Ухвала
від 28.12.2023 по справі 137/970/23
ЛІТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

137/970/23

У Х В А Л А

28.12.2023 смт. Літин

Суддя Літинського районного суду Вінницької області Верещинська Я.С., розглянувши заяву представника відповідачки-адвоката Путіліна Євгена Вікторовича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в системі ЄСІТС ВКЗ за допомогою системи «Електронний суд», у цивільній справі №137/970/23 за позовом заступника керівника Вінницької окружної прокуратури Семенюка Володимира Анатолійовича в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до ОСОБА_1 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Приватного акціонерного товариства «Дашківці» про припинення права власності на земельну ділянку шляхом конфіскації,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа, у якій призначено судове засідання на 16.01.2024.

26.12.2023 на електронну адресу суду від представника відповідачки-адвоката Путіліна Є.В. надійшла заява про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в системі ЄСІТС ВКЗ за допомогою системи «Електронний суд», зареєстрована електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_2. У своєму клопотанні представник відповідачки просив судове засідання, яке призначено на 16.01.2024 о 12год 00хв провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в системі ЄСІТС ВКЗ за допомогою системи «Електронний суд», у зв`язку з зайнятістю у іншій справі та ускладненою явкою до суд.

Розглянувши заяву представника відповідачки про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, суд прийшов до наступних висновків.

У відповідності до ч.1, ч.2 ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до ч.3 ст.212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в системі ЄСІТС ВКЗ за допомогою системи «Електронний суд», з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, у зв`язку із введенням та території України воєнного стану, суд вважає за можливе провести судове засідання призначене на 16.01.2024 року о 12год 00хв у режимі відеоконференції за участі представника відповідачки-адвоката Путіліна Є.В. поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через систему ВКЗ.

Враховуючи викладене, заява представника відповідачки підлягає задоволенню.

Керуючись ст.43, 212 ЦПК України, суд

УХВАЛ И В:

Заяву представника відповідачки-адвоката Путіліна Євгена Вікторовича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в системі ЄСІТС ВКЗ за допомогою системи «Електронний суд» задовольнити.

Провести судове засідання з розгляду цивільної справи №137/970/23 за позовом заступника керівника Вінницької окружної прокуратури Семенюка Володимира Анатолійовича в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до ОСОБА_1 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Приватного акціонерного товариства «Дашківці» про припинення права власності на земельну ділянку шляхом конфіскації, призначене на 16.01.2024 року о 12год 00хв, в режимі відеоконференції за участі представника відповідачки-адвоката Путіліна Євгена Вікторовича поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в системі ЄСІТС ВКЗ за допомогою системи «Електронний суд», зареєстрована електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Роз`яснити представнику відповідачки, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

У випадку неможливості участі особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції або відсутності технічної можливості організувати проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в системі ЄСІТС ВКЗ за допомогою системи «Електронний суд» невідкладно повідомити суд.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя:Я. С. Верещинська

Дата ухвалення рішення28.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116000768
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельну ділянку шляхом конфіскації

Судовий реєстр по справі —137/970/23

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Голота Л. О.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Голота Л. О.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Голота Л. О.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Голота Л. О.

Рішення від 19.02.2024

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Верещинська Я. С.

Рішення від 19.02.2024

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Верещинська Я. С.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Верещинська Я. С.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Верещинська Я. С.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Верещинська Я. С.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Верещинська Я. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні