Ухвала
від 20.02.2024 по справі 305/3084/23
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 305/3084/23

Провадження по справі 2/305/224/24

УХВАЛА

20.02.2024 року м. Рахів

Суддя Рахівського районного суду Закарпатської області Дочинець С.І., розглянувши у судовому засіданні зустрічну позовну заяву адвоката Прокіп`юк Оксани Юріївни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 , про поділ майна подружжя,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Рахівського районного суду Закарпатської області перебуває цивільна справа за позовом адвоката Поштак Ю.С., яка діє в інтересах ОСОБА_2 до до ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на предмет спору: Рахівська міська рада Закарпатської області, про визначення ідеальних часток співвласників у спільній сумісній власності та виділ частки в натурі.

Ухвалою судді Рахівського районного суду Закарпатської від 02.01.2024 року провадження по справі відкрито за правилами спрощеного позовного провадження.

Представником відповідача - адвокатом Прокіп`юк О.Ю., яка діє в інтересах ОСОБА_1 19.02.2024 року через канцелярію суду було подано зустрічну позовну заяву до ОСОБА_2 , про поділ майна подружжя.

Відповідно до вимог ч.6 ст.30 ЦПК України зустрічний позов та позов третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, незалежно від їх підсудності пред`являються в суді за місцем розгляду первісного позову.

Згідно з ч.ч. 2, 3 ст.193 ЦПК України зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Як вбачається з ч.4 ст.193 ЦПК України у випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Згідно ч.1 ст.194 ЦПК України, зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред`явлення позову, повинна відповідати вимогам статей 175 і 177 цього Кодексу.

Приймаючи до уваги, що вимоги за первісним та зустрічним позовами взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, форма і зміст зустрічної позовної заяви відповідає вимогам статей 175 і 177 України, суд вважає за необхідне прийняти зустрічний позов, об`єднати його в одне провадження з первісним та перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження

Керуючись ст.ст.12,13,193,194 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти зустрічну позовну заяву адвоката Прокіп`юк Оксани Юріївни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 , про поділ майна подружжя.

Об`єднати в одне провадження зустрічний позов адвоката Прокіп`юк Оксани Юріївни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 , про поділ майна подружжя для спільного розгляду із первісним позовом адвоката Поштак Юстини Степанівни, яка діє в інтересах ОСОБА_2 , до ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на предмет спору: Рахівська міська рада Закарпатської області, про визначення ідеальних часток співвласників у спільній сумісній власності та виділ частки в натурі.

Доручити відділу документального забезпечення (канцелярія) Рахівського районного суду Закарпатської області об`єднаному провадженню присвоїти єдиний унікальний номер 305/3084/23.

Перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та призначити підготовчезасідання на11годину 30хвилин 27березня 2024року та викликати сторони в судове засідання.

Копію зустрічної позовної заяви направити відповідачу за зустрічним позовом.

Роз`яснивши відповідачу за зустрічною позовною заявою право надати відзив на зустрічний позов відповідно дост. 178 ЦПК України та додати до відзиву докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується їх заперечення та додати до відзиву на зустрічний позов документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відзив на зустрічний позов подається у строк не менше п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про прийняття зустрічного позову.

Позивач за зустрічним позовом має право подати відповідь на відзив на зустрічний позов протягом 5 днів з дня вручення йому відзиву на зустрічний позов, відповідач за зустрічним позовом має право подати заперечення на відповідь на відзив на зустрічний позов протягом 5 днів з дня вручення йому відповіді на відзив на зустрічний позов.

Сторони можуть отримати інформацію щодо розгляду даної справи, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою - http://rh.zk.court.gov.ua.

Ухвала, у відповідності до ст.353 ЦПК України, оскарженню не підлягає.

Суддя Рахівського районного суду

Закарпатської області Дочинець С.І.

СудРахівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117157011
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —305/3084/23

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Дочинець С. І.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Дочинець С. І.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Дочинець С. І.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Дочинець С. І.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Дочинець С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні