Ухвала
від 15.12.2023 по справі 638/4617/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/4617/23

Провадження № 2/638/3189/23

УХВАЛА

Іменем України

15 грудня 2023 року м. Харків

Дзержинський районнийсудм.Харковау складі:

головуючого судді - Щепіхіної В.В.,

за участю секретаря - Рєзніка І. П.,

позивача - ОСОБА_1 ,

представника позивача - ОСОБА_2 ,

представника відповідача - Замніус М. В.,

розглянувши судовому засіданні цивільну справу в порядку спрощеного позовного провадження за позовом ОСОБА_1 до Харківської міської ради, третя особа: Перша Харківська міська державна нотаріальна контора, про зняття аршту з майна,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дзержинського районного суду міста Харкова перебуває цивільна справа за позовною заява ОСОБА_1 до Харківської міської ради, третя особа: Перша Харківська міська державна нотаріальна контора, про зняття аршту з майна.

В судовому засіданні представник відповідача, ОСОБА_3 , наголосила, що договір купівлі-продажу квартири №1-6198 від 13.08.1991 укладався між виконавцем Дзержинської районної ради народних депутатів та ОСОБА_4 , а відповідно до положення про Адміністрацію Держинського району Харківської міської ради, в саме п.1.2 Адміністрація згідно рішення 1 сесії Харківської міської ради 6 скликання "Про структуру виконавчих органів Харківської міської ради 6 скликання" від 24.11.2010 року є правонаступником Дзержинської районної в м. Харкові ради, виконавчого комітету Дзержинької районної в м. Харкові ради у зв`язку з їх реорганізацією шлюхом приєднання.

На підставі зазначеної інформації представник позивача, адвокат Кундіус Г. В., в судовому засіданні заявила клопотання про залучення до справи співвідповідача Адміністрацію Шевченківського району Харківської міської ради, та надала до суду заяву в якій уточнила позовні вимоги.

Позивач в судовому засідання підтримала клопотання свого представника.

Третя особа не направила в судове засідання свого представника, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином. Направила до суду заяву в якій просить суд розгляд справи проводити без участі представника третьої особи.

Ознайомившись з матеріалами справи, заслухавши думку учасників справи, суд зазначає наступне.

Згідно ч. 1ст.51ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 49 ЦПК України позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

З заяви про уточнення позовних вимог вбачається, що представником позивача переформульовано раніше заявлену позовну вимогу та зроблено уточнення про запис обтяження.

Враховуючи те, що розгяд справи по суті ще не розпочався, а уточнена позовна заява, яка була подана представником позивача по своїй природі є клопотанням про залучення співвідповідача, суд вважає за можливе залучити до участі у справі співвідповідача Адміністрацію Шевченківського району Харківської міської ради та прийняти до розгляду уточнення до позовних вимог.

Керуючись ст.ст. 49,175,177,185, ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача, адвокат Кундіус Г. В. про залучення у цивільній справі спвіввідповідача Адміністрацію Шевченківського району Харківської міської ради та уточнення позовних вимог задовільнити.

Залучити в якості співвідповідача Адміністрацію Шевченківського району Харківської міської ради (ЄДРПОУ 37459172, адреса: м. Харків, пр-т. Науки, буд. 17А).

Відкласти судове засідання на 22.02.2024 о 11 годині 00 хвилин.

Встановити відповідачу строк - п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали для подання до суду відзиву на позовну заяву, який має відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, а також всіх доказів, що підтверджують заперечення проти позову.

Роз`яснити відповідачу, що одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду йому необхідно надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи. Документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи надати разом з відзивом до суду.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами у справі.

Встановити позивачу строк п`ять днів з дня отримання відзиву на позов для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин 3-5 статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з надісланням (наданням) до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення на відповідь на відзив, яке має відповідати вимогам частин 3-5 статті 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Звернути увагу учасників справи на положення статей 81, 83, 84 ЦПК України щодо порядку подання доказів, наслідків неподання їх та доказів їх направлення іншим учасникам справи, а також щодо порядку витребування доказів.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Звернути увагу учасників справи на те, що копії письмових доказів, які подаються до суду, мають бути оформлені у відповідності до вимог статті 95 ЦПК України.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки Дзержинського районного суду міста Харкова: https://dg.hr.court.gov.ua/sud2011/

Копію ухвали разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати співвідповідачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Щепіхіна В.В.

Дата ухвалення рішення15.12.2023
Оприлюднено02.01.2024
Номер документу116062392
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття аршту з майна

Судовий реєстр по справі —638/4617/23

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні