Ухвала
від 15.12.2023 по справі 949/2378/23
ДУБРОВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №949/2378/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

15 грудня 2023 року суддя Дубровицького районного суду Рівненської області Отупор К.М., перевіривши матеріали по справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Дубровиця АГРО", Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Байків", третіх осіб без самостійних вимог на стороні відповідачів: державного реєстратора Виконавчого комітету Корецької міської ради Рівненської області Власюка Руслана Віталійовича, державного реєстратора Комунального підприємства "Реєстраційний центр "Полісся" Кузьмівської сільської ради Сарненського району Рівненської області Серпенінова Олександра Петровича, державного реєстратора Комунального підприємства "Центр реєстрації прав" Пятигірської сільської ради Здолбунівського району Рівненської області Кремінської Олени Анатоліївни про розірвання договорів оренди землі,

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до відповідачів Товариства з обмеженою відповідальністю "Дубровиця АГРО", Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Байків", третіх осіб без самостійних вимог на стороні відповідачів: державного реєстратора Виконавчого комітету Корецької міської ради Рівненської області Власюка Руслана Віталійовича, державного реєстратора Комунального підприємства "Реєстраційний центр "Полісся" Кузьмівської сільської ради Сарненського району Рівненської області Серпенінова Олександра Петровича, державного реєстратора Комунального підприємства "Центр реєстрації прав" Пятигірської сільської ради Здолбунівського району Рівненської області Кремінської Олени Анатоліївни про розірвання договорів оренди землі.

Ухвалою від 28 листопада 2023 року позовна заява була залишена без руху у зв`язку з невідповідністю позовної заяви вимогам ст.ст. 175 - 177 ЦПК України. Зазначені недоліки у встановлений судом строк усунуті.

На даний час позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175 - 177 ЦПК України, підстав для повернення позовної заяви, залишення без руху чи відмови у відкритті провадження немає. Справа підсудна Дубровицькому районному суду Рівненської області.

Водночас, п. 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України передбачено, що при постановлені ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі судом зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Як встановлено положеннями ч. 4 ст. 19 ЦПК України, загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Крім того, ч. 3 ст. 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України передбачено, що в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: 1) що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, розірвання шлюбу та поділ майна подружжя; 2) щодо спадкування; 3) щодо приватизації державного житлового фонду; 4) щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування відповідно до глави 12 цього розділу; 5) в яких ціна позову перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 6) інші вимоги, об`єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 1-5 цієї частини.

Клопотань про розгляд справи в порядку спрощеного провадження одночасно з поданням позову до суду, згідно ст. 276 ЦПК України, позивачем подано не було та таке не міститься в позовній заяві.

У даному випадку, зважаючи на вищенаведені вимоги цивільного процесуального законодавства України, а також враховуючи категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, суддя приходить до висновку, що цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Дубровиця АГРО", Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Байків", третіх осіб без самостійних вимог на стороні відповідачів: державного реєстратора Виконавчого комітету Корецької міської ради Рівненської області Власюка Руслана Віталійовича, державного реєстратора Комунального підприємства "Реєстраційний центр "Полісся" Кузьмівської сільської ради Сарненського району Рівненської області Серпенінова Олександра Петровича, державного реєстратора Комунального підприємства "Центр реєстрації прав" Пятигірської сільської ради Здолбунівського району Рівненської області Кремінської Олени Анатоліївни про розірвання договорів оренди землі, підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Отже, цивільну справу слід прийняти до розгляду та з метою виконання вимог, передбачених ч. 1 ст.189ЦПК України призначити підготовче засідання у справі.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 189, 190, 260, 261, 274, 276, 277, 352-355 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Дубровиця АГРО", Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Байків", третіх осіб без самостійних вимог на стороні відповідачів: державного реєстратора Виконавчого комітету Корецької міської ради Рівненської області Власюка Руслана Віталійовича, державного реєстратора Комунального підприємства "Реєстраційний центр "Полісся" Кузьмівської сільської ради Сарненського району Рівненської області Серпенінова Олександра Петровича, державного реєстратора Комунального підприємства "Центр реєстрації прав" Пятигірської сільської ради Здолбунівського району Рівненської області Кремінської Олени Анатоліївни про розірвання договорів оренди землі.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 14:00 год. 02 лютого 2024 року. (приміщення Дубровицького районного суду Рівненської області: м. Дубровиця вул. Миру, 2а Сарненського району Рівненської області).

Сторонам у вищезазначений час з`явитися у підготовче засідання.

Встановити строк для подання відповідачами відзиву на позов п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідачі заперечення протягом п`яти днів з дня їх отримання.

Встановити строк для подання третіми особами пояснення щодо позову п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - десять днів із дня його отримання.

Роз`яснити сторонам, що до відзиву, відповіді на відзив та заперечень застосовуються правила, встановлені частинами третьою шостою статті 178 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://court.gov.ua/sud1706/gromadyanam/csz/.

У Дубровицькому районному суді Рівненської області наявна технічна можливість для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: підпис.

Згідно з оригіналом.

Суддя Дубровицького

районного суду: Отупор К.М.

СудДубровицький районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення15.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115822825
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них оренди

Судовий реєстр по справі —949/2378/23

Рішення від 17.09.2024

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Отупор К.М.

Ухвала від 16.09.2024

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Отупор К.М.

Ухвала від 23.07.2024

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Отупор К.М.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Отупор К.М.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Отупор К.М.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Отупор К.М.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Отупор К.М.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Отупор К.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні