Ухвала
від 26.12.2023 по справі 643/11341/23
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 643/11341/23

Провадження № 2-о/643/388/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.12.2023 м. Харків

Московський районний суд м. Харкова у складі головуючого судді Крівцова Д.А., за участю секретаря судових засідань Ісоєва К.М., представника заявника адвоката Прокопенко Ю.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Шахтарська міська рада, про встановлення факту, що має юридичне значення

ВСТАНОВИВ

ОСОБА_1 (заявник) звернулась до суду з заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, в якій просить встановити факт проживання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , із заявником станом на 26.11.2022 року за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалою Московського районного суду м. Харкова від 17.11.2023 відкрито провадження у справі, розгляд справи ухвалено проводити в порядку окремого провадження.

Представником заявником адвокатом Прокопенко Ю.О. у судовому засіданні 26.12.2023 подано клопотання про витребування з Першої Харківської міської державної нотаріальної контори належним чином завірених копій матеріалів спадкової справи № 334/2023, заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Інші учасники справи у судове засідання не з`явились.

Судом встановлено, що Шахтарська міська рада знаходиться на тимчасово окупованій території України, поштове сполучення з нею відсутнє.

Враховуючи наведене, судом на обговорення учасників справи поставлено питання про залучення до участі в страві в якості заінтересованої особи Донецької обласної державної адміністрації, обласної військової адміністрації.

Представник заявника адвокат Прокопенко Ю.О. не заперечувала проти залучення до участі у страві в якості заінтересованої особи Донецької обласної державної адміністрації, обласної військової адміністрації.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку щодо необхідності залучення до участі у страві в якості заінтересованої особи Донецької обласної державної адміністрації, обласної військової адміністрації.

Одночасно суд роз`яснює Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військовій адміністрації, що вони не позбавлені права повідомити суд про орган державної влади або місцевого самоврядування, який на даний час є повноважним представником інтересів територіальної громади міста Шахтарськ Донецької області, та заявити суду клопотання про залучення до участі в справі в якості заінтересованої особи вказаного органу державної влади або місцевого самоврядування.

Статтею 2 ЦПК України передбачено, що завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі, є справедливий розгляд і вирішення цивільних справ.

Згідно ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що витребувані докази мають значення для встановлення наявності або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги заяви. Крім того, витребувана інформація має значення для всебічного та повного з`ясування обставин справи і справедливого та правильного її вирішення, у тому числі для визначення кола спадкоємців померлої ОСОБА_2 , тобто визначення кола інших осіб, які можуть мати заінтересованість у розгляді даної справи.

Враховуючи наведене та завдання справедливого розгляду даної справи, суд приходить до висновку щодо наявності підстав для задоволення клопотання та витребування копії спадкової справи.

Керуючись ст. 91, 189, 196-198, 200, 258-261, 353 ЦПК України

УХВАЛИВ

Витребувати з Першої Харківської міської державної нотаріальної контори (адреса місцезнаходження: м. Харків, м-н Конституції, буд. 1, Палац праці, 7 підїзд, 4 поверх) належним чином завірену копію матеріалів спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 у м. Харкові.

Залучити до участі в страві в якості заінтересованої особи Донецьку обласну державну адміністрацію, обласну військову адміністрацію (84306, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Олекси Тихого, буд. 6).

Встановити Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військовій адміністрації строк для подання відзиву на заяву, який має відповідати вимогам ст. 178, 191 ЦПК України п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити, що уразі ненадання заінтересованою особою відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити справу за наявними матеріалами справи.

Встановити заявнику строк для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ст. 179 ЦПК України три дні з дня отримання відзиву на заяву. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Встановити заінтересованій особі строк для подання заперечень, які мають відповідати вимогам ст. 180 ЦПК України три дні з дня отримання відповіді на відзив. Копія заперечень та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду.

Роз`яснити учасникам справи, що за їх клопотанням суд може відкласти розгляд справи з метою надання додаткового часу для подання відповіді на відзив та (або) заперечення, якщо вони не подані до першого судового засідання з поважних причин.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud2027.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її проголошення та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Крівцов Д.А.

СудМосковський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення26.12.2023
Оприлюднено28.12.2023
Номер документу115960545
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —643/11341/23

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Крівцов Д. А.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Крівцов Д. А.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Крівцов Д. А.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Крівцов Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні