Ухвала
від 22.12.2023 по справі 465/10287/23
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/10287/23

2/465/3691/23

Ухвала

про направлення за підсудністю

22.12.2023 року м. Львів

Суддя Франківського районного суду м. Львова Кузь В.Я., розглянувши матеріали позовної заяви адвоката Думича Романа Михайловича, який діє від імені позивачки ОСОБА_1 , до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "БРОКБІЗНЕС" про стягнення матеріальної шкоди, спричиненої внаслідок ДТП, -

встановив:

Адвокат Думич Роман Михайлович, який діє від імені позивачки ОСОБА_1 , звернувся в Франківськй районний суд м. Львова з позовною заявою до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "БРОКБІЗНЕС" про стягнення матеріальної шкоди, спричиненої внаслідок ДТП.

Звертаючись із позовною заявою до Франківського районного суду м. Львова, представник позивачки покликається на те, що відповідно до ч.6 ст.28 ЦПК України, позови про відшкодування шкоди, заподіяної майну фізичних або юридичних осіб, можуть пред`являтися також за місцем заподіяння шкоди, а ДТП була вчинена за адресою АДРЕСА_1 , яка, на думку представника позивачки, знаходиться в Франківському районі міста Львова.

Разом з тим, дослідивши матеріали позовної заяви, суд приходить до висновку, що представником позивачки при її подачі невірно застосовано положення ч.6 ст.28 ЦПК України щодо подачі позову до Франківського районного суду м. Львова.

За загальним правилом, відповідно до ч.2 ст.27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Разом з тим, статтею 28 ЦПК України передбачено право позивача на вибір підсудності.

Відповідно до ч.6 ст.28 ЦПК України, позови про відшкодування шкоди, заподіяної майну фізичних або юридичних осіб, можуть пред`являтися також за місцем заподіяння шкоди.

З позовної заяви та долучених до неї додатків вбачається, що ДТП, за наслідками якої позивачка просить відшкодувати матеріальну шкоду, відбулася на АДРЕСА_1 .

Згідно актуального списку вулиць Франківського району м. Львова, розміщеного на офіційному сайті Франківського районного суду м. Львова, в ньому відсутня вулиця Кульпарківська 156А у місті Львові.

Згідно списку вулиць Залізничного району м. Львова, розміщеного на офіційному сайті Залізничного районного суду м. Львова, до вулиць Залізничного району належить вулиця Кульпарківська, а саме непарні № з 105 до 115 включно, та парні № з 108 до кінця.

Зважаючи на встановлені судом обставини, зокрема, те, що справа не підсудна Франківському районному суду м. Львова, а в позовній заяві представник позивачки покликається на ч.6 ст.28 ЦПК України, то справу слід скерувати за підсудністю за місцем заподіяння шкоди до Залізничного районного суду м. Львова.

У відповідності до ч.1 п.1 ст.31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

З огляду на викладене, враховуючи змістст. 187 ЦПК України, приймаючи до уваги, що провадження не відкрито, розгляд справи не розпочався, а представник позивачки звернувся з позовною заявою в порядку ч.6 ст.28 ЦПК України, дану справу на підставіст. 31 ЦПК Українинеобхідно направити до Залізничного районного суду м. Львова, що знаходиться за адресою: 79013, м. Львів, вул. Степана Бандери 3, тобто за підсудністю за місцем заподіяння шкоди.

Відповідно до ч.1 ст.32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускається.

Напідставінаведеного,керуючисьстаттями 27, 31, 187, 250 261, 354 ЦПК України,-

постановив:

Позов адвоката Думича Романа Михайловича, який діє від імені позивачки ОСОБА_1 , до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "БРОКБІЗНЕС" про стягнення матеріальної шкоди, спричиненої внаслідок ДТП, скерувати за підсудністю до Залізничного районного суду м. Львова, що знаходиться за адресою: 79013, м. Львів, вул. Степана Бандери 3.

Роз`яснити, що передача справи, з підстав, зазначених вище в ухвалі, здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження ухвали суду, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Копію ухвали надіслати позивачу.

На ухвалу суду може бути подано апеляційну скаргу протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Львівського апеляційного суду.

Суддя В. Кузь

Дата ухвалення рішення22.12.2023
Оприлюднено28.12.2023
Номер документу115950951
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальної шкоди, спричиненої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —465/10287/23

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні