Ухвала
від 26.12.2023 по справі 148/2025/23
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 148/2025/23

Провадження №2/148/659/23

У Х В А Л А

Іменем України

26 грудня 2023 року м.Тульчин

Суддя Тульчинського районного суду Вінницької області Ковганич С.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - відділу опіки та піклування виконавчого комітету Шпиківської селищної ради про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - відділу опіки та піклування виконавчого комітету Шпиківської селищної ради про позбавлення батьківських прав.

Дослідивши позовну заяву та матеріали додані до неї, приходжу до висновку, що дана справа не підсудна Тульчинському районному суду Вінницької області і подана з порушенням правил підсудності, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст.27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

У позовній заяві позивачем зазначено, що фактичне місце проживання відповідача знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч.6 ст.187 ЦПК України судом було направлено запит до Шпиківської селищної ради Тульчинського району Вінницької області щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) відповідача.

Згідно отриманого 25.12.2023 повідомлення Рахнівсько-Лісового старостинського округу Шпиківської селищноїради Тульчинськогорайону Вінницькоїобласті від 26.11.2023 Вих.56 №02-10 (а.с.20) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

В свою чергу, хоча с.Рахни-Лісові на даний час і відноситься до Тульчинського району Вінницької області, однак до ліквідації таукрупнення районівдане селовідносилось до Шаргородського району Вінницької області, а зміна адміністративно-територіального устрою не означає автоматичної зміни системи судоустрою.

Відповідно до Прикінцевих та Перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» районні, міжрайонні, районні у містах, міські, міськрайонні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію.

В тойже часРада суддівУкраїни визначиласящодо роботисудів післяліквідації таукрупнення районів,зокрема улисті від22.07.2020року №9рс-466/20-вих,адресованому головаммісцевих таапеляційних загальнихсудів,зазначила,що дозміни системисудоустрою таприведення їїу відповідністьдо новогоадміністративно-територіальногоустрою шляхомутворення,реорганізації чиліквідації судів,місцеві загальнісуди продовжуютьздійснювати розглядсправ вмежах ранішеутворених районівта ранішевизначеного адміністративно-територіальногоустрою.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи вищевикладене, вважаю, що провадження у справі не може бути відкрито, оскільки справа не підсудна Тульчинському районному суду Вінницької області та підлягає передачі за підсудністю до Шаргородського районного суду Вінницької області, за зареєстрованим місцем проживання відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст. 28, 31 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - відділу опіки та піклування виконавчого комітету Шпиківської селищної ради про позбавлення батьківських прав передати за підсудністю на розгляд до Шаргородського районного суду Вінницької області, місцезнаходження якого: вул. Героїв Майдану, 231, м.Шаргород, Жмеринський район, Вінницька область, 23500.

Копію ухвали до відома направити позивачу.

Ухвала суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційноїінстанції. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення26.12.2023
Оприлюднено27.12.2023
Номер документу115922794
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —148/2025/23

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні