Ухвала
від 02.01.2024 по справі 305/3084/23
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 305/3084/23

Провадження по справі 2/305/778/23

Номер рядка звіту 67

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

02.01.2024 року м. Рахів

Суддя Рахівського районного суду Закарпатської області Дочинець С.І., розглянувши позовну заяву адвоката Поштак Юстини Степанівни, місцезнаходження: АДРЕСА_1 , яка діє в інтересах ОСОБА_1 , мешканця АДРЕСА_2 до ОСОБА_2 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_2 , третя особа без самостійних вимог на предмет спору: Рахівська міська рада Закарпатської області, місцезнаходження м. Рахів, вул. Миру, буд. 34 Рахівського району Закарпатської області, про визначення ідеальних часток співвласників у спільній сумісній власності та виділ частки в натурі,

ВСТАНОВИВ:

Позовна заява адвоката Поштак Ю.С., яка діє в інтересах ОСОБА_1 до до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог на предмет спору: Рахівська міська рада Закарпатської області, про визначення ідеальних часток співвласників у спільній сумісній власності та виділ частки в натурі, відповідає вимогам ст.ст.174-177 Цивільного процесуального кодексу України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Згідно ч.1 ст.274 Цивільного процесуального кодексу України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: малозначні справи; що виникають з трудових відносин; про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд.

Відповідно до ч.2 ст.274 Цивільного процесуального кодексу України у порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Згідно п.1 ч.4 ст.274 Цивільного процесуального кодексу України у порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах, що виникають з сімейних відносин, крім спорів про поділ майна подружжя.

Підстав передбачених ч.4 ст.274 Цивільного процесуального кодексу України, які б унеможливлювали розгляд даної цивільної справи за правилами спрощеного позовного провадження судом не встановлено.

У прохальній частині позовної заяви адвокат Поштак Ю.С. просила проводити розгляд справи у порядку загального позовного провадження, однак жодним чином не обґрунтував такої необхідності.

З огляду на викладене, приймаючи до уваги значення даної справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі та кількість сторін, зважаючи на відсутність перешкод для розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд приходить до висновку, що зазначена справа, відповідно до ст.274 Цивільного процесуального кодексу України, підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст.28, 175, 177, 187, 274, 277 Цивільного процесуального кодексу України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження по справі за правилами спрощеного позовного провадження за позовною заявою адвоката Поштак Юстини Степанівни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог на предмет спору: Рахівська міська рада Закарпатської області, про визначення ідеальних часток співвласників у спільній сумісній власності та виділ частки в натурі.

Призначити судове засідання з розгляду цієї цивільної справи у приміщенні Рахівського районного суду Закарпатської області (м. Рахів, вул. Карпатська, 15) та викликати в судове засідання сторони на 11 годину 00 хвилин 15 лютого 2024 року.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву.

Визначити позивачу строк для подання відповіді на відзив на позов не пізніше ніж за 10 днів до 15 лютого 2024 року.

Встановити відповідачу строк для подання заперечень на відповідь на відзив на позов за 5 днів до 15 лютого 2024 року.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Надіслати: позивачу копію цієї ухвали; відповідачу копію цієї ухвали, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Сторони можуть отримати інформацію щодо розгляду даної справи, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою - http://rh.zk.court.gov.ua.

Ухвала, у відповідності до ст.353 ЦПК України, оскарженню не підлягає.

Суддя Рахівського районного суду

Закарпатської області Дочинець С.І.

СудРахівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення02.01.2024
Оприлюднено04.01.2024
Номер документу116081334
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —305/3084/23

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Дочинець С. І.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Дочинець С. І.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Дочинець С. І.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Дочинець С. І.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Дочинець С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні