Ухвала
від 01.01.2024 по справі 624/1268/23
КЕГИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Кегичівський районний суд Харківської області

Справа № 624/1268/23

провадження №2/624/69/24

УХВАЛА

про прийняття до розгляду та відкриття провадження у справі

смт. Кегичівка 01 січня 2024 року

Кегичівський районний суд Харківської області, суддя Куст Н.М.,

справа №624/1268/23,

найменування (ім`я) сторін, їх місцезнаходження та місце проживання:

позивач: керівник Красногадської окружної прокуратури Харківської область, місцезнаходження: 63304, Харківська область, м. Красноград, вул. Бєльовська, буд. 73А,

в інтересах держави в собі: Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, місцезнаходження: 61145, м. Харків, вул. Космічна, буд. 21, поверх 8-9, код ЄДРПОУ 39792822,

відповідач: ОСОБА_1 , зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

суть вимог: про припинення права власності на земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

Питання, що вирішується ухвалою.

Керівник Красногадської окружної прокуратури Харківської область в інтересах держави в собі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області звернувся до суду з позовом, в якому просить припинити громадянці Російської Федерації ОСОБА_1 (національний паспорт іноземця, серія та номер: НОМЕР_1 , виданий відділом УФМС Росії по Ростовській області в м. Кам`янськ-Шахтинський, 23 листопада 2017 року) право власності на земельну ділянку з кадастровим номером 6323184800:08:001:0054 площею 9,494 га право власності на яку зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 23 травня 2019 року (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1854418163231, номер відомостей про речове право 32045353, індексний номер рішення 47402871 від 19 червня 2019 року), шляхом її конфіскації на користь держави України в особі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області (код ЄДРПОУ: 39792822).

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

За положеннями ч. 1 ст. 11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 ЦПК України встановлено, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно п. 1 ч. 6 ст. 19 ЦПК України встановлено, що для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Враховуючи, що ціна даного позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, справа є малозначною та підлягає розгляду у спрощеному позовному провадженні.

Згідно вимог ч. 1 ст. 277 ЦПК України питання про розгляд справив порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд вважає необхідним проводити розгляд справи в судовому засіданні з викликом сторін.

Про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Керуючись ст. 83, 128 ч.5, 178-181, 187, 258-261, 274-279, 353 ч.1 п.8, 354, пунктами 8, 9, 15.5 ч.1 Перехідних положень Розділу ХІІІ ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом керівника Красногадської окружної прокуратури Харківської область в інтересах держави в собі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області до ОСОБА_1 про припинення права власності на земельну ділянку.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Судове засідання для розгляду справи по суті призначити о 14 год 00 хв 24 січня 2024 року.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в електронній формі у порядку, визначеному законом, а в разі відсутності електронного кабінету - рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України.

Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Відповідно до ст. 178 ЦПК України запропонувати відповідачу надати відзив, у якому викласти заперечення проти позову.

Відзив подається протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

До відзиву додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем (докази подаються через канцелярію суду, з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або в судовому засіданні з клопотанням про їх приєднання до матеріалів справи); документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

До відзиву, підписаного представником відповідача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 4 ст. 277 ЦПК України відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, може подати заяву із запереченнями проти розгляду справив порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ст. 179 ЦПК України, запропонувати позивачу, подати до суду відповідь на відзив, у якому позивач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.

Позивачу подати відповідь на відзив протягом п`яти днів із дня отримання відзиву відповідача.

Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відповідно до ч. 4 ст. 277 ЦПК України відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, може подати заяву із запереченнями проти розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ст. 180 ЦПК України, запропонувати відповідачеві подати до суду, заперечення, в яких викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Заперечення подати протягом п`яти днів із дня отримання відповіді на відзив позивача.

Відповідно до умов ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними. Докази, які не додані до позовної заяви чи до відзиву на неї, якщо інше не передбачено цим Кодексом, подаються через канцелярію суду, з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або в судовому засіданні з клопотанням про їх приєднання до матеріалів справи.

Роз`яснити учасникам судового процесу, що згідно ч. 3 ст. 211 ЦПК України, учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів.

Якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява.

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.М. Куст

Дата ухвалення рішення01.01.2024
Оприлюднено04.01.2024
Номер документу116085681
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —624/1268/23

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Куст Н. М.

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Куст Н. М.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Куст Н. М.

Ухвала від 01.01.2024

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Куст Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні