Ухвала
від 28.12.2023 по справі 152/804/19
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 152/804/19

2/152/1/23

УХВАЛА

28 грудня 2023 року м. Шаргород

Справа №152/804/19

Провадження №2/152/1/23

Суддя Шаргородського

районного суду

Вінницької області Славінська Н.Л.,

розглянувши у письмовому провадженні з метою підготовки до розгляду в порядку загального позовного провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Шаргородської міської ради Жмеринського району Вінницької області, з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідачів Приватного підприємства «ГЕОПРОСТІР-ГС», про визнання протиправною приватизації земельних ділянок клопотання в.о. завідувача Вінницького відділення КНДІСЕ Анни Лозінської про участь експерта Казака Олега Миколайовича у судовому засіданні в режимі відеоконференції,

встановив:

У провадженні Шаргородського районного суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Шаргородської міської ради Жмеринського району Вінницької області, з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідачів Приватного підприємства «ГЕОПРОСТІР-ГС», про визнання протиправною приватизації земельних ділянок.

01.12.2023 року ухвалою суду закрито підготовче провадження у означеній цивільній справі та призначено справу до розгляду по суті; визначено дати першого та другого судових засідань: 26.12.2023 року та 10.01.2024 року; визначено обов`язковою явку у судові засідання представника третьої особи ПП «ГЕОПРОСТІР-ГС»; здійснено виклик у судове засідання експерта Вінницького відділення КНДІСЕ Казака О.М. (а.с.124-126 т.3).

26.12.2023 року відкладено судове засідання на 10.01.2024 року у зв`язку із неприбуттям відповідача ОСОБА_2 , її представника, представника відповідача Шаргородської міської ради, представника третьої особи ПП «ГЕОПРОСТІР ГС» (а.с.146 т.3).

28.12.2023 року до Шаргородського районного суду надійшло клопотання в.о. завідувача ВВ КНДІСЕ Анни Лозінської про участь експерта відділення Казака О.М. у судовому засіданні 10.01.2024 року в режимі відеоконференції з Вінницького міського суду Вінницької області або Вінницького районного суду Вінницької області (а.с.153 т.3).

В.о. завідувача ВВ КНДІСЕ Анна Лозінська клопотання мотивує тим, що місце роботи експерта значно віддалене від Шаргородського районного суду, що є підставою для визначення проведення судового засідання в режимі ВКЗ.

Розглянувши у порядку здійснення підготовки до розгляду справи заяву в.о.завідувача ВВКНДІСЕ АнниЛозінської суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ст.2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно з ч.1 ст.4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

В силу вимог ст.ст.12, 13 ЦПК України, принципами здійснення цивільного судочинства, є, в тому числі, змагальність, диспозитивність.

Частиною 7 статті 11 ЗУ «Про судоустрій і статус суддів» встановлено, що учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Згідно з ч.7 ст.212 ЦПК України, свідок, перекладач, спеціаліст, експерт можуть брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції виключно в приміщенні суду.

Частинами 8-10ст.212ЦПК Українивстановлено,що уклопотанні проучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції вприміщенні судув обов`язковомупорядку зазначаєтьсясуд,в якомунеобхідно забезпечитиїї проведення.Таке клопотанняможе бутиподано непізніш якза п`ятьднів довідповідного судовогозасідання. Копіяухвали проучасть особиу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїв приміщеннісуду негайнонадсилається досуду,який зобов`язанийорганізувати їївиконання,та особі,яка братимеучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції. Суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників.

Суд враховує, що місце роботи експерта знаходиться в м. Вінниця, яке значно віддалене від місця проведення судового засідання Шаргородського районного суду, що створює логістичні труднощі для прибуття експерта до Шаргородського районного суду.

Вказану обставину суд вважає поважною причиною неприбуття експерта ОСОБА_3 до Шаргородського районного суду особисто та підставою для його участі у судовому засіданні 10.01.2024 року о 10 годині у режимі відеоконференції, зокрема, з приміщення Вінницького районного суду Вінницької області.

Керуючись ст.ст.2, 4, 12, 13, 212, 260 ЦПК України, суддя,

ухвалив:

Клопотання в.о. завідувача Вінницького відділення КНДІСЕ Анни Лозінської про участь експерта Казака Олега Миколайовича у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

Визначити участьексперта Вінницького відділення КНДІСЕ Казака Олега Миколайовича у розгляді справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Шаргородської міської ради Жмеринського району Вінницької області, з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідачів Приватного підприємства «ГЕОПРОСТІР-ГС», про визнання протиправною приватизації земельних ділянок у судовому засіданні 10.01.2024 року о 10 годині в режимі відеоконференції.

Проведення судового засідання в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Шаргородської міської ради Жмеринського району Вінницької області, з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідачів Приватного підприємства «ГЕОПРОСТІР-ГС», про визнання протиправною приватизації земельних ділянок призначити в Вінницькому районномусуді Вінницькоїобласті на 10 годину 10.01.2024 року.

Вінницькому районному суду Вінницької області забезпечити проведення судового засідання у справі в режимі відеоконференції за участюексперта Вінницького відділенняКНДІСЕ КазакаОлега Миколайовича 10січня 2024року з10години до13години.

Відповідно до ч.9 ст.212 ЦПК України,копію ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надіслати Вінницькому районному суду Вінницької області, в тому числі на електронну адресу суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, експерту Вінницького відділення КНДІСЕ Казаку Олегу Миколайовичу, зокрема, на електронну адресу експертної установи.

У випадкунеможливості Вінницьким районнимсудом Вінницькоїобласті організувати виконання цієї ухвали Шаргородського районного суду Вінницької області внаслідок стислих строків розгляду справи, завчасно повідомити Шаргородський районний суд шляхом інформування на офіційну електронну адресу суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Копію ухвали невідкладно надіслати у ВВ КНДІСЕ, в тому числі, на відому електронну адресу, а також іншим учасникам справи для відома.

Ухвала складена та підписана 28.12.2023 року.

Суддя:

Дата ухвалення рішення28.12.2023
Оприлюднено29.12.2023
Номер документу116001182
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть експерта Казака Олега Миколайовича у судовому засіданні в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —152/804/19

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 18.11.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 18.11.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 07.10.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 15.09.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні