Ухвала
від 25.12.2023 по справі 280/10066/23
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

25 грудня 2023 року Справа № 280/10066/23 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Богатинського Б.В., розглянувши заяву Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області про вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача у справі за позовом Вільнянської районної державної лікарні ветеринарної медицини до Головного управління ДПС у Запорізькій області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває вказана справа.

Ухвалою суду від 06 грудня 2023 року відкрито провадження у справі, призначено справу до судового розгляду по суті за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи.

18 грудня 2023 року до суду надійшла заява Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області про вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача. В обґрунтування заяви зазначено, що Наказом Держпродспоживслужби від 07.10.2022 № 415 "Про реорганізацію деяких державних установ, що належать до сфери управління Держпродспоживслужби" наказано реорганізувати державні установи, що належать до сфери управління Держпродспоживслужби шляхом їх приєднання до інших державних установ. Пунктом 3 та 4 цього наказу установлено, що здійснення заходів, пов`язаних з реорганізацією державних установ відповідно до п. 2 цього наказу, покладається на головні управління Держпродспоживслужби в областях, яким підпорядковуються установи, що реорганізуються. Керівникам головних управлінь Держпродспоживслужби в областях, зокрема, зобов`язано забезпечити здійснення заходів, пов`язаних з реорганізацією. Наказом Держпродспоживслужби від 07.12.2022 № 513 "Про призначення голів комісій з реорганізації державних установ Держпродспоживслужби в Запорізькій області" призначено голій комісій з реорганізації державних установ, що належать до сфери управління Держпродспоживслужби. Пунктом 2 цього наказу визначено керівнику Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області затвердити персональний склад Комісій. На виконання наказу Держпродспоживслужби від 07.12.2022 № 513 Головним управлінням 08.12.2022 винесено наказ № 336 "Про затвердження складу комісії з припинення юридичної особи Вільнянської районної державної лікарні ветеринарної медицини шляхом реорганізації". Цим наказом затверджено персональний склад комісії з проведення реорганізації Вільнянської районної державної лікарні ветеринарної медицини. Пунктом 2 цього наказу наказано затвердити план заходів з реорганізації та забезпечити його виконання. Пунктом З наказу контроль за виконанням покладено на в.о. заступника начальника Головного управління Д`якова Віталія. На підставі цих наказів Вільнянська районна державна лікарня ветеринарної медицини перебуває в стані припинення юридичної особи у зв`язку з реорганізацією. У зв`язку з винесенням Головним управлінням ДПС у Запорізькій області податкового повідомлення-рішення від 18.08.2023 № 359208010714, яким застосовані штрафні санкції в розмірі 1 107 903,80 грн., правомірність винесення якого буде перевірятись в цьому судовому провадженні, Головне управління не може виконати вимоги наказу Держпродспоживслужби від 07.10.2022 № 415 щодо здійснення заходів, пов`язаних з реорганізацією Вільнянської районної державної лікарні ветеринарної медицини, невиконання яких може призвести до відповідальності осіб, на яких покладені ці обов`язки.

У зв`язку з тим, що спір про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення може безпосередньо вплинути на обов`язки Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області заявник просить залучити Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Суд вважає за необхідне залучити до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні позивача Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, оскільки рішення у справі може вплинути на його права і обов`язки.

На підставі викладеного та керуючись статями 49, 248, 256 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні позивача Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області (просп. Маяковського, 20-А, м.Запоріжжя, 69036; код ЄДРПОУ 40311343).

Запропонувати третій особі подати письмові пояснення щодо позову у п`ятнадцятиденний термін з дня отримання копії ухвали.

Копію цієї ухвали направити учасниками справи та копію позовної заяви з доданими до неї документами направити третій особі.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Б.В. Богатинський

Дата ухвалення рішення25.12.2023
Оприлюднено29.12.2023
Номер документу115977362
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо грошового обігу та розрахунків, з них за участю органів доходів і зборів

Судовий реєстр по справі —280/10066/23

Ухвала від 26.03.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Ухвала від 26.03.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Рішення від 02.02.2024

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Богатинський Богдан Вікторович

Ухвала від 25.12.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Богатинський Богдан Вікторович

Ухвала від 06.12.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Богатинський Богдан Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні