Ухвала
від 02.01.2024 по справі 554/12256/23
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 02.01.2024Справа № 554/12256/23 Провадження № 2/554/693/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

02 січня 2024 року м. Полтава

Суддя Октябрського районного суду м. Полтави Черняєва Т.М. розглянувши цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 доВиконавчого комітетуШевченківської районної ум. Полтаві ради, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , треті особи які не заявляють самостійних вимог на предмет спору:Головне управління«Держгеокадастру» Україниу Полтавськійобласті,Департамент екологіїта природнихресурсів Полтавської обласної військової адміністрації,Територіальна громада м.Полтави в особі Полтавської міської ради, Виконавчий комітет Полтавської міської ради про визнання незаконними рішень органу місцевого самоврядування,-

ВСТАНОВИВ :

Позивачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 звернулисядо судуіз позовомдо Виконавчогокомітету Шевченківської районної у м. Полтаві ради, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , треті особи які не заявляють самостійних вимог на предмет спору:Головне управління«Держгеокадастру» Україниу Полтавськійобласті,Департамент екологіїта природнихресурсів Полтавської обласної військової адміністрації,Територіальна громада м.Полтави в особі Полтавської міської ради, Виконавчий комітет Полтавської міської ради про визнання незаконними рішень органу місцевого самоврядування.

Позовна заява подана з додержанням вимогстаттей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення без руху, повернення заяви, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч.4ст.274 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.81, 187-192,260, 261,353 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ :

Відкрити провадженняу справіза позовом ОСОБА_1 місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (місцепроживання заадресою: АДРЕСА_2 ) , ОСОБА_3 (місце проживання за адресою: АДРЕСА_3 ) доВиконавчого комітетуШевченківської районної у м. Полтаві ради (місце знаходження: вул. Івана Мазепи, 30, м. Полтава), ОСОБА_4 ( АДРЕСА_4 ), ОСОБА_5 ( АДРЕСА_5 ), треті особи які не заявляють самостійних вимог на предмет спору:Головне управління«Держгеокадастру» Україниу Полтавськійобласті (вул. Уютна, 23, м. Полтава),Департамент екологіїта природнихресурсів Полтавської обласної військової адміністрації (вул. Зигіна, 1, м. Полтава),Територіальна громада м.Полтавив особіПолтавської міськоїради (вул. Соборності, 36, м. Полтава),Виконавчий комітетПолтавської міськоїради (вул.Соборності,36,м.Полтава) про визнання незаконними рішень органу місцевого самоврядування.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити відкрите підготовче судове засідання на29січня 2024року о10.00годині у приміщенні Октябрського районного суду м.Полтави за адресою:вул. Навроцького, 5, м. Полтава.

Розгляд справи проводити суддею одноособово.

Запропонувати відповідачам, у разі невизнання позову, у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали, подати до судувідзив на позовну заяву, який би відповідав вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачкою відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачам, що вони повинні подати суду докази разом з поданням відзиву.

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Роз`яснити позивачам їх право подативідповідь на відзивпротягом п`яти днів з дня отримання відзиву. У відповіді на відзив позивачі викладають свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачами у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятоюстатті 178 ЦПК України.

У разі отримання відповіді на відзив, протягом п`яти днів відповідачі мають право подати судузаперечення, де вони викладають свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачами у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Роз?яснити третім особам, що вони мають право у десятиденний строк, із дня отримання ухвали про відкриття провадження, подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Копію ухвали направити учасникам справи. Стороні відповідачів та третім особам також направити копію позовної заяви з додатками.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://оk.pl.court.gov.ua/sud1622/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Т.М. Черняєва

Дата ухвалення рішення02.01.2024
Оприлюднено04.01.2024
Номер документу116091345
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконними рішень органу місцевого самоврядування

Судовий реєстр по справі —554/12256/23

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Черняєва Т. М.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Черняєва Т. М.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Черняєва Т. М.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Черняєва Т. М.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Черняєва Т. М.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні