії всіх процесуальних документів з додатками, які були подані до суду, про що надати господарському суду відповідні докази.

5.Встановити третій особі - Управлінню адміністративних послуг Чернігівської міської ради строк - протягом 10 днів з дня отримання даної ухвали для подання до суду: у відповідності до ст. 168 ГПК України письмових пояснень з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову та відповідних доказів; докази направлення пояснень з доданими до них документами на адреси всіх учасників справи.

6.Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Повний текст ухвали складений та підписаний 20.12.23.

Суддя М.В. Фесюра

Веб адреса Єдиного державного реєстру судових рішень, розміщена на офіційному веб порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://reyestr.court.gov.ua/

Документи по справі можуть бути направлені на адресу суду: пр-т Миру, 20, м. Чернігів, 14000, та на електронну адресу Господарського суду Чернігівської області: Е-mail: inbox@cn.arbitr.gov.ua; тел. канцелярії (099)420-54-50.

Дата ухвалення рішення20.12.2023
Оприлюднено26.12.2023
Номер документу115820621
СудочинствоГосподарське
КатегоріяІнші справи

Судовий реєстр по справі —927/1497/23

Ухвала від 28.05.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Палій В.В.

Ухвала від 06.05.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Палій В.В.

Рішення від 10.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 03.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 22.03.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 28.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 22.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 31.01.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні