Ухвала
від 15.03.2024 по справі 465/10287/23
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

справа № 465/10287/23

УХВАЛА

15 березня 2024 року Залізничний районний суд м. Львова у складі судді Бориславського Ю.Л. розглянувши клопотання представника відповідача АТ «СК «ББС ІНШУРАНС» про продовження строків для подання доказів,

в с т а н о в и в :

на розгляді Залізничного районного суду м. Львова перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Брокбізнес» про стягнення матеріальної шкоди.

Ухвалою Залізничного районного суду м. Львова від 18.01.2024 року відкрито провадження у справі, розгляд справи постановлено проводити у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення /виклику/ сторін.

Дану ухвалу суду отримано представником відповідача 29.01.2024 року, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення.

16.02.2024 року Залізничним районним судом м. Львова зареєстровано відзив відповідача на позовну заяву.

Разом із поданим відзивом представник відповідача АТ «СК «ББС ІНШУРАНС» Молдавська Ольга звернулася до суду із клопотанням, в якому просила призначити у справі автотоварознавчу експертизу.

Ухвалою Залізничного районного суду м. Львова від 21.02.2024 року у задоволенні клопотання представника відповідача АТ «СК «ББС ІНШУРАНС» про призначення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Брокбізнес» про стягнення матеріальної шкоди, експертизи відмовлено.

11.03.2024 року Залізничним районним судом м. Львова зареєстровано заяву відповідача про продовження строків для подання доказів висновку експерта.

Вивчивши подану заяву, оглянувши матеріали справи, суд виходить з такого:

Згідно ч.3,4ст.84ЦПК Українивідповідач,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,повинні податисуду доказиразом зподанням відзивуабо письмовихпояснень третьоїособи. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Відповідно до ст. 120 ЦПК України строки, в межах яких вчиняються процесуальні дії, встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені, - встановлюються судом.

За змістом ч.4 ст. 12 ЦПК України, кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Згідно ст. 126 ЦПК України право на вчинення процесуальної дії втрачається із закінченням строку, встановленого законом або судом. Документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення; встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Таким чином, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, а строк, встановлений судом може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Згідно ч.4 ст. 127 ЦПК України одночасно із поданням заяви про поновлення процесуального строку має бути вчинена процесуальна дія (подана заява, скарга, документи тощо), щодо якої пропущено строк.

Відтак, у суду відсутні підстави для продовження процесуального строку для подання доказів, який встановлений законом, а не судом та, оскільки представник відповідача не звернувся до суду із заявою про поновлення строку, встановленого законом, клопотання не може бути задоволено судом.

Відповідно до ч.7 ст. 127 ЦПК України про відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою.

Керуючись ст. 83, 120, 126, 127, 353,3 54 ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

відмовити у задоволенні клопотання представника відповідача АТ «СК «ББС ІНШУРАНС» про продовження строків для подання доказів.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення в порядку та строки передбачені ст. 354, 355 ЦПК України.

Суддя: Бориславський Ю. Л.

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117669729
СудочинствоЦивільне
Сутьпродовження строків для подання доказів

Судовий реєстр по справі —465/10287/23

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні