Ухвала
від 29.12.2023 по справі 516/655/23
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 516/655/23

У Х В А Л А

29 грудня 2023 рокум. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Токмілова Л.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Саратського відділу державної виконавчої служби у Білгород-Дністровському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про визнання протиправними та скасування постанов,-

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Саратського відділу державної виконавчої служби у Білгород-Дністровському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), в якій позивач просить суд:

визнати протиправною та скасувати постанову старшого державного виконавця Саратського відділу державної виконавчої служби у Білгород-Дністровському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Тарасюк Ольги Павлівни про відкриття виконавчого провадження ВП №67556217 від 17.11.2021 року;

скасувати постанову ВП №67556217 від 23.06.2022 року старшого державного виконавця Саратського відділу державної виконавчої служби у Білгород-Дністровському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) Тарасюк Ольги Павлівни про арешт майна боржника;

скасувати постанову ВП №67556217 від 25.09.2023 року старшого державного виконавця Саратського відділу державної виконавчої служби у Білгород-Дністровському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Тарасюк Ольги Павлівни про арешт коштів боржника.

03.11.2023 року до Теплодарського міського суду Одеської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області, Саратського відділу державної виконавчої служби у Білгород-Дністровському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення та скасування постанови про відкриття виконавчого провадження.

Рішенням Теплодарського міського суду Одеської області від 04.12.2023 року позовні вимоги задоволено, визнано незаконною та скасувано постанову поліцейського ВГПП Б-Дністровського РВП ст. сержанта Базана Івана Степановича серія БАВ № 398039 від 13.09.2021 року про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 121 КУпАП.

Ухвалою Теплодарського міського суду Одеської області від 04.12.2023 року позовні вимоги ОСОБА_1 до Саратського відділу державної виконавчої служби у Білгород-Дністровському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), щодо скасування постанови державного виконавця про відкриття виконавчого провадження через протиправність дій державного виконавця та інших постанов щодо накладення арешту на майно та грошові кошти виділено в окреме провадження для передачі за підсудністю до Одеського окружного адміністративного суду.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями справа розподілена на суддю Токмілову Л.М.

Позовна заява підсудна Одеському окружному адміністративному суду, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви відповідно до ст. 169 КАС України, а також підстав для відмови у відкритті провадження у справі згідно зі ст. 170 КАС України не встановлено.

Згідно з ч. 4 ст. 287 КАС України, адміністративна справа з приводу рішень, дій або бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби, приватного виконавця вирішується судом протягом десяти днів після відкриття провадження у справі.

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, керуючись статтями 171, 243, 248, 257, 259-262, 287 КАС України,-

УХВАЛИВ:

Провадження у справі відкрити.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити перше судове засідання на 04.01.2024 року об 14 годині 30 хвилин, яке відбудеться в приміщенні Одеського окружного адміністративного суду за адресою: м. Одеса, Фонтанська дорога 14, зал судових засідань № 26.

Встановити строк для подання відповідачем відзиву на позов протягом двох днів з дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі.

Витребувати у відповідача по справі Саратського відділу державної виконавчої служби у Білгород-Дністровському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) належним чином засвідчені копії матеріалів виконавчого провадження ВП № 67556217 в частині, що стосуються спірного питання.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.6 ст.162 КАС України).

Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Запропонувати третій особі подати пояснення щодо позову та щодо відзиву протягом 2 днів з дня їх отримання та надіслати їх копії учасникам справи.

Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі: http://adm.od.court.gov.ua/sud1570/gromadyanam/cases/.

Справа розглядатиметься суддею Токміловою Л.М. одноособово.

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Токмілова Л.М.

Дата ухвалення рішення29.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116059190
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування постанов

Судовий реєстр по справі —516/655/23

Ухвала від 05.01.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л.М.

Ухвала від 29.12.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л.М.

Рішення від 04.12.2023

Адміністративне

Теплодарський міський суд Одеської області

Ширінська О. Х.

Ухвала від 04.12.2023

Адміністративне

Теплодарський міський суд Одеської області

Ширінська О. Х.

Ухвала від 09.11.2023

Адміністративне

Теплодарський міський суд Одеської області

Ширінська О. Х.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні