Ухвала
від 22.12.2023 по справі 477/3084/23
СНІГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СНІГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

22 грудня 2023 року м.Снігурівка

справа №477/3084/23

провадження № 2/485/529/23

Суддя Снігурівського районного суду Миколаївської області Бодрова О.П., розглянувши матеріали позовної заяви керівника Миколаївської окружної прокуратури Щербака К., в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою, здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - Приватно-орендне сільськогосподарське підприємство «Свобода» про конфіскацію земельної ділянки,

установила:

13 листопада 2023 року керівник Миколаївської окружної прокуратури звернувся до Жовтневого районного суду Миколаївської області з позовною заявою, в якій просить конфіскувати у власність держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області (ЄДРПОУ 39825404) земельну ділянку ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) із кадастровим номером 4825784700:06:000:0022 площею 4,4448 га з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованої в межах Шевченківської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області (колишня Центральна сільська рада Снігурівського району Миколаївської області).

Суддя Жовтневого районного суду Миколаївської області своєю ухвалою від 20 листопада 2023 року постановила цивільну справу за позовом керівника Миколаївської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою, здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Приватно-орендне сільськогосподарське підприємство «Свобода» про конфіскацію земельної ділянки, передати до Снігурівського районного суду Миколаївської області за територіальною підсудністю.

21 грудня 2023 року до Снігурівського районного суду Миколаївської області, через засоби поштового зв`язку, надійшла вказана цивільна справа.

Справа відноситься до юрисдикції загальних судів та підсудна Снігурівському районному суду Миколаївської області.

Позовна заява подана з додержанням вимог, передбачених статтями 175 і 177 ЦПК України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі не встановлено.

Відповідно до абзацу другого частини четвертої статті 19 ЦПК України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні, ураховуючи ціну позову вважаю за необхідне провести розгляд зазначеної справи в порядку загального позовного провадження з викликом сторін.

Разом з тим, згідно з листом Міністерства юстиції України "Щодо забезпечення виконання міжнародних договорів України у період воєнного стану" № 25814/12.1.1/32-22 від 21.03.2022 з урахуванням норм звичаєвого права щодо припинення застосування міжнародних договорів державами у період військового конфлікту між ними, рекомендується не здійснювати будь-яке листування, що стосується співробітництва з установами російської федерації на підставі міжнародних договорів України з питань міжнародно-правових відносин та правового співробітництва у цивільних справах та у галузі міжнародного приватного права.

23.12.2022 набрав чинності Закон України "Про зупинення дії та вихід з Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справа та Протоколу до Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах від 22.01.1993."

Відповідно до повідомлення, розміщеного 25.02.2022 на офіційному веб-сайті Акціонерного товариства "Укрпошта", у зв`язку з агресією з боку Росії та введенням воєнного стану, АТ "Укрпошта" припинила поштове співробітництво з Поштою Росії та Білорусі; посилки та перекази в ці країни не приймаються, а згідно з повідомленням Міністерства закордонних справ України через повномасштабну агресію росії проти України дипломатичні відносини між Україною та росією розірвано.

За такого, повідомлення відповідача, з метою забезпечення його участі у розгляді справи, слід здійснювати через оголошення, опібліковані на сайті Снігурівського районного суду Миколаївської області.

Керуючись ст.ст.13,19,187-192,260,261 ЦПК України,

постановила:

Позовну заяву керівника Миколаївської окружної прокуратури Щербака К., в інтересахдержави вособі органу,уповноваженого державою,здійснювати відповідніфункції успірних правовідносинах,Головного управлінняДержгеокадастру уМиколаївській областідо ОСОБА_1 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог настороні відповідача-Приватно-оренднесільськогосподарське підприємство«Свобода» проконфіскацію земельноїділянки прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Призначити підготовче засідання на 23січня 2024року об11:30 вприміщенні Снігурівського районного суду Миколаївської області за адресою: м.Снігурівка, вул.Генерала Плієва, 69, про дату, час та місце якого повідомити учасників справи.

Справу розглядати у загальному позовному провадженні.

Повідомлення відповідача про розгляд справи та про ухвалення процесуальних документів здійснювати шляхом опублікування відповідної інформації на сайті Снігурівського районного суду Миколаївської області.

Копію ухвали про відкриття провадження направити учасникам справи.

Встановити відповідачу строк для подання до суду заперечень щодо розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження та відзиву протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачу, що у разі подання відзиву вона повинна одночасно з надісланням (направленням) відзиву до суду надіслати (надати) позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, а також надати суду документи, що підтверджують його надіслання (надання) позивачу.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (частина 8статті 178 ЦПК України).

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву.

Відповідач має право подати заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Встановити третій особі п`ятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі на подачу письмових пояснень щодо позову або відзиву.

На офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://sn.mk.court.gov.ua/sud1422/ учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О. П. Бодрова

СудСнігурівський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення22.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115842453
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —477/3084/23

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Бодрова О. П.

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Бодрова О. П.

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Бодрова О. П.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Бодрова О. П.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Бодрова О. П.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Бодрова О. П.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Саукова А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні