Ухвала
від 02.01.2024 по справі 177/2671/23
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/2671/23

Провадження № 2/177/235/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження по цивільній справ

02 січня 2024 року

Суддя Криворізького районного суду Дніпропетровської області Строгова Г.Г., розглянувши матеріали позовної заяви Криворізької північної окружної прокуратури Дніпропетровської області (місцезнаходження: вул. Захисників Азовсталі, 3, м. Кривій Ріг Дніпропетровська область) до ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Криворізька районна державна адміністрація Дніпропетровської області районна військова адміністрація (місцезнаходження: вул. Кобилянського, 152, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область), про розірвання договору оренди та зобов`язання повернути земельну ділянку водного фонду, -

В С Т А Н О В И В:

Виконувач обов`язків керівника Криворізької північної окружної прокуратури Мирошниченко В.С. звернувся до суду, в інтересах держави в особі Глеюватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, з зазначеною позовною заявою, в якій просив суд:

-розірвати договір оренди земельної ділянки водного фонду, укладений 01.07.2005 між Криворізькою районною державною адміністрацією Дніпропетровської області та ОСОБА_1 , державну реєстрацію якого посвідчено в Орджонікідзевській сільській раді Криворізького району Дніпропетровської області, про що у книзі вчинено запис від 14.07.2005 за № 56 та зареєстрований у Криворізькому відділі Дніпропетровської регіональної філії державне підприємство «Центр Державного земельного кадастру», про що у книзі записів державної реєстрації договорів оренди землі вчинено запис від 13.01.2006 №0406120002;

- зобов`язати ОСОБА_1 повернути Глеюватській сільській раді Криворізького району Дніпропетровської області земельну ділянку водного фонду за кадастровим номером 1221885900:04:001:0755, площею 9,5332 га, розташовану на території Глеюватської сільської об`єднаної територіальної громади шляхом підписання акту прийому-передачі;

-стягнути з відповідачів на користь Дніпропетровської обласної прокуратури понесені судові витрати.

На запит суду в порядку ч. 6 ст. 187 ЦПК України надійшли відомості з Департаменту адміністративних послуг виконкому Криворізької міської ради, згідно яких відповідач зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 176-177 ЦПК України.

Враховуючи обставини, передбачені ч. 3 ст. 274 ЦПК України, суд вважає, що розгляд справи слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Справа підсудна Криворізькому районному суду Дніпропетровської області, а тому позовну заяву слід прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі і призначити дату час і місце підготовчого засідання, визначивши строк для подання відповідачем відзиву на позов.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою Криворізької північної окружної прокуратури Дніпропетровської області (місцезнаходження: вул. Захисників Азовсталі, 3, м. Кривій Ріг Дніпропетровська область) до ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Криворізька районна державна адміністрація Дніпропетровської області районна військова адміністрація (місцезнаходження: вул. Кобилянського, 152, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область), про розірвання договору оренди та зобов`язання повернути земельну ділянку водного фонду.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Підготовче засідання призначити на 10.00 год. 31 січня 2024 року в приміщенні Криворізького районного суду Дніпропетровської області (пр-т. Миру, 5а, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область).

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження по справі для надання відзиву на позовну заяву, і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, та направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Відповідачі не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті мають право підготувати заперечення на відповідь на відзив та направити позивачу, й суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження по справі для надання пояснення до позову або відзиву.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Інформацію щодо розгляду справи сторони можуть отримати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://kv.dp.court.gov.ua/sud0420/.

Повідомити учасників справи про наявність у суді технічної можливості брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКриворізький районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення02.01.2024
Оприлюднено03.01.2024
Номер документу116071482
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —177/2671/23

Ухвала від 17.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Корчиста О. І.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Корчиста О. І.

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні