Ухвала
від 14.02.2024 по справі 473/4585/23
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/4585/23

УХВАЛА

"14" лютого 2024 р. Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської областів складі: головуючої судді Лузан Л.В., присяжних Черкасенко В.А., Солощенко Н.О., за участю: секретаря судового засідання Багрін І.А., представниці заявниці ОСОБА_1 , представниці заінтересованої особи Бузилової К.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Вознесенську Миколаївської області цивільну справу за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Вознесенської міської ради Миколаївської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки,

ВСТАНОВИВ

в серпні 2023 року заявниця ОСОБА_2 звернулася до суду з заявою про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки.

В обґрунтування даної заяви ОСОБА_2 зазначала, що її син ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , має інвалідність внаслідок психічного розладу, в зв`язку з чим не здатен в повній мірі усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, потребує постійного стороннього догляду та контролю, оскільки самостійно підтримувати своє життєзабезпечення не може. ОСОБА_3 проживає разом з заявницею.

Посилаючись на вказані обставини, заявниця просила визнати ОСОБА_3 недієздатним та встановити над ним опіку.

Ухвалою суду від 31 жовтня 2023 року по справі призначено амбулаторну судово-психіатричну експертизу для визначення психічного стану ОСОБА_3

08 грудня 2023 року на адресу суду надійшло клопотання судового експерта щодо надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення експертизи, а саме справи Обласного Центру медико-соціальної експертизи стосовно встановлення ОСОБА_3 інвалідності.

Ухвалою суду від 03 січня 2024 року провадження у справі поновлено.

Відповідно до ч. 1ст.107ЦПК України матеріали, необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи. Суд може також заслухати призначених судом експертів з цього питання. Копії матеріалів, що надаються експерту, можуть залишатися у матеріалах справи.

Відповідно до п.п. 1,3 ч.1ст.13ЗаконуУкраїни «Просудову експертизу» незалежно від виду судочинства судовий експерт має право: подавати клопотання про надання додаткових матеріалів, якщо експертиза призначена судом або органом досудового розслідування або ознайомлюватися з матеріалами справи, що стосуються предмета судової експертизи; з дозволу особи або органу, які призначили судову експертизу, бути присутнім під час проведення слідчих чи судових дій і заявляти клопотання, що стосуються предмета судової експертизи.

30 січня 2024 року на адресу суду надійшла справа Обласного Центру медико-соціальної експертизи стосовно встановлення ОСОБА_3 інвалідності.

Учасники справи в судовому засіданні вказували на необхідність направлення судовому експерту вказану справу для виконання експертизи.

Дослідивши клопотання експерта, суд прийшов до висновку, що клопотання експерта підлягають задоволенню.

Оскільки для проведення експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі необхідно зупинити.

Керуючись ст.ст.103,104,252 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ

клопотання судового експерта Миколаївської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» Очколяса В.І. задовольнити.

Направити судовому експерту Миколаївської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» Очколясу В.І. матеріали цивільної справи №473/4585/23 та додаткові матеріали, а саме: справу Обласного Центру медико-соціальної експертизи стосовно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , для проведення амбулаторної судово-психіатричної експертизи, яка була призначена ухвалою Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 31 жовтня 2023 року.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена до Миколаївського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Л.В.Лузан

Присяжні В.А. Черкасенко

Н.О. Солощенко

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116967407
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки

Судовий реєстр по справі —473/4585/23

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні