Ухвала
від 02.01.2024 по справі 320/41482/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

02 січня 2024 року м. Київ № 320/41482/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Терлецька О.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Оболонського районного у місті Києві територіального центру комплектування та соціальної підтримки про визнання протиправним та скасування рішення,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовом до Оболонського районного у місті Києві територіального центру комплектування та соціальної підтримки про визнання протиправним та скасування рішення.

Відповідно до п. 3.3, 3.4 розділу І "Основи організації військово-лікарської експертизи" Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України затвердженого Наказом Міністра оборони України від 14.08.2008 № 402 (далі -- Положення) Скарги на дії (бездіяльність) чи постанови позаштатних ВЛК подаються до штатних ВЛК згідно з адміністративно-територіальними зонами відповідальності, наведеними у додатку 2 до наказу Міністерства оборони України від 16 листопада 2016 року № 608 «Про затвердження адміністративно-територіальних зон відповідальності закладів охорони здоров`я Збройних Сил України за організацію медичного забезпечення».

Скарги на дії (бездіяльність) чи постанови ВЛК районних (міських) ТЦК та СП подаються за підпорядкованістю до ВЛК Київського міського ТЦК та СП, Севастопольського міського ТЦК та СП, обласних ТЦК та СП, ТЦК та СП Автономної Республіки Крим.

Дії (бездіяльність), рішення, постанови, прийняті ВЛК обласних (Київського міського, Севастопольського міського) ТЦК та СП, ТЦК та СП Автономної Республіки Крим, оскаржуються в штатних ВЛК.

Дії (бездіяльність), рішення, прийняті за результатами розгляду звернень ВЛК регіону, оскаржуються в ЦВЛК.

У разі визнання штатною ВЛК заяви чи скарги щодо перегляду (скасування) постанови ВЛК обґрунтованою, ВЛК штатної ВЛК переглядає оскаржувану постанову ВЛК або приймає рішення про направлення на повторний (контрольний) медичний огляд.

Такиим чином, Положенням встановлено алголитм оскарження постанов ВЛК, за яким постанови позаштатної ВЛК оскаржуються до до штатних ВЛК згідно з адміністративно-територіальними зонами відповідальності.

В свою чергу, дії (бездіяльність), рішення, прийняті за результатами розгляду звернень ВЛК регіону, відповідно до п. 2.4.10 Положення можуть бути оскаржена у ЦВЛК або у судовому порядку.

Отже, суд висновує, що законодавством встановлено обов`язковий досудовий порядок оскарження постанов позаштатних ВЛК з попереднім зверненням до штатних ВЛК.

В судовому ж порядку оскаржуються лише постанови ВЛК регіонів або ЦВЛК.

В матеріалах справи відсутні відомості щодо оскарження до штатних ВЛК Постанови ВЛК яке оформлене у вигляді Довідки військово- лікарської комісії №1925 від 29.12.2022 року, виданої Оболонським районним у м. Києві центром комплектування та соціальної підтримки.

Відповідно до п. 6 ч 5 ст. 160 КАС України в позовній заяві зазначаються відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору - у випадку, якщо законом встановлений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору.

Відповідно до ч. 13 ст. 171 КАС України суддя, встановивши після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 160, 161 цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

Вказані недоліки може бути уснуто наданням суду відомостей про вжиття заходів досудового врегулювання спору шляхом оскарження Постанови ВЛК яке оформлене у вигляді Довідки військово- лікарської комісії №1925 від 29.12.2022 року до штатного ВЛК

Керуючись ст.ст. 160, 171 КАС України, суд

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Оболонського районного у місті Києві територіального центру комплектування та соціальної підтримки про визнання протиправним та скасування рішення, - залишити без руху.

Встановити позивачеві десятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії даної ухвали.

Роз`яснити позивачеві, що якщо недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, не будуть усунуті у встановлений судом строк, позовна заява буде повернута відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

Копію ухвали надіслати позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Терлецька О.О.

Дата ухвалення рішення02.01.2024
Оприлюднено05.01.2024
Номер документу116093536
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо

Судовий реєстр по справі —320/41482/23

Постанова від 15.05.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьмишина Олена Миколаївна

Ухвала від 05.04.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьмишина Олена Миколаївна

Ухвала від 05.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьмишина Олена Миколаївна

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 02.01.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 25.12.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 25.12.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 14.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 14.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні