Ухвала
від 25.12.2023 по справі 646/7061/19
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

№ провадження 6/646/263/2023

Справа № 646/7061/19

У Х В А Л А

про повернення заяви без розгляду

25 грудня 2023 року м. Харків

Червонозаводський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді Янцовської Т.М.,

з участю секретаря Тихоновської Г.В.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні в залі суду в місті Харкові цивільну справу № 646/7061/19 за заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс» про заміну сторони виконавчого провадження, стягувач: товариство з обмеженою відповідальністю «Вердикт Капітал», боржники: ТОВ «Компанія Зім-Електр», ОСОБА_1 , приватний виконавець: Цимбал Сергій Володимирович, заінтересована особа: товариство з обмеженою відповідальністю «Кампсіс Фінанс»,-

в с т а н о в и в :

Директор ТОВ «Дебт Форс» Кузьменко О.В. звернувся до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження.

Заявник в судове засідання не з`явився, у заяві про заміну сторони виконавчого провадження просив розглядати справу за його відсутності, заяву про заміну сторони виконавчого провадження просить задовольнити.

Представники ТОВ «Вердикт Капітал», ТОВ «Кампсіс Фінанс», ТОВ «Компанія Зім-Електр», в судове засідання не з`явилися, належним чином повідомлені про час, дату та місце розгляду справи.

ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, належним чином повідомлений про час, дату та місце розгляду справи.

Приватний нотаріус в судове засідання не з`явився, належним чином повідомлений про час, дату та місце розгляду справи.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 442 ЦПК України суд вважає можливим розглянути справу за відсутності учасників справи, які не з`явились в судове засідання.

Згідно зі ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, перевіривши матеріали справи, приходить до наступного.

За приписами ч. 2 ст. 183 ЦПК України письмова заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником. До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

До заяви про заміну сторони виконавчого провадження додано списки відправлень та фіскальні чеки, як докази надіслання заяви з додатками іншим учасникам справи. Вважати ці документи належним підтвердженням надіслання заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні не можна, оскільки заява про заміну сторони у виконавчому провадженні, яка надійшла до суду, датована 20.10.2023 року, а списки відправлень та фіскальні чеки, як докази її надіслання іншим учасникам справи 13.10.2023 року, тобто вони існували ще до складання та підписання заяви про заміну стягувача його правонаступником від 20.10.2023 року.

Таким чином, наразі немає підстав вважати, що ТОВ «Дебт Форс» надсилало чи надавало іншим учасникам справи копію заяви про заміну сторони виконавчого провадження від 20.10.2023 року.

18.10.2023 року набув чинності Закон України від 29.06.2023 року № 3200-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами», яким, зокрема, внесені зміни до ЦПК України.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 183 ЦПК України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

В заяві про заміну сторони заявником відомості про наявність або відсутність електронного кабінету в заявника не вказані взагалі.

Згідно зі ч. 4ст. 183 ЦПК України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.183 ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

Заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс» про заміну сторони виконавчого провадження, стягувач: товариство з обмеженою відповідальністю «Вердикт Капітал», боржники: ТОВ «Компанія Зім-Електр», ОСОБА_1 , приватний виконавець: Цимбал Сергій Володимирович, заінтересована особа: товариство з обмеженою відповідальністю «Кампсіс Фінанс» - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: Т.М. Янцовська

Дата ухвалення рішення25.12.2023
Оприлюднено28.12.2023
Номер документу115931644
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження, стягувач: товариство з обмеженою відповідальністю «Вердикт Капітал», боржники: ТОВ «Компанія Зім-Електр», ОСОБА_1 , приватний виконавець: Цимбал Сергій Володимирович, заінтересована особа: товариство з обмеженою відповідальністю «Кампсіс Фінанс

Судовий реєстр по справі —646/7061/19

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Блага І. С.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Блага І. С.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Блага І. С.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Янцовська Т. М.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Янцовська Т. М.

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Фоміна Ю. В.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Тимчук Р. І.

Рішення від 10.12.2019

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Теслікова І. І.

Ухвала від 15.10.2019

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Теслікова І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні