Ухвала
від 20.03.2024 по справі 465/10287/23
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

справа № 465/10287/23

УХВАЛА

20 березня 2024 року Залізничний районний суд м. Львова у складі судді Бориславського Ю.Л. вивчивши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Брокбізнес» про стягнення матеріальної шкоди,

в ст ан ов ив:

на розгляді Залізничного районного суду м. Львова перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Брокбізнес» про стягнення матеріальної шкоди.

Ухвалою Залізничного районного суду м. Львова від 18.01.2024 року відкрито провадження у справі, розгляд справи постановлено проводити у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення /виклику/ сторін.

Дану ухвалу суду отримано представником відповідача 29.01.2024 року, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення.

16.02.2024 року Залізничним районним судом м. Львова зареєстровано відзив відповідача на позовну заяву.

Ухвалою Залізничного районного суду м. Львова від 21.02.2024 року у задоволенні клопотання представника відповідача АТ «СК «ББС ІНШУРАНС» про призначення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Брокбізнес» про стягнення матеріальної шкоди, експертизи відмовлено.

Ухвалою Залізничного районного суду м. Львова від 15.03.2024 року у задоволенні клопотання представника відповідача АТ «СК «ББС ІНШУРАНС» про продовження строків для подання доказів відмовлено та роз`яснено зміст ст. 127 ЦПК України, а також вказано, що ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення в порядку та строки передбачені ст. 354, 355 ЦПК України.

Особам, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі, суд надсилає будь-які документи у справах, в яких такі особи беруть участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення на офіційні електронні адреси таких осіб, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою (частина сьомастатті 14Цивільного процесуального кодексу(далі -ЦПК) України).

Пунктом 17 Положення про ЄСІТС визначено, що особам, які зареєстрували Електронний кабінет, суд надсилає документи у справах, в яких такі особи беруть участь, в електронній формі шляхом їх надсилання до Електронного кабінету таких осіб або в інший спосіб, передбачений процесуальним законодавством, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Пунктом 24 Положення визначено, що підсистема «Електронний суд» - підсистема ЄСІТС, що забезпечує можливість користувачам у передбачених законодавством випадках відповідно до наявних технічних можливостей підсистеми ЄСІТС реалізованого функціоналу створювати та надсилати в електронному вигляді процесуальні чи інші документи до суду, інших органів та установ у системі правосуддя, а також отримувати інформацію про стан і результати розгляду таких документів чи інші документи.

Судом встановлено, що представник позивача та відповідач мають зареєстровані електронні кабінеті у підсистемі ЄСІТС.

Ухвала Залізничного районного суду м. Львова від 15.03.2024 року надіслана сторонам до їхніх електронних кабінетів.

Згідно ст. 275 ЦПК України суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч.2 ст. 279 ЦПК України розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться.

Водночас, судом встановлено, що сторони та їх представники не отримали ухвали Залізничного районного суду м. Львова від 15.03.2024 року у своїх електронних кабінетах.

Також, відповідно до довідки Залізничного районного суду м. Львова на електронну адресу відповідача було надіслано ухвалу від 15.03.2024 року, однак доставка електронного листа не відбулася через помилку.

Таким чином, ухвала Залізничного районного суду м. Львова від 15.03.2024 року скеровано відповідачу на його поштову адресу засобами поштового зв`язку.

Станом на 20.03.2024 року у суду відсутні відомості про отримання даної ухвали відповідачем.

Враховуючи наведене, вивчивши матеріали справи, для об`єктивного та повного з`ясування обставин справи та з метою недопущення порушення прав сторін, суд приходить до переконання, що розгляд даної справи слід продовжити в порядку спрощеного провадження без повідомлення /виклику/ сторін на термін не більше тридцяти днів.

Керуючись ст. 43, 275, 279 ЦПК України ,

п о с т а н о в и в :

продовжити строк розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Брокбізнес» про стягнення матеріальної шкоди в порядку спрощеного провадження без повідомлення /виклику/ сторін на термін не більше тридцяти днів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя: Бориславський Ю. Л.

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117814992
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —465/10287/23

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні