Ухвала
від 22.12.2023 по справі 235/333/23
ДИМИТРОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 235/333/23

Справа № 235/333/23

Провадження № 2-о/226/46/2023

У Х В А Л А

22 грудня 2023 року м. Мирноград

Димитровський міський суд Донецької області в складі:

головуючого - судді Редько Ж.Є.,

присяжних Павлової В.П., Пануріної В.В.,

при секретарі Щербаченко А.В.,

розглядаючи справу за заявою ОСОБА_1 ,заінтересованаособа Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Удачненської селищної ради Покровського району Донецької області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна,

В С Т А Н О В И В:

Судом розглядається справа за заявою ОСОБА_1 про визнання її сина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення опікуна.

Ухвалою суду від 18.10.2023 у справі призначено судово-психіатричну експертизу стосовно ОСОБА_2 для визначення його психічного стану, проведення якої доручено Дніпровській філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України».

19.12.2023 судом від Дніпровської філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» отримано клопотання від 07.11.2023 № 1378 про надання експертам додаткових матеріалів, а саме: довідки від лікаря психіатра з приводу перебування на обліку ОСОБА_2 , та якщо ОСОБА_2 перебуває на обліку - медичну карту амбулаторного хворого від лікаря психіатра.

Учасники справи в судове засідання не викликалися, про розгляд клопотання повідомлені належним чином.

Розглянувши клопотання, суд вважає, що воно підлягає задоволенню, виходячи з такого.

Відповідно до п.2 ч.6 ст.72 ЦПК України експерт має правозаявляти клопотання про надання йому додаткових матеріалів і зразків, якщо експертиза призначена судом.

Згідно із ч.1, 3 ст.107 ЦПК України матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом. При визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, передбаченими цим Кодексом для витребування доказів.

Судом встановлено, що ОСОБА_2 страждає на ДЦП, центральний тетрапарез, перебуває на обліку у лікаря невролога та згідно із копіює довідки до акту огляду Міжрайонної МСЕК м.Покровська від 20.04.2023 є особою з інвалідністю першої А групи з дитинства, потребує постійного стороннього догляду, інвалідність встановлена безстроково.

Зі слів заявника ОСОБА_2 на обліку у лікаря-психіатра не перебуває, однак ця обставина документально не підтверджена. Експерт зазначає, що до отримання цих відомостей проведення експертизи неможливе.

Статтею 39-1 «Основ законодавства України про охорону здоров`я» передбачено, що пацієнт має право на таємницю про стан свого здоров`я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при його медичному обстеженні.

Оскільки проведення вказаної експертизи потребує дослідження додаткових медичних документів, які містять лікарську таємницю, тобто мають обмежений доступ, а тому не можуть бути самостійно отримані заявником, суд з метою виконання клопотання експерта вважає необхідним витребувати їх у медичному закладі.

На підставі викладеного, керуючись ст.76-84,107, 109, 260,261,274УПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання експерта про надання додаткових матеріалів задовольнити.

Коммунальному некомерційному підприємству «Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування» Покровської міської ради Донецької області (місце знаходження: Донецька область, м.Покровськ, вул.Руднєва, б.73) для проведення судово-психіатричної експертизи надати суду:

-довідку лікаря психіатра з приводу перебування на обліку у лікаря психіатра

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 :

-медичну карту амбулаторного хворого від лікаря психіатра, якщо

ОСОБА_2 перебуває на обліку у лікаря психіатра.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати доказ, який витребовує суд, а також за неподання такого доказу з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені главою 9 ЦПК України.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, оскарженню не підлягає.

Суддя Ж.Є. Редько

Присяжні В.В.Пануріна

Л.В.Павлова

Дата ухвалення рішення22.12.2023
Оприлюднено26.12.2023
Номер документу115881106
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —235/333/23

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Редько Ж. Є.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Редько Ж. Є.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Редько Ж. Є.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Редько Ж. Є.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Редько Ж. Є.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Редько Ж. Є.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Редько Ж. Є.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Хмельова С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні