Ухвала
від 21.12.2023 по справі 2-752/11
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-752/11 Провадження № 6/358/57/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 грудня 2023 року м. Богуслав

Суддя Богуславського районного суду Київської області Лебединець Г.С., ознайомившись із заявою в.о. начальника Богуславського відділу державної виконавчої служби в Обухівському районні Київської області Центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ) Ульвака Олексія Олександровича про встановлення особи спадкоємця (спадкоємців) та заміну сторони виконавчого провадження, -

В С Т А Н О В И В:

Представник заявника звернувся до суду з заявою, в якій просив замінити сторону у виконавчому провадженні АСВП №32346460 із покійної гр. ОСОБА_1 на її спадкоємця ОСОБА_2 .

Порядок заміни сторони виконавчого провадження врегульовано ст. 442 ЦПК України. Однак вказано норма не містить вимог щодо форми та змісту заяви про заміну сторони виконавчого провадження. Відтак, виходячи із приписів частини 9 статті 10 цього ж Кодексу щодо застосування судом закону за аналогією, вимоги до вказаної заяви визначаються загальними нормами, зокрема, статями 175,177 ЦПК України.

Вивчивши заяву та додані до неї документи, приходжу до висновку, що заява не відповідає вимогам ч. 3 ст. 175 ЦПК України, та підлягає залишенню без руху по наступним підставам.

Так, згідно ч.5 ст. 15 ЗУ «Про виконавче провадження», у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усії дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Матеріали подання не містять заяви заінтересованої особи про заміну сторони її правонаступником.

Крім того, відповідно до п.2 ч.2 ст. 183 ЦПК, до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Так, в матеріалах справи відсутні докази надіслання (надання) подання іншим учасникам справи (провадження).

Згідно з частинами 1, 2 ст.185 ЦПК України суд, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи наведене, суддя вважає за необхідне заяву залишити без руху, надавши заявнику строк для усунення вищезазначених недоліків.

Залишення заяви без руху жодним чином не перешкоджає заявнику у доступі до правосуддя після усунення недоліків заяви.

Керуючись, статтями 175,177,185, 258, 260, 261 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Заяву в.о. начальника Богуславського відділу державної виконавчої служби в Обухівському районні Київської області Центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ) Ульвака Олексія Олександровича про встановлення особи спадкоємця (спадкоємців) та заміну сторони виконавчого провадження - залишити без руху, надавши заявнику строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали.

В зазначений строк ініціатору подання необхідно надати заяву заінтересованої особи про заміну сторони правонаступником та докази направлення подання з додатками іншим учасникам провадження.

Роз`яснити заявнику, що у випадку невиконання вимог даної ухвали в передбачений законом строк, заява буде вважатися неподаною та повернута йому.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання суддею.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя Г. С. Лебединець

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115820798
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення особи спадкоємця (спадкоємців) та заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —2-752/11

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

Ухвала від 10.08.2021

Цивільне

Білозерський районний суд Херсонської області

Кусік І. В.

Ухвала від 04.08.2021

Цивільне

Білозерський районний суд Херсонської області

Кусік І. В.

Ухвала від 15.06.2021

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Рішення від 23.12.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Рішення від 23.12.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні