Ухвала
від 03.01.2024 по справі 473/4585/23
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/4585/23

УХВАЛА

"03" січня 2024 р. Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області в складі: головуючої судді Лузан Л.В., присяжних Черкасенко В.А., Солощенко Н.О., за участю секретаря судового засідання Багрін І.А., представника заінтересованої особи Бузилової К.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Вознесенську Миколаївської області цивільну справуза заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Вознесенської міської ради Миколаївської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки,

ВСТАНОВИВ

в серпні 2023 року заявниця ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки.

В обґрунтування даної заяви ОСОБА_1 зазначала, що її син ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , має інвалідність внаслідок психічного розладу, в зв`язку з чим не здатен в повній мірі усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, потребує постійного стороннього догляду та контролю, оскільки самостійно підтримувати своє життєзабезпечення не може. ОСОБА_2 проживає разом з заявницею.

Посилаючись на вказані обставини, заявниця просила визнати ОСОБА_2 недієздатним та встановити над ним опіку.

Ухвалою суду від 05 вересня 2023 року відкрито провадження та справу призначено до судового розгляду.

Ухвалою суду від 31 жовтня 2023 року провадження у справі зупинено на час проведення по даній справі амбулаторної судово-психіатричної експертизи, виконання якої було доручено експертам Миколаївської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України».

08 грудня 2023 року на адресу суду від експерта Миколаївської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» надійшла вказана цивільна справа разом із клопотанням експерта щодо витребування додаткових матеріалів, необхідних для проведення експертизи, а саме: особової справи МСЕК на ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 13 грудня 2023 року провадження по справі було поновлено.

В судове засідання заявниця ОСОБА_1 , її представник адвокат Берікул Л.В. не з`явилися, остання надала клопотання про витребування від Обласного центру медико-соціальної експертизи Миколаївської обласної ради особової справи МСЕК на ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Вказане клопотання просила вирішити за її відсутності.

Представник заінтересованої особи Бузилова К.В. у судовому засіданні не заперечувала проти витребування додаткових матеріалів, необхідних для проведення експертизи.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного.

Згідно п.2 ч.1 ст.105, ч.1 ст.298 ЦПК Українипризначення експертизи судом є обов`язковим за клопотанням хоча б однієї із сторін, якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи. Суд у справах про визнання фізичної особи недієздатною призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи. Експерт не має права з власної ініціативи збирати матеріали для проведення експертизи. При визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, передбаченими цим Кодексом для витребування доказів (ч.ч.1-3 ст. 107 ЦПК України).

Відповідно до ч.2 ст. 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

За такого, з метою проведення судово-психіатричної експертизи, суд вважає за потрібне витребувати від Обласного центру медико-соціальної експертизи Миколаївської обласної ради особову справу МСЕК відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст.ст.12,84,258,260, 294 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ

витребувати від Обласного центру медико-соціальної експертизи Миколаївської обласної ради особову справу МСЕК на ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребуваний доказ необхідно надати в строк до 15 січня 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В.Лузан

Присяжні В.А. Черкасенко

Н.О. Солощенко

Дата ухвалення рішення03.01.2024
Оприлюднено04.01.2024
Номер документу116081635
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки

Судовий реєстр по справі —473/4585/23

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні