Ухвала
від 21.12.2023 по справі 120/16344/23
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

21 грудня 2023 р. Справа № 120/16344/23

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого суддіСала П.І.,

за участю:

секретаря судового засіданняРебесайло С.О.

представників позивачаАбріна В.Г., Миколасюка Р.А., Перегончука С.Б.,

представника відповідачаФранчук І.О.,

розглянувши у підготовчому засіданні в м. Вінниці клопотання представника позивача про залучення третьої особи в адміністративній справі за позовом комунального некомерційного підприємства "Подільський регіональний центр онкології Вінницької обласної Ради" до Північного офісу Держаудитслужби в особі Управління Північного офісу Державної аудиторської служби України у Вінницькій області про визнання дій протиправними та скасування вимоги,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває адміністративна справа за позовом КНП "Подільський регіональний центр онкології Вінницької обласної Ради" до Північного офісу Держаудитслужби в особі Управління Північного офісу Державної аудиторської служби України у Вінницькій області про визнання дій протиправними та скасування вимоги.

В підготовчому засіданні від 21.12.2023 представник позивача, адвокат Абрін В.Г., заявив клопотання про залучення до участі у справі як третю особу без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача комунальне некомерційне підприємство "Вінницьке обласне паталогоанатомічне бюро Вінницької обласної ради". Посилається на те, що у разі відмови у задоволені позову рішення суду буде впливати на права, інтереси та обов`язки зазначеного підприємства, враховуючи, що оскаржувана вимога винесена за наслідком здійснення перевірки та складання акту, в якому відповідач дійшов висновку, що позивачем при укладанні договору з КНП "Вінницьке обласне паталогоанатомічне бюро Вінницької обласної ради" про проведення паталогоанатомічних та гістологічних досліджень порушено вимоги Закону України "Про публічні закупівлі", а саме не проведено процедуру закупівель, що свідчить про нікчемністьь правочину.

Інші представники позивача клопотання підтримали. Представниця відповідача при вирішенні клопотання покладається на розсуд суду.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Згідно з ч. 5 ст. 49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Предметом оскарження у цій справі є вимога Управління Північного офісу Державної аудиторської служби України у Вінницькій області від 29.09.2023 "Про усунення виявлених порушень".

Водночас вказана вимога винесене після проведення перевірки з питань дотримання законодавства при закупівлі КПН "Подільський регіональний центр онкології Вінницької обласної Ради" послуг з гістологічних досліджень з біобсійного, операційного та секційного матеріалу на підставі договору від 08.12.2020, укладеного з КНП "Вінницьке обласне паталогоанатомічне бюро Вінницької обласної ради. За результатами перевірки складено акт, яким зафіксовано, що позивач уклав зазначений договір та здійснив закупівлю медичних послуг без застосування процедури відкритих торгів, внаслідок чого із порушенням чинного законодавства здійснив видатки на загальну суму 4263142,91 грн.

Отже, рішення суду за результатами розгляду цієї справи може вплинути на права, інтереси та обов`язки КНП "Вінницьке обласне паталогоанатомічне бюро Вінницької обласної ради", що зумовлює необхідність залучення його до участі у справі третьою особою без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Керуючись ст.ст. 49, 248, 256 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання представника позивача про залучення третьої особи задовольнити.

2. Залучити до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача комунальне некомерційне підприємство "Вінницьке обласне паталогоанатомічне бюро Вінницької обласної ради" (ідентифікаційний код юридичної особи 25508067, місцезнаходження: вул. Пирогова, буд. 46, корп. 2, м. Вінниця, 21018).

3. Встановити третій особі 5-денний строк з дня отримання копії цієї ухвали для надання суду письмових пояснень щодо позову з дотриманням правил, встановлених частинами другою-четвертою статті 162 КАС України.

4. Встановити сторонам 3-денний строк з дня отримання пояснень третьої особи для подання відповіді на такі пояснення.

5. У зв`язку з необхідністю залучення третьої особи відкласти підготовче засідання у справі на 15:00 год 11 січня 2024 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Ухвала складена та підписана суддею 22.12.2023.

Суддя Сало Павло Ігорович

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115865536
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та скасування вимоги

Судовий реєстр по справі —120/16344/23

Постанова від 18.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Постанова від 18.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Ухвала від 02.04.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Ухвала від 13.03.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Рішення від 01.02.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Сало Павло Ігорович

Ухвала від 21.12.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Сало Павло Ігорович

Ухвала від 01.11.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Сало Павло Ігорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні